Den svarte boksen av Jennifer Egan

Jeg fikk virkelig sansen for Jennifer Egan da jeg leste hennes Pulitzer-prisvinnende 1001-bok "A Visit from the Goon Squad" (omtale her) for noen år tilbake. Den var en fantastisk frangmentert sjanger- og formlek med varierende fortellersynsvinkel. Svært så god! 

Da jeg kom over Den svarte boksen igår forstod jeg at forfatteren hadde gjort det igjen. Dette møtte meg nemlig bakpå den pittelille boka:

"En spionthriller i twitterformat fra den bestselgende kultforfatteren Jennifer Egan" 

What? Twitterformat? Er det mulig? Jeg må nesten ta med resten av baksideteksten:

"Hun er en ung amerikansk spion på oppdrag et sted ved Middelhavet. Skjønnhet er hennes kamuflasje. Hun glir inn blant de andre skjønnhetene som mektige menn omgir seg med. Gjennom underkastelse oppnår hun kontroll. Hun skal være både uimotståelig og usynlig for sin Tildelte Partner - mannen hun skal avlytte og uskadeliggjøre."

I Twitter-format? Ja så absolutt! All tekst er nemlig skrevet ned i Twitter-vennlige tekstbolker med maks 140 tegn hver. I 2017 økte Twitter makslengde på innlegg til 280 tegn, men siden boka er gitt ut tilbake i 2013 så er tekstbolkene derfor mindre.

Var boka lesbar og forståelig, eller endte den opp altfor fragmentert? Ser du gliset mitt? Herrrrrlig sær og fantastisk kul. Jennifer Egan ass... :-)

LES! hehe...

Kilde: biblioteket - Utgitt: 2013 - Sider: 123 pittesmå - Forlag: Oktober -
Sjanger: Thriller, SpionthrillerElsker slike novemberkvelder


Kommentarer

 1. Tøft! Moro med forfattere som leker seg med fortellermetodene.
  Egan burde være en forfatter for meg. Jeg liker sært, liker fragmentert - men jeg forsøkte meg på Visit from ... tre ganger uten å komme særlig langt.

  Flott bilde. Dyktig fotograf :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk til det siste, det er et enkelt motiv. Som står i ro ;)
   Forstår at Visit from... kan være drøy. Jeg leste en fjerdedel av boka før jeg forstod hva det gikk i, og det var kun fordi jeg deltok i lesesirkelen at jeg fortsatte. Og takk og lov for det. The Goonies viste seg å være svært god. Etterhvert.
   Det er denne også, selv om det er noe heeelt annet. Pittesmå fysiske sider, twitter-tekst og ganske banal story. Men bare å komme på idéen er jo en 6'er på terningen. Kreativiteten lenge leve. Jeg har flere til gode fra Egan. Notert til neste bibliotekbesøk. Har du lest noe annet fra henne?

   Slett

Legg inn en kommentar