Man Booker International Longlist 2019

Endelig er listen her, og en svensk er foreløpig favoritt (og eneste jeg har lest til nå).

De andre er:

 • Celestial Bodies by Jokha Alharthi (Oman), translated from Arabic by Marilyn Booth (Sandstone Press)
 • Love in the New Millennium by Can Xue (China), translated by Annelise Finegan Wasmoen (Yale University Press)
 • The Years by Annie Ernaux (France), translated by Alison Strayer (Fitzcarraldo Editions)
 • At Dusk by Hwang Sok-yong (South Korea), translated by Sora Kim-Russell (Scribe)
 • Jokes for the Gunmen by Mazen Maarouf (Iceland and Palestine), translated from Arabic by Jonathan Wright (Granta)
 • Four Soldiers by Hubert Mingarelli (France), translated from French by Sam Taylor (Granta)
 • The Pine Islands by Marion Poschmann (Germany), translated by Jen Calleja (Serpent’s Tail)
 • Mouthful of Birds by Samanta Schweblin (Argentina and Italy), translated from Spanish by Megan McDowell (Oneworld)
 • The Faculty of Dreams by Sara Stridsberg (Sweden), translated by Deborah Bragan-Turner (Quercus)
 • Drive Your Plow Over the Bones of the Dead by Olga Tokarczuk (Poland), translated by Antonia Lloyd-Jones (Fitzcarraldo Editions)
 • The Shape of the Ruins by Juan Gabriel Vásquez (Colombia), translated from Spanish by Anne McLean (MacLehose Press)
 • The Death of Murat Idrissi by Tommy Wieringa (Netherlands), translated by Sam Garrett (Scribe)
 • The Remainder by Alia Trabucco Zerán (Chile and Italy), translated from Spanish by Sophie Hughes (And Other Stories)

Jeg gleder meg! Først ut er eneste jeg har funnet i lydformat hos Audible, Mouthful of birds.


.

Kommentarer

 1. Etter èn bok av Stridsberg(hennes siste) så var jeg solgt og derfor ble jeg veldig glad for å se Drømmefakultetet på listen, jeg skal lese den ganske så straks, må bare lese Lolita først. Jokes for the Gunmen by Mazen Maarouf er også oversatt til norsk og den fikk jeg fra forlaget uten å ha spurt om den.Juan Gabriel Vásquez sin er også oversatt ser jeg. Mouthful of birds var jeg på nippen til å bestille forrige uke, likte godt Feverdream som var på den internasjonale langlisten for et par år siden, nå er det bare å få bestilt. Ellers må jeg lese meg opp på de andre bøkene men sånn ved første øyekast ser det ut som en spennnde liste.

  SvarSlett
 2. Utrolig mye spennende her ja. Gleder meg til lista! I år blir det e-bøker siden jeg er bortreist enda 1 mnd. Blir nok derfor helst engelsk det kommer til å gå i. Drømmefakultetet er flott. Misunner deg som har den tilgode. Ellers ser jeg fram til å lese boka fra Oman. Et land jeg har vært i, men aldri lest noe fra. Mye kjekt som venter her ����

  SvarSlett
 3. Enslagsbokklubb har Drømmefakultetet som månedens samlesingsbok og nå er den altså også på Booker-langlista... Jeg tror jeg muligens skal ta det som et spark bak og lese den.

  SvarSlett
  Svar
  1. Den tror jeg du vil like, Elli. Utrolig fin, men rystende bok.

   Slett
 4. Første bok ut blir enten Drømmefakultetet eller Ruinenes form :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Å heldige du som ikke har lest Drømmefakultetet. Den er skremmende god! Jeg er såvidt igang med Mouthful of Birds på øret. Svært behagelig innleser! Audible hadde boka, de andre er svært så fraværende på lyd dessverre...

   Slett
 5. Nå kan jeg også si at jeg har lest en Booker-bok. Og det er Drømmefakultetet, utrolig sterk den .:)
  Men er det vanlig at det kommer bøker på lista som er mange år gamle? Er det fordi den ev. nylig er oversatt til engelsk?

  SvarSlett
  Svar
  1. Riktig, Anita. Bøkene er med å 'konkurrere' første året de blir oversatt til engelsk. Det gjelder Man Booker International. Den ordinære Man Booker Prisen (om man kan kalle det det) er bøker som er publisert foregående år (okt 2017 - sept 2018, tror jeg det er).
   Må si - at selv om jeg kun har lest bare (nesten) to av dem, så er Drømmefakultetet en sterk bok. Har ikke lest oversatt-til-engelsk-versjonen, men jeg håper den er like god som oversatt til norsk..

   Slett
 6. Siden jeg fikk et helt annet forhold til Stridsberg etter hennes siste roman, tror jeg sannelig jeg skal lese Drømmefakultetet jeg også :) Ellers leser jeg som vanlig vinneren :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Drømmefakultetet er bankers! Uten tvil. Den sitter i deg etterpå. Kanskje den vinner også? Hvem vet. Få bøker er forstyrrende gode. Det er Drømmefakultetet.. Tips: Mouthful of birds ligger på Audible som lydbok!

   Slett
 7. Er Mouthful of Birds en novellesamling. Sliter litt med noveller på lyd, men if not, kaster jeg meg over, må få brukt opp noen credits.

  Blir mer engasjert for hvert bookerkommentarfelt jeg er innom. Gidder ikke kjøpe inn dog, har strengt lese fra hylla fokus, (oppstod først da jeg innså hvor helt tilfeldig flink til å lese fra hylla jeg har vært i år). Men skal følge med, kan jo hende jeg kaster meg over klikkknappen når jubelomtalen kommer. Skjønner forøvrig ikke hvordan det skal væer mulig å slå Stridsberg, mm, oversettelsen er dårlig.

  (Er med i ånden, såpass at jeg begynte på gammel bookerbok -)

  SvarSlett
  Svar
  1. Du har jo kommet langt med Stridsberg! Ei bok på lista er mer enn de fleste enn så lenge - nå er det jo bare å kjøre på. Credit på Mouthful of Birds kan du svært gjerne benytte! Jeg likte novellesamlingen svært godt, nettopp ferdig. Surrealistiske vrier på moral og moralens forfall, med forskjellige innlesere. Ca 6t, og den tar du på strak arm! Jeg liker normalt heller ikke novellesamling på lyd, og ble noe snurt i starten da jeg fant ut at den eneste som eksisterer på lyd var nettopp denne. Men - 4'er på GoodReads (4+ skal jeg være ærlig) sier jo litt!

   Slett

Legg inn en kommentar