fredag 18. desember 2015

TV2 - Lesebrett test, hvilket er best?

TV2 Hjelper Deg kan være et nyttig program å få med seg. Ikke alltid like relevant for meg det de tester til enhver tid, men da lesebrett-test stod på programmet ble jeg svært nysgjerrig.

Hvilke lesebrett tester de?
Hva er kriteriene for et "godt" lesebrett?
Og hvilket ble det beste?

Det er nå godt å se, at TV2 er enig med ebokhyllami :-)

Best i test var nemlig --- tadaaaaa --- Kindle Paperwhite!

Panelet hadde fire forskjellige brett på test, ett norsk og tre utenlandske. Testen finner du i videosnutten under her fra TV2 Hjelper Deg. Mulig du er littegranne seint ute med å bestille julepresang - men, det er jo hyggelig med nyttårsgave også?  :-)

Jeg har sammenliknet Kindle Paperwhite og Kindle Voyage HER.


Klikk på bildet - og bli overbevist du også.

http://www.tv2.no/v/999497/


.

17 kommentarer:

 1. Hvilke norske bøker kan man få på KIndle paperwrite Marianne? Så innslaget..

  SvarSlett
  Svar
  1. Så godt som absolutt alle nå Anita ;-)

   Slett
  2. Og kan man lese bøker fra eBokBib på denne?

   Slett
  3. Gamle og nye, men du finner ikke alt gammelt i ebok format. Ta en titt hos eks bokkilden.no. og se hvilke du finner under e bøker. Ebokbib har jeg ikke testet men tror ikke det går på enkelt vis dessverre. Ennå.

   Slett
  4. Nei, det skjønner jeg, men det som finnes på ebok...hadde jo vært kjekt å få der.

   Slett
  5. Det er ikke mange norske e bøker som ikke kan leses direkte på Kindle lenger. Markedet rår, og "de" fant ut at det økonomisk var å skyte seg selv i foten ved å legge sperrer på. Noen e bøker er likevel låst, men de er få, og kan uansett trikses på plass :-)

   Slett
  6. Jeg bruker ebok.no for norske bøker og bokon.se for svenske. Det er veldig lettvint, man må bare registrere en kindle-epost. :) Men man må fremdeles betale for alt på Kindle dersom man skal lese lovlig. Ebokbib er vel bare for iPad, tror jeg.

   Slett
 2. Så innslaget og det er nok den jeg går for når jeg skal kjøpe. Har kjøpt Kindle Voyage i julegave til min eldste sønn, og satser på at jeg kan låne den litt ;-) Jeg er også spent på om man kan lese bøker fra ebokbib på denne.....

  SvarSlett
  Svar
  1. Du sliter foreløpig med Ebokbib dessverre. Er nok på tide jeg tester igjen og ser om noen har funnet en "lur" omvei :-) Voyage er veldig bra!!

   Slett
 3. e.l.s.k.e.r. paperwhite. fornøyd med bekreftelsen fra tv2 ;)

  SvarSlett
 4. Er så fornøyd med min Kindle Voyage og datteren som fikk overta Paperwhite er så fornøyd og en flittig bruker. Hun bruker det mye til dokumentlesing i forbindelse med jobb blant annet. Så ikke Tv2 men skal se snutten her nå. Jeg er så glad for at det er blitt så enkelt å få noeske ebøker "rett til" Kindlen. Prøvde meg med ebib, fikk tak i boka men det var forskrekkelig tregt og umulig å få opp igjen etter lesepause. Så da ble resten av boka lest på Ipad og det er slett ikke det samme nei. Så der må nok Kindle få en bedre nettleser rett og slett, eller bibliotekene gå over til (tilbake til) lesebrettvennlig ordning.

  SvarSlett
  Svar
  1. Enig med deg der, Inger. Mer (eller tilbake til) lesebrettvennlig ordning! Det går an også idag å lese ebokbib bøker på Kindle, men fremgangsmåten er ikke spesielt stueren så den legger jeg ikke ut på bloggen min. Det er altfor lett å misbruke tilliten til biblioteket.. Vi får krysse fingrene for at bibliotekene også engang forstår at bøker best leses på lesebrett og ikke på nettbrett. Skulle være unødvendig påminnelse nå i (snart) 2016, men noen systemer er tunge å trenge gjennom :) Ha en fortsatt fin romjul, og et godt leseår 2016!

   Slett
 5. når jeg søker på norske bøker for jeg ikke opp noen nye bare en masse gamle - ex anne holt alle er oversatt til engelsk osv osv dere skriver man kan laste inn fra andre steder... Hvor og er det vanskeligt ? Vet noen av dere når det kommer på norsk språk på kindel ?

  SvarSlett
  Svar
  1. Tips: Gå inn på nettbutikken til Bokkilden - følg linken nedenfor. Der finner du nærmere 6000 norske ebøker :)

   http://www.bokkilden.no/SamboWeb/utvalg.do?term=rom:E-bok&overskrift=E-bok&vis=ruter&sort=popularitet&order=DESC

   Slett
  2. Jeg bruker for det meste ebok.no og finner i dag det aller meste

   Slett

Legg gjerne igjen noen ord før du går :-)