fredag 17. juni 2016

Bokryggpoesi #1 - gjenoppstandelsen

På juni's tvangslesekafé i Stavanger ble det tatt store beslutninger. Faktisk opptil flere veldig gode som vi (Pias Kulturkrok og jeg) vil dele med dere utover sommeren og høsten. En av dem er ønsket om at fredagens bokryggpoesi bør gjenoppstå, ihvertfall for en stund (til fantasien og antall bøker i bokhyllene begrenser seg). Både for poesien og den kreative utfordringen sin del, men også fordi det er en genial måte å ta tilbake kontrollen over bokhyllene på. For hvem kan med hånden på hjertet si at de har oversikten der? Ikke jeg.

I disse husmorporno-tider med pallebusteren Calendar-Girl som den største (?) boksnakkisen i media tar jeg et steg tilbake og skaper mine egne nyanser av grått...Elskede
...når mørket faller
Underkastelse!
Mesteren og Margarita
...uten regler
Hemmeligheter fra et levd liv...


Tar du utfordringen? Gå på tur i bokhyllene, skap din egen poesi og magi. Har du ingen blogg? Send meg en mail og jeg skal poste poesien for deg. Utfordringen min er at jeg har ganske så mange ebøker med gode titler etterhvert. Hvordan få dem med? Jeg får gå i tenkeboksen...

For flere poetiske innslag og link til din egen bokryggpoesi, sjekk Pias Kulturkrok her.


.

9 kommentarer:

 1. Oi, dette var heftige saker. Haha, vet ikke helt om jeg skal le eller gråte, men satser på det første!
  God helg Marianne! liv i oss bokbloggere - det kommer mye godt ut av tvangslesing (alt selvfølgelig gjennom telepati, siden vi hele kvelden var godt opptatt med lesing!)
  happy helg til deg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Her er det bare å flire. Disse titlene hoppet ut av hylla igår. Det var bare å plukke dem ned og sette dem sammen :) Det kommer mye godt ut av tvangslesing - og alt selvfølgelig bokrelatert. Håper flere kaster seg på bokryggspoesien igjen. Den er faktisk ganske festlig, og mange boktitler er kommet til siden forrige runde.

   Slett
 2. Ut i fra smakebitene vi fikk servert av Solgunn på sommerens snakkis utenfor bokbloggverden så må jeg si at Calender-girl ikke kan måle seg med den poesien du fikk til her Marianne :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. HAHA Beathe - jeg tenkte jeg måtte slå til med en vestlandsvri på bokryggpoesi i ebokhyllami - heeeei, rimer gjør jeg også idag - formen min må være på oppadgående. Utrolige ting som bare hopper frem fra bokhyllene bare fantasien er åpen nok :D

   Slett
 3. Dette er lenge siden jeg har gjort! Må bli ferdig med å pusse opp stua, så jeg kan finne fram bøkene mine igjen, så skal vi se om jeg henger meg på.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det hadde vært gøy! Hiv deg på. Utrolig hva man kan finne i hyllene en regnværsdag. Spesielt spennende å lete i haugene av uleste bøker. Der dukket det opp bøker jeg hadde glemt jeg hadde... :) God lesehelg Anja!

   Slett
 4. Så gøy! Lenge siden jeg har hatt bokryggpoesi...dette har jeg lyst til å bli med på :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hiv deg rundt. Jo flere desto kjekkere :)

   Slett
 5. Så fantastisk god det diktet er! Applaus!

  SvarSlett

Legg gjerne igjen noen ord før du går :-)