"Lazarus" av Lars Kepler

Idag får dere en kort en, om en lang en.

Liker du thrillere, sånne som kryper opp under huden på deg og som er syyyykt spennende, i mursteinsform? Som handler om en creepy mann som har dyrket det psykologiske spillet til ut i fingertuppene? Og som sprer død og fordervelse på veien mot eget mål? Single. Focus. Minded. Male. Jepp, der har du seriemorder Walter Jurek i et nøtteskall.

Selvfølgelig har han flere som jakter på seg fra politietaten, og der kommer Joona Linna inn som teamleder, trigger og den ultimate målskiven for seriemorder Jurek. Har du lest de foregående seks bøkene fra Lars Kepler om Joona Linna? Ikke? Gjør det! Dette er bok nummer sju i serien, og jeg er ennå ikke lei. Det har skjedd mangt og mye på vei til "Lazarus", og denne gang råder jeg deg til IKKE å gå glipp av de forutgående bøkene. Man kan selvfølgelig lese denne boka som ei enkeltstående bok, men jeg garanterer at du ikke vil gå glipp av starten - ooog det som skjer etterhvert. Denne saken er nemlig ikke over på 350+ sider.

Serien inneholder følgende bøker fra psevdonymet Lars Kepler (som egentlig er forfatterekteparet Alexander Ahndoril og Alexandra Coelho Ahndoril).

Forfatterekteparet Lars Kepler
Bildekilde: wikipedia
Joona Linna-serien:
 • Hypnotisøren, 2009 (norsk utgave 2010)
 • Paganinikontrakten, 2010
 • Ildvitnet, 2011 (norsk utgave 2012)
 • Sandmannen, 2012 (norsk utgave 2013)
 • Stalker, 2014
 • Kaninjegeren, 2016
 • Lazarus, 2018
Forfatterekteparet sparer seg ikke for å smøre tjukt på i disse historiene sine om Joona og Walter. Men som de kan skrive så man ikke klarer å legge boka fra seg!! Ja, bøkene er selvfølgelig spekulative, og bruker alle knepene i krim- og thrillerlæreboka som er mulige å benytte for å skape et så stort spennings- og guffenivå som mulig. Men er ikke det flott da, når det blir gjort med så stort hell som her? 

Du kan lese mer om boka HER
(Nei, jeg er ikke sponset av Bokkilden fordi jeg legger en link til siden deres ;-)

Have fun :-)


Kilde: Storytel - Utgitt: 2018 - Forlag: CappelenDamm - Sider: 511 - Språk: Norsk
Utfordring: GoodReads
Det er ennå sommer i hagen, selv om regnet bøtter ned... :-).

Kommentarer

 1. Jeg digger denne serien, forfatterparet kan, som du sier, alle triksene i boken, og klarer å skremme livskiten av meg hver gang :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja ikke sant! Men samma det, så lenge jeg spinner gjennom murstein etter murstein i høyt tempo. Like fornøyd. Men man kan jo begynne å lure på hvordan de har det og hva de diskuterer i dette ekteskapet.. 😂

   Slett
 2. Blod og gørr og alskens faenskap. Og ja, med alle de triksene som finnes pluss et par de må ha funnet på sjøl også.Jeg er som alltid imponert. Men denne gangen ble det som å være i bursdagsselskap og spise marsipankake - da blir det alltid for mye :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Syns du? Jeg sier bare, kjør på! Kepler er Kepler, og som du sier - dette er bursdagsselskap med marsipankake først og en toliters Hennig Olsen til dessert. Enig, det blir for mye. Altfor mye. Men jeg liker det, på Keplers premisser that is. Hadde nok aldri svelget dette om noen av de "seriøst seriøse" krim-/thrillerforfatterne plutselig hadde prestert det samme. Men Kepler gir jeg lov å være splitter pine gale og velte seg i faenskap :-)

   Slett

Legg inn en kommentar