STOR krimfavoritt Stefan Ahnhem!!

Du all verden - jeg har rett og slett glemt å skrive omtale om min store, nye krimforfatterfavoritt Stefan Ahnhem. Sjelden har noen klistret meg til Kindle'n som ham nemlig! Jeg blir periodevis lei krimbøker, og må alltid ha solide pauser innimellom om jeg drister meg til å lese et par på kjappen. Med Ahnhem sine bøker er det komplett motsatt, til tross for at bøkene hans er på solide 600+ sider hver.

I løpet av desember og januar har jeg lest meg gjennom ikke mindre enn tre av bøkene. Den tredje avsluttet jeg igår, og har allerede skaffet meg den fjerde og siste. Bokserien jeg vil rose herfra og til månen når det kommer til krim er følgende (foreløpige) tre:Serien følger politietterforsker Fabian Risk i Sverige og til dels også Dunja Hougaard i Danmark, og er virkelig et spenningsfunn. Til forskjell fra Lars Kepler's bøker er det lite grotesk å spore hos Ahnhem, men nerven er desto høyere. I tillegg til at plottene er intrikate og langt fra selvsagte så synes jeg Ahnhem har vært svært dyktig med utviklingen av personalgalleriet sitt. Fabian Risk med familie og Dunja med sine utfordringer er noe annerledes enn den "typiske" kriminaletterforskeren som vi finner i så mange kriminalromaner. Utover i serien blir de mer og mer komplette mennesker, med feil, mangler, styrker og svakheter som ikke hever dem over gjennomsnittsmannen i gata. Men heller ikke gjør dem særere eller mindre troverdige.

Stefan Ahnhem
Bildekilde: Lydbokforlaget
Og så er det dette med spenningstopper og oppbygning da. Nå er jeg en temmelig rask leser og er vant med å sluke bøker i høyt tempo. Men når jeg selv presterer å lese altfor langsomt for meg selv, fordi jeg baremåleseviderenåogutoverhelenattaogmorgenen med. Ja da er det noe ekstra på ferde i bokform.

Stefan Ahnhem selv har vært manusforfatter innen film og TV i over 20 år og har bla. skrevet manus til den kjente Wallander-serien. Nå har Nordisk Film kjøpt TV-rettighetene til de fire første bøkene i serien om Fabian Risk, og jeg gleder meg stort! Er veldig nysgjerrig på hvem som blir valgt i hovedrollen(e) her!

Hva kan jeg si? Liker du krim og spenning? LES BØKENE! Nedenfor kan du lese litt om hva forlaget selv skriver om de tre første. NUH skal jeg igang med fjerdeboka i serien om Fabian Risk, og gleder meg stort :-) Fjerdeboka i serien heter Motiv X - oh yess!Offer uten ansikt

En sløydlærer blir funnet drept på sløydsalen. Ved siden av den døde ligger et gammelt klassebilde fra 9. klasse, der ansiktet hans er krysset over. Fabian Risk, etterforsker i Helsingborgpolitiet, blir trukket inn i etterforskningen. Den drepte er nemlig en av hans gamle klassekamerater. Snart blir det klart at morderen har flere ofre på listen.
Fabians dobbeltrolle som etterforsker og potensielt offer er utfordrende: Når blir det hans tur?

"Offer uten ansikt" er en intelligent og psykologisk interessant kriminalroman om hvordan mobbing og neglisjering kan forvandle et menneske til et monster. Det er også historien om den ultimate hevn og driften etter ikke å forsvinne inn i glemselen selv lenge etter døden.


Den niende graven

I et vinterkaldt Stockholm har Sveriges justisminister forsvunnet sporløst på den korte veien mellom riksdagen og en ventende bil. Omtrent samtidig blir konen til en kjent dansk tv-personlighet funnet drept i luksusvillaen nord for København.

DEN NIENDE GRAVEN er en intrikat konstruert thriller der Stefan Ahnhem forteller hva som fikk politietterforsker Fabian Risk til å forlate Stockholm og flytte tilbake til Helsingborg. Fabian og den danske etterforskeren Dunja Hougaards spor krysser hverandre i et iskaldt Skandinavia der de dras stadig dypere inn i en konspirasjon som viser seg å være verre enn noen av dem hadde kunnet forestille seg. De tvinges til å konfrontere demonene som lurer i menneskenaturens aller mørkeste gjemmer.

DEN NIENDE GRAVEN er den andre, frittstående boken om Fabian Risk. Det er en intrikat komponert roman som utspiller seg et halvt år før OFFER UTEN ANSIKT.


Atten grader minus

Fabian Risk og teamet hans kjemper mot klokken i en etterforskning der ingenting viser seg å være slik det skal. Han begynner å tvile på sine egne vurderinger, og finner de ikke løsningen kommer snart neste offer til å havne i fryseren.

En bil kjører over kaikanten i Helsingborgs havn etter en voldsom biljakt. Alt tyder på at det var en ulykke, men når føreren, en it-entreprenør som har blitt steinrik på mobilspill, obduseres, viser det seg at han alt har vært død i to måneder, i nedfryst tilstand.

Det er vår og nesten to år har gått siden hendelsene i Offer uten ansikt. I Helsingborgs kriminalavdeling har det vært uvanlig stille. Fabian Risk har kunnet bruke det meste av tiden sin på å lappe sammen familien. Selv om verken han eller kollegene neppe ville sagt det høyt så begynner de å kjede seg. Når den merkelige saken med den nedfryste millionæren havner på bordet deres kjenner alle det samme: Endelig skjer det noe.

Like over sundet har Dunja Hougaard blitt nødt til å ta på seg uniformen igjen, i sin nye jobb som ordenspoliti i Helsingør. Når en hjemløs blir mishandlet til døde klarer hun ikke å la være å sette i gang en egen etterforskning. Sporene leder snart til Helsingborg.

Have fun!


.

Kommentarer