onsdag 4. september 2019

Ebokhyllami på tur

Litt magert med oppdateringer fra bloggen den siste uka. Jeg er nemlig på 2 ukers tur til Irland. Først 5 dager i Belfast og omegn, deretter tog til Dublin for å ha 9 dager med bobil i sør. Jeg er heldig å ha flink guide på turen, sambo er nemlig irsk - født i Belfast og har gått på ungdomsskole i Cork i sør. Det beste? Han er minst like stor lesehest som meg, så det rynkes aldri på nesa av verken bokhandelstopp eller bokrelaterte sprell. Det er en fiiin ferie!Jeg kan virkelig anbefale Titanic-museumet i Belfast. Det er det mest profesjonelle og imponerende museumet jeg noen gang har vært på. Her får man Titanic's tragiske historie fra unnfangelse av idé, via tegnebrettet til fullføring og sjøsetting i dokk-området utenfor museumet. Et fantastisk multimediashow vises av byggingen mens man sitter i åpne togvogner inni museumet og blir transportert "gjennom" skroget.Vi fikk høre autentiske opptak av morsesignal,  overlevende fra forliset som forteller sin historie og til slutt filmen som viser gjenoppdagelsen av Titanic på havets bunn. Magisk, fryktelig og interessant på samme tid. Sett av god tid, for dette er imponerende!

Dagene i Belfast ble en miks av bøker, historie og sightseeing. Det jeg ikke var fullt så klar over var at det er ufattelig mange Game of Thrones lokasjoner i Nord-Irland. Jeg har lest alle bøkene som er gitt ut, og fant det svært morsomt å...... vandre rundt på Winterfell og se hvor forskjellig film blir fra virkelighet. Selv om Castle Ward er imponerende, både i seg selv og det gigantiske området rundt. Nå eid av National Trust. Og...... møte alle de tre dragene til Daenerys hengende i taket på Belfast National Museum. Tror vi må ha vært innom ihvertfall 10 forskjellige locations. Gøy!

To nord-irske boktips fra fellow lesehest og søskenbarn i Belfast:


Denne fikk jeg med meg. Historisk krimroman med Freud som hovedperson. Lagt til New York i 190x og basert på en av Freuds egne studie-cases. Ser virkelig fram til The interpretation of Murder!Jeg ble også tipset om en hel serie med historiske krimromaner lagt til Irland på 660-tallet. Disse er skrevet av Peter Tremayne (historiker og forfatter) og skal være svært bra. Serien heter Sister Fidelma, samtlige av bøkene er crime/mysteries og Blood in Eden som kom ut nå i sommer er den 30 i serien. Disse skal definitivt testes ut. Begynner med bok 1 😄Vi har sett en mengde flotte kirker, som denne i Cork.Fått med oss flere pub-konserter med flinke musikere som spiller tradisjonell irsk folkemusikk.Og besøkt flere steder langs kysten, som her i Baltimore hvor sambo m familie hadde sommerhus. Nydelig og idyllisk sted!I natt lå vi i bobil på Inch Beach utenfor Dingle og i natt blir vi over i Tralee. Her er det lovnad om både god pub-mat (som om det ikke finnes over hele øya..), live musikk og er vi heldige dumper vi over en impulsiv jam-session.Det er faktisk lest noen bøker på turen så langt. De må jeg komme tilbake til omtale av når jeg får PC og slipper mobil-tastaturet :-)


Veldig fornøyd med valg av bobil. Trodde jeg ville ønske større bil enn den vi leide, men ble overbevist av sambo. Heldigvis. Veiene her er enda smalere enn jeg husker...En drøy uke er over, en liten uke gjenstår. Oppfølging kommer, og SÅ er det Kapittel 19 når jeg kommer hjem. Fantastisk bra start på høsten!


Fortsatt fin september alle! 
6 kommentarer:

 1. Irland er herlig. Har vært på rundtur der et par ganger. Sett mange av de historiske magiske keltiske stedene, men også vært i Cork, Kilkenny (flott ølmuseum der) og en tur innom Belfast på overnatting og pub. Og Dublin selvsagt, veldig litterær by.
  Å leie bobil høres trivelig ut.
  Kos deg videre:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk. Vi koser oss fremdeles. Fullt opp av bøker og garn i kofferten, så nå er det kjøpestopp gutt 😄

   Slett
 2. For en herlig ferie, og heldige deg som har en lokalkjent guide :) Har ikke vært i Irland, men har det på planen (bobil står også på ønskelisten)

  SvarSlett
  Svar
  1. Bobil er genial reisemåte om man skal reise rundt. Slipper å pakke opp og ned for hotell- eller b&b skifte. Alt tilgjengelig i kort "avstand", som bøker 😄

   Slett
 3. Ser ut som ein fin tur! Høyrer gjerne meir om denne når me treffes. Meget fint bilde av deg på slutten :-)

  SvarSlett

Legg gjerne igjen noen ord før du går :-)