tirsdag 14. juni 2011

Clive Cussler - forfatteren jeg ikke blir lei

Clive Cussler (source: Amazon)
Clive Cussler begynte å skrive bøker det året jeg ble født - og hans siste bok "The Kingdom" ble sluppet på Amazon 6. juni i år. Cussler har med andre ord fulgt meg hele livet :-) Bøkene hans har nådd The New York Times fiction bestseller listen mer enn 17 ganger og er alltid en glede å lese!

Seriehelten hans, Dirk Pitt, så dagens lys for første gang i 1973 - og han er også ennå heldigvis i live! Etter min mening er bøkene om Pitt de aller beste Clive Cussler har skrevet. Han har nok basert helten sin en smule på seg selv - hør bare...

I tillegg til å være en fulltids bestselger forfatter har Cussler utforsket sør-vest Amerikas ørkenområder på leten etter glemte gullminer, dykket i isolerte vann i Rocky Mountains etter forsvunne fly samt søkt på havbunnen etter skipsvrak med historisk betydning - og funnet ikke mindre enn seksti! Og som sin egen helt, Dirk Pitt, er han en ivrig veteranbil-entusiast.

Clive Cussler er innehaver og styreformann i det virkelige NUMA (National Underwater and Marine Agency) - som hans  seriehelt Pitt er det i det fiktive NUMA. Cussler har med andre ord virkelig "hands on" erfaring med det han skriver om, og det merker man virkelig på bøkene hans. De er mer enn troverdige, i tillegg til at de er fulle av spenning og spekket med eventyr. Dette er en adventure forfatter blant de aller aller beste! Cussler har skrevet 21 bøker i Dirk Pitt serien.

The Numa Files - The Oregon Files - The Isaac Bell Tales & The Fargo Adventures seriene

I tillegg til serien om Dirk Pitt og etterhvert hans tvillinger Summer og Dirk Jr. skriver også Cussler adventure bøker sammen med hhv forfatterene Paul Kemprecos, Jack DuBrul, Justin Scott og Grant Blackwood. Disse bøkene er også veldig gode! Jeg foretrekker langt på vei Dirk Pitt bøkene, men det tror jeg er en smakssak. Neste bok som Clive Cussler skriver på er en Numa Files bok - Devils gate. Denne slippes engang i november 2011.

Til å ha blitt 79 år gammel ligger ikke Clive Cussler akkurat på latsiden! Jeg har alle hans bøker i papirformat, og nå har jeg etterhvert opparbeidet meg en del av Dirk Pitt bøkene i ebok format også. En spennende mann, med spennende, lettleste - men også veldig troverdige bøker. Kan anbefales på det sterkeste! :-)

Dagens bilde: Yellow Billed Storks

.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen noen ord før du går :-)