tirsdag 21. juni 2011

Bokomtale av en noe annerledes bok - Dream War av Stephen Prosapio

Denne historien utspiller seg i drømmene våre! Et virkelig finurlig og interressant konsept! For de av dere som har sett, og likte filmen "Inception" med bla. Leonardo DiCaprio, så vil boka Dream War være spot on!

Boka beveger seg snedig mellom faktiske terrorist-hendelser på 1980-tallet, via Spartacus - en romersk slave som ledet et stort slaveopprør i den romerske republikk (dagens Italia) mellom 73 og 71 f.Kr og drømmenes makt i et parallellt univers.

Hovedpersonene i boka er paret Nadia og Drew og Nadia's datter fra et tidligere ekteskap samt Hector Lopez. Lopez er i utgangspunktet opplært til å kople seg opp mot drømmene til kjente terrorister for å "avlese" planene deres slik at disse kan stoppes på et tidlig tidspunkt i en planlagt terrorhandling. Det viser seg at det ikke kun er Lopez som vandrer rundt i drømmene til disse menneskene. Alle mennesker er faktisk sårbare for drømme-inntrengere!

Nadia og Drew har på et merkelig vis fått en sølvmedaljong som verner dem mot drømmeinntrenging. Denne medaljongen er det flere som er ute etter. Vi beveger oss til Vesuv i Italia på denne reisen. Hva er det egentlig som skjuler seg i denne sovende, men likevel ikke døde vulkanen? Hvorfor dukker stadig flere sølvmedaljonger opp? Og hvem i all verden er Dred Luzveyn?

Er du på jakt etter en noe annerledes bok er definitivt denne verd å se nærmere på. Jeg var veldig i tvil om Prosapio klarte å sy hele historien sammen på slutten, men jammen gjorde han dette på en utmerket måte! Dette er Sci-Fi blandet med kjente element og faktiske politiske hendelser. Dette gjør boka troverdig så det holder.

Kanskje man bør være litt mer på vakt når man ønsker noe i drømmene sine?!? :-) Anbefales! Gis en sterk 4+ av meg!


Dagens bilde? Dream Sky :-)


.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen noen ord før du går :-)