torsdag 31. desember 2015

Status: Hvor er jeg, hvor går jeg?

Leseåret 2015 som nå er kraftig på hell har for min del vært utrolig bra. Jeg har lest mer enn noen gang, og dekket et særdeles bredt spekter av litterære sjangere. Det skal jeg definitivt dra meg meg inn i nyåret! Jeg satte noen lesemål å strekke meg etter for 2015, og disse har fungert som en god pekepinn. Ikke fordi jeg har oppnådd alle målene, men for å ha en viss struktur i lyst- og tvangslesingen. Raskt oppsummert for 2015 har jeg oppnådd å lese
 • 19/25 bøker fra 1001-lista
 • 17/15 nye (for meg) norske forfattere
 • 14/15 forfattere utenfor Skandinavia, England og USA
 • 1/4 fagbøker innenfor litteraturfaget - Canadian Literature in English
 • Hyppig deltaker i Biografisirkelen til Ingalill, parkering av 1001-sirkelen og Bokhyllelesing-sirkelen...
 • 117/100 bøker registrert lest på GoodReads Challenge 2015
 • 85/100 bøker gitt bort!
 • Null begrensning på bokkjøp for året - mål mer enn nådd :o)
For 2016 har jeg nokså samme idé. Lese variert, ikke drukne meg i nye, norske utgivelser, sprenge sjangergrensene mine enda mer og igrunnen kose meg med bøkene. Jeg vil fremdeles frem til juni ha fokus på Canadian Literature in English selvstudiet mitt og ellers prøve å skrive om flere av bøkene som leses. 2016 vil nemlig bli året ebokhyllami pensjonerer seg!!! :o) 

Ikke så og forstå at bloggen legges ned, heller tvert imot. Min siste ordinære arbeidsdag er nemlig idag, og for neste år har jeg ingen jobbplikter på planen! Hvor lenge jeg legger meg på lading får tiden vise, men at det skal leses er garantert! De siste halvannet årene er min lille familie blitt drastisk redusert i antall, så 2016 vil også bli året for refleksjon og justering av fremtidsplaner. Det kan kun gå en vei - oppover, og der er definitivt bokbloggingen med i planen. Kanskje et samarbeid med en publikasjon? Muligens tettere knytning til en bokhandel? Vi får se. Jeg er ihvertfall full av idéer og mulighetene er mange om man åpner øynene.

Mine nye lesemål finner du her på linken, så vet du hva du kan forvente deg å finne på bloggen kommende år. Jeg er allerede påmeldt Lines 1001-lesesirkel som gjenoppstår i 2016. Jeg har fått den ære av å bestemme en av kategoriene i Biografisirkelen til Ingalill for neste år - og, jeg emigrerer til Canada for en 2 måneders periode som starter like utpå nyåret. Ingen fare, de har "high-speed internet" der borte også (eller, vinternett som jeg kaller det på en god dag - nedfrosset, seigt og fryktelig å håndtere, men det funker med smidighet og varme klær...).

Motto for 2016 er som det har vært for alle foregående år: Man får til det man virkelig vil!

GODT NYTT LESEÅR!

Og husk...

 Man har ikke mer gøy enn det man bidrar med selv :o)

.

13 kommentarer:

 1. Gler meg til følgje bloggen din i 2016, Marianne :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var hyggelig Elida! Og jeg følger deg :) Har kastet meg på 1001-sirkelen istedenfor classic-sirkelen. Går igrunnen ut på det samme. Jeg liker bedre og bedre eldre litteratur. Tror jeg fikk en aldri så liten konsentrert overdose av nytt norsk i 2015. Ikke direkte heldig. 2016 blir ren lystlesing med "retningsangivende piler" ;)

   Slett
 2. Godt nyttår, Marianne! Ser frem til å følge med videre på bloggen din og kanskje 2016 blir året hvor jeg blir noe flinkere til å legge igjen spor etter meg når jeg er innom. Her blir hovedfokuset 1001 bøker og manbooker, og med bloggen nedlagt atter en gang så blir det vel norske bøker anno 2016 som må "lide" for min del fremover.

  Beathe

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt Nyttår Beathe! Men - bloggen nedlagt? Det har jeg ikke fått med meg! Jeg selv har vært laber på bloggefronten i år. Det kommer av familiære årsaker. Noen ganger så går det trådt. Jeg håper du kommer tilbake! Og ja - legg svært gjerne igjen noen ord. Selvfølgelig ikke påkrevt, men alltid like hyggelig :)

   Slett
 3. Godt Nyttår til deg Marianne!
  (synd det ble så turbulent!)

  Men 19 1001 bøker, av 20, du kunne da greid ei til?
  Gleder meg at du planlegger full biosirkeldeltakelse til neste år, og satser alt på at pensjonisttilværelsen gjør at både Canada og alle andre lesemål faller på plass. Lett på plass. Publikasjoner og bokhandler. Bare pass deg for klokka. Det farligste med å være pensjonist (har jeg latt meg fortelle) er at man aldri går og legger seg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det kan nå kun gå en vei Ingalill, oppover! Godt jeg er født uforbederlig optimist :) Når det gjelder 1001-bøker så jobber jeg med nr 20!! Moby Dick på øret er forrrferdelig lang.. men jeg kommer meg i mål på denne siden av nyttår og putter den inn i Line's Lesesirkel. Alle disse dobbelkryssene! hah..
   Og dersom pensjonisttilværelsen er å aldri legge seg (men sitte i soffen og lese ei bok) så klarer jeg meg nok utmerket et lite års tid. Det blir nok studier til høsten (et par eksamener jeg må ta opp igjen). Jeg er ikke kjent for å ha problemer med å fylle fritiden...

   Slett
 4. Vil bare ønske deg et riktig godt nytt år.:) Fine mål, og kjekt å være pensjonist hva nå det innebærer for deg..og hvor lenge?
  Selv skal jeg lese masse fra hylla neste år, og trappe ned nytt-norskt-lesinga. Det hadde jeg som mål for 2015 også, men det ble ikke sånn, men dette året...vet du.
  Biosirkel, Lines sirkel etc der er jeg også fortsatt med:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk takk Anita. Målene er nokså like årets, og de gikk over all forvening (selv om alle ikke ble helt oppfyllt, det var heller ikke egentlig de viktigste poenget). Nytt norsk lesing har jeg allerede trappet ned, selv om jeg har likt flere (4'er kandidater) så har jeg kun funnet en trilogi som triller seksere for meg i år, og det er som tidligere nevnt Jon Fosse Trilogien. Fan-tas-tisk!
   Pensjonisttilværelsen får vi se på. Nå emigrerer vi til Canada for en periode i vinter, og for en periode i sommer. Vi har ennå firmaet, men vi har solgt ut en del og er ikke uunnværlige. Vi får se hvordan verden blir fremover. Jeg har jobbet nok for et helt liv, så nå er det på tide å nyte sitt otium en kort tid før noe planer garantert dukker opp. Tid for refleksjon - hvor er jeg, og hvor går jeg. Spennende tider i møte!

   Slett
  2. Det høres godt ut å ta en slik tenke-time-out.:) Kos deg og lykke til med nye valg etterhvert.

   Slett
 5. Men kjære Marianne, då! Du ser jo altfor ung ut te å vær pensjonist! Og så ser eg deg ikkje på tvangslesing i januar eller februar eller mars?? (og du må ikkje slenga tebake at eg svikta heilehalve høsten!)
  Godt nyttår, jallefall, og så glede eg meg te å se ka så skjer me bloggen din! Og eg love at eg ikkje ska skriva merr på stavangersk ... Me snakkast jallefall :) Enjoy!

  SvarSlett
  Svar
  1. hehe..jeg er vel noe forut for min tid som pensjonist, men morsomt å kalle seg det en stakket stund ;) Det blir ikke tvangslesing før jeg er tilbake i mars, men jeg fant meg en perfekt tvangslesekafe sist jeg var i Canada, så der er jeg med dere - både fysisk og i ånden! Jeg kan kun komme sterkere tilbake. Bloggen min kommer til forhåpentligvis å bli mye hyppigere oppdatert - det er hovedmålet. Hvilke andre ting jeg finner på får jeg se. Snakkes gjøres vi definitivt! Jeg emigrerer ikke for godt :)

   Slett
 6. Happy new year! Og grattis som førtidspensj. Jeg liker at alle smarte tenker det samme; mindre (norsk) samtidslitteratur og fokus på det gode gamle. Ha det strålende i Canadia!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk takk Monika. Vel ung førtidspensjoniering, så muligens jeg kaller det for time-out istedenfor. Høres noe mer optimistisk ut, hehe.. Gode gamle er mi greie, har jeg funnet ut. Ikke for det, jeg liker norsk og kan lese samtidslitteratur innimellom, men da må litteraturbehovet i bånn være dekket. Likevel viktig å utfordre meg selv og ikke bare lese det jeg tror jeg liker. Veldig spennende å bli overrasket over bøker man ikke trodde man ville ha sansen for i det hele tatt. Jeg skal stråle i Canadia, vær du sikker, og komme tilbake fulladet!

   Slett

Legg gjerne igjen noen ord før du går :-)