"Helvete" av Erlend Loe

Jeg har lest ei satans god bok. Og akkurat DEN setningen kunne jeg ha plukket ut av Helvete dersom Loe hadde gitt Satan litterære interesser. For her var det mange intended puns. Og hadde det ikke vært for Loe's så lett naivistiske skrivestil og evnen til alltid (for min del) å lande med beina på rette siden av streken, uansett i hvilket tema streken settes, så hadde jeg kanskje synes at denne boka var a) alt for lett, b) altfor dyr og c) aaaaaltfor kort og lite krevende i forhold til prisen og tiden Helvete krevde av meg.

Men nå var det jo Loe da, og jeg kan ikke hjelpe det. Jeg liker virkelig skrivestilen hans, og Helvete? Nei det kan jeg ikke spoile. For boka er så kort, at nesten uansett hva jeg skriver, så ødelegger jeg poenget. Dersom det er et poeng med boka? Jeg har en sambo som bare ristet hodet av hele prosjektet og som kun skummet lett gjennom. Han syns den var et helvetes vås. Meg gav den en morsom time! Er ikke det poenget med bøker da? TRENGER de virkelig å være dypløyende med så forbannet mange krav til sjanger, innhold, kompleksitet og nerve?

Hva boka handler om? Bakpå står det: "Nyskilte Rakel graver i hagen sin og finner en trapp. Til helvete." That's about it. Resten finner du fort ut selv.

(...som at Rakel forer Satan med makademianøtter og lager blomsterlampe som han skal ha på nattbordet sitt - en annen historie all toghether, og den er mye morsommere ;-)


Kilde: egen bok - Forlag: Cappelen Damm - Sider: 134 pittesmå som var kraftig illustrerte
Utfordring: GoodReads


Visste du at Satan har lavalampe i helvete?
Du vet det nå :-)

Bildekilde: Claes Ohlson


Kommentarer

 1. Boka hadde absolutt sine øyeblikk, men jeg synes omtale din er morsommere :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Se her, det var da noe.. 😉😂

   Slett
  2. Har ikke lest Helvete, men er likevel helt enig med bjørneboka..

   Slett
 2. Hehe-- ja Loe den Loe. Leser nok denne etterhvert...

  SvarSlett
  Svar
  1. Fort gjort :-) Ta den på en grå og trist høstkveld. Oppfriskende!

   Slett
  2. Høstkvelder er koselig, men kan jo lese Loe for det.:)

   Slett
  3. Du har helt rett. De kan faktisk være det, bortsett fra når man må ut i været. Du trenger å bo noen år i Stavanger for å lære at høstkvelder KAN være grå og triste. Når det er den tjuesjette på rappen... ;-)

   Slett
 3. Tror jeg er i motsatt ende av Loe-skalaen. Generelt lite underholdt av hva han finner på, dessuten har jeg sett 4 sesonger Lucifer (nesten like kjekk som Jamie) på Netflix og det finnes ikke en djevel-pun jeg ikke har hørt før..
  (Glad du like den og fikk valuta for kronene da..)

  (Tror Tatt av Kvinnen er den eneste Erlend Loe jeg har likt) (Tror)

  SvarSlett
  Svar
  1. hehe... Tommelopp for Lucifer. Jepp, tangerer Jamie!! Men, Lucifer har IKKE lavalampe som jeg har klart å registrere i verdenskåken sin. Helvete var nokså svart, syns jeg å huske, og sannsynligvis uten strøm. Null lavalampe. Ei heller hjemmelaget blomsterlampe, så det ER jo LITT å se fram til i boka. BOrtsett fra at jeg nå har spoilet greia. LIKTE DU IKKE DOPPLER? DU-VERDEN! *sjokkert*

   Slett
 4. Planlegger å lese boka, og ser fram til noen herlieg øyeblikk - ifølge din omtale, Marianne!

  SvarSlett
  Svar
  1. Kort, lita bok. Ikke kjøp den. Lån den. Det er den verd, og timen det tar å lese. Men så må man like Loe da. For å si som min datter: jeg digger duden ;-)

   Slett
 5. En time, det var ikke mye! Koste meg med omtalen din, så jeg skal se om jeg finner den på biblioteket i morgen :)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar