Gøy! Litteraturfestivalen Kapittel har intervjuet meg og bloggen min ifm Kapittel-19 som starter opp nå imorgen, onsdag 18. september. Nederst i innlegget her ligger link til det komplette, over 150 arrangementers, programmet festivalen har å tilby.
Overskriften på intervjuet ble
Bokbloggerens Kapittel-tips
Marianne Søiland driver bokbloggen ebokhyllami.blogspot.com og leser alltid minst tre bøker samtidig. Her er hennes utvalgte høydepunkter i årets program.
- Det blir en travel festival! Jeg har satt av onsdag-søndag som
gjest på hotell i egen by for å få med meg mesteparten av arrangementene
under Kapittel.Etter å ha jobbet i IT-bransjen i Stavanger siden midten av 80-tallet har hun tatt seg noen sabbatsår. Hun har studert nordisk språk og litteratur på UiS samt studert kanadisk litteratur på si. Hun driver også bokbloggen ebokhyllami på hobbybasis, og snapper aktivt om litteratur på snap-kanalen Snaplioteket.
- Jeg har alltid minst tre bøker på gang samtidig, fordelt på lydbok, papirbok og ebok-formatet og er kanskje litt i overkant interessert i litteratur. Heldigvis er samboeren min en like stor lesehest, ellers kunne dette blitt en utfordring, sier hun
Maja Lunde og Johan Harstad
Marianne Søiland har sett seg ut disse programpostene i år (se lenke til billetter nederst i artikkelen):
- Maja Lunde og hennes samtale med Brita Strand Rognes om den tredje boka i klimakvartetten, Przevalskis hest. Jeg liker svært godt klimaprosjektet til Maja Lunde, og ser virkelig fram til tredje boka i serien. Klimautfordringene vi står overfor har ikke akkurat minket siden 2015, da førsteboka Bienes historie ble utgitt.
- Kropp og utenforskap, fordi jeg nettopp leste boka Eg snakkar om det heile tida av Camara Lundestad Joof. Jeg ble fullstendig satt ut av boka som beskriver hverdagsrasismen forfatteren blir og har blitt møtt med her i Norge. Joof kommer i samtale med Bjørn Hatterud og Helene Uri om det å bli møtt som noe fremmed i sitt eget land.
- Jeg har i alle år foretrukket å lese romaner, men det siste årene har jeg virkelig fått øynene opp for novellesamlinger. Derfor skal jeg få med meg Gunnhild Øyehaug i samtale med irakiske Hassan Blasim. Jeg er nemlig svært glad i surrealistiske tekster, så denne programposten er midt i blinken for meg.
- Og selvfølgelig Kielland-foredraget, fordi det alltid pleier å være svært bra. Denne gang holdes det av Johan Harstad, en forfatter jeg nettopp trykket til mitt bryst etter å ha lest hans vanvittig spesielle bok Ferskenen. Spørsmålet Kielland-foredraget tar opp er alltid aktuelt; Hvorfor er litteratur viktig?
Tore Renberg, Erlend Loe og Agnes Ravatn
- Ei ny bok fra Renberg er alltid en høydare. Jeg leste nettopp Helvete av Erlend Loe og flirte meg gjennom boka fra start til mål. Jeg liker virkelig den naive skrivestilen hans og vil gjerne høre om ideen bak boka. Agnes Ravatn er en annen favoritt. I år kommer hun ut med nok en thriller, Dei sju dørene. Denne boka skal være i samme stil som Fugletribunalet, så den ser jeg også fram til. Og så Kroppsdelpanelet, da. Med Janne Stigen Drangsholt som programleder. De må jeg også definitivt få med meg.
- Er det noen arrangementer fra tidligere festivaler du husker med spesielt stor glede?
- Ja, Kielland-foredraget Vigdis Hjorth hadde for noen år siden, samt samtalen med Morten Traavik i fjor om boka hans Forræderens guide til Nord-Korea. Spennende!
-----
Join me
:-)
Eg gler meg så til festival!
SvarSlettSå bra. Sees snart.
SvarSlett