lørdag 14. september 2013

Oslo bokfestival - Sol, bøker og varmgang i Visakortet...

Rammen rundt årets bokbloggertreff kunne vel ikke vært bedre. Sol fra skyfri himmel, telt på telt med bøker, et temmelig pakket festivalprogram og ikke minst - alt like utenfor hotellrommet mitt! Siden bokbloggertreffet ikke er før imorgen, lørdag, så ble det god tid til å utforske bokteltene til de forskjellige forlagene. Gode boktilbud, en rekke forfattere som signerte egne nyutgitte bøker og ikke minst et trivelig møte med Eirik Bø, daglig leder for Pelikanen forlag som faktisk holder til i Stavanger.

Ved informasjonsteltet så jeg et "kjent" ansikt, og det viste seg ganske riktig å være Anita fra bloggen Artemisas Verden. Trivelig! Vi fikk med oss presentasjonen av Frode Eie Larsens krim Jordtårer og tok oss en kaffikopp med Randi (Reading Randi) før alle tre gikk til Hovedteltet hvor vi fikk med oss Fakta som fiksjon - Gaute Heivoll, Geir Gulliksen, Vigdis Hjorth og Tomas Espedal snakket om selvframstilling, fiksjon og fakta i samtale med Helene Uri. Like etter startet den offisielle åpningen av bokfestivalen med bl.a. Herbjørg Wassmo, vår Stavanger-lokale Øyvind Rimbereid og et festlig innslag fra Odd Nordstoga, som faktisk nettopp har debutert med barneboka Eg og Pontus går for gull. Denne ble presentert selvakkompagnert på trekkspill. Skikkelig stilig :o) Det gikk så i lett trav til Sehestedts Plass hvor det skulle være Mord på Plassen. Her kom bl.a. to av mine favoritter innenfor norsk krim og pratet om sine nye bøker, Tom Egeland med ungdomsboka Katakombens Hemmelighet og Jørn Lier Horst med sin siste Hulemannen. Veldig bra!

Kvelden ble avsluttet med omvisning for oss bokbloggere på Nordens største bokhandel, den splitter nye Eldorado Bokhandel som nettopp åpnet på mektige 3200 kvm! Mer om Eldorado senere - dette var nemlig litt av en storstue som fortjener et eget innlegg. Som om ikke det var nok så ble det hele rundet av med et gedigent fyrverkeri (riktignok ikke for oss, men hva gjør vel det :o) Nuh er det dags for lading til imorgen og årets bokbloggertreff!

 Dagens fangst!


Frode Eie Larsen om boka Jordtårer

Odd Nordstoga presenterer Pontus-boka si

Utdeling av Bokhandelens forfatterstipend

Trivelige medbloggere Randi og Anita

Sarah Natasha Melbye i samtale med Jørn Lier Horst

Sarah Natasha Melbye i samtale med Tom Egeland
En pitteliten del av Eldorado Bokhandel

.

13 kommentarer:

 1. Kjempeflott innlegg Marianne. i hang jo sammen store dele av gårsdagen så bilder og opplevelser er kjente.:) Takk for trivelig dag i går og velkommen til i dagen i dag.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Likeså Anita! Har nettopp fått lest ditt innlegg også - skikkelig (og ikke bare kjapt sjekket bildene ;) og jeg ser at vi jo faktisk fikk med oss litt av hvert igår! Kjekke dager både igår og idag, og jeg ser virkelig fram til neste års treff. Utrolig gøy å treffe alle!

   Slett
  2. Ja, det var en innholdsrik dag både fredag og i går. Blir vel blogginnlegg fra gårsdagen lit senere,..reiser hjemover nå.:) God tur hjem til deg og!

   Slett
 2. Jeg har bare lest Forsoningen, den er super!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har også lest den tidligere og likte den veldig godt. En spesiell bok om vennskap og nettopp forsoning. Kristian på Eldorado kunne tenke seg å få satt opp en dramatisering av boka nettopp på Eldorado bokhandel. Kunne vært spennende å fått med seg om han fikk det til :)

   Slett
  2. Det har du ja! Jøss, dit hadde jeg dratt om jeg bodde i byen!

   Slett
 3. Hyggelig å få sett deg live Marianne. Mulig vi ses på UIS også?
  Jeg vet ikke hvordan det er med deg og invitasjoner til bokmøter?
  Pleier du få det fra forlag?

  Må bare si at jeg er sykt impnoert over den sykkelferien din. Jeg har veldig lyst til å forsøke meg på noe slikt til neste år.

  SvarSlett
  Svar
  1. Likeså Karete - veldig trivelig å endelig få møte deg! :) Kom igjen på UiS du! Vi er en fin gjeng!
   Når det gjelder invitasjoer til bokmøter så glimrer de imidlertid med sitt fravær. Jeg har ikke vært aktiv på den fronten sålangt, men ser jo etter jeg deltok på flere av dem på Oslo bokfestival at det absolutt har noe for seg. Pleier du å gå på slike?
   Sykkelferien kan absolutt og definitivt anbefales! Bare finn deg et skikkelig sete ;)
   Skal du på Kapittel i Stavanger til uka?

   Slett
  2. Hei igjen!

   Jeg er litt usikker på hva slags arrangementer jeg skal på under kapittel. Det eneste jeg har sikret meg er Gert Maak og Anna Funder på torsdag. Det MÅ jeg på.

   Ellers ser jeg det litt an. Vi får besøk på butikken av ulike forfattere som skal snakke litt (Heivoll, Ravatn, Fuggeli mm) så jeg er usikker på om jeg drar på mye annet. Kunne tenkt meg Rimbereid men det kræsjer med Maak/Funder. Er det noe du skal på?

   Aschehoug har et åpent arrangement den 3.okt. på Sølvberget. Der kommer bla. Christian Jungersen.
   Andre arr. sender jeg deg en mail på. De er ikke åpne ;-)

   Slett
 4. Jeg glemte alt fornuftig da jeg zoomet meg inn på bildet av Odd Nordstoga. Det var et slikt bilde av typen man blir veldig glad for å motta av seg selv i ramme til jul he he he. Egentlig er jeg litt hemmelig forelsket i Nordstoga. Eller når jeg tenker meg om gjelder den forelskelsen forsåvidt alle med dialekt. Kanskje fordi min egen "dialekt" er så kjedelig as they come. "Kan du ta hit boka mi?", det er liksom ikke så langt fra standard bokmål. Vel, det var en total avsporing det der. Hadde jeg vært et tog hadde det virkelig gått ille.

  Det var utrolig hyggelig å endelig få hilse på deg, Marianne. Selv om jeg skulle ønske vi fikk snakket mer sammen :) Det var også veldig kjekt å få lese litt om din dag på Bokfestivalen. Kanskje jeg skulle utvide turen til en helg neste år?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe..jeg digger Nordstoga selv jeg, og ble ytterst forbauset da jeg faktisk forstod at han også har utgitt bok! Burde jo vært en egen gruppe for syngende forfattere (Nordstoga og Øystein Wiik ihvertfall ;) Kjekt å hilse på deg også Mari, selv om vi ikke fikk pratet så mye. Du var en av de første jeg kom i kontakt med i bokbloggermiljøet og det har vært skikkelig trivelig! Utvid til en helg neste år - god idé! Jeg syns det var verd hver eneste krone å rusle rundt hele fredagen å delta på det ene arrangementet etter det andre og dumpe borti den ene bokbloggeren etter den andre. Det gav meg en myk start på bokbloggertreffet :)

   Slett
 5. Hyggelig at dere tok dere tiden til å høre på en liten forfatter fra Larvik, Marianne :) ...og ikke minst at dere ventet da jeg ble litt forsinket ;) Hyggelig å hilse på både deg og Anita :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Likeså Frode! Vi hadde god tid vi, været var fantastisk og du var vel verd å vente på :)

   Slett

Legg gjerne igjen noen ord før du går :-)