mandag 15. juli 2013

Problemer med ark.no ebøker ved konvertering til Kindle-format?

Ark.no gjør av og til noen sprell når man laster ned ebok-filer fra nettbutikken deres. Man får rett og slett nedlastet ebokfila med filtype .ASCM istedenfor .EPUB. Dermed kan ebokfila heller ikke plukkes opp for konvertering til Kindle-format i Calibre. Slik gjør du for å få en ren .EPUB fil fra .ACSM fila:

* Finn den aktuelle .acsm filen i filbehandleren din og høyreklikk på denne
* Velg "Åpne i" og klikk på Adobe Digital Editions
* Boka åpnes nå i ADE og en skikkelig EPUB-fil blir lagt i .../Mine Dokumenter/My digital editions mappa di og du kan nå legge den inn i Calibre herfra.

Løsningen er også oppdatert i oppskriften Hvordan konvertere norske e-bøker til Kindle format!

Fremdeles problemer? Gi lyd på mykindlejoy@gmail.com

:o) Marianne
9 kommentarer:

 1. Det er godt det er noen som tar seg bryet med å gjøre denne konverteringen forståelig for oss kløner :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det Astrid Terese :) Alltid noe nytt som dukker opp. Må bare være sta nok ;)

   Slett
 2. Takk for tips, og så superfin bloggen din har blitt! Liker det nye designet.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det :-) Fikk behov for en liten fornyelse.

   Slett
 3. Takk for gode og smarte tips : ))

  Min Kindle har blitt liggende - ubrukt. Har ikke hatt noe overskudd til blogging eller lesing i fødselspermisjonen min - nå er det totalt full rulle.
  Nå er det derimot ikke lenge til høsten og barnehagestart, så da blir det nok andre boller : ))

  Ha en fin uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er en tid for alt. Tror knapt jeg leste ei eneste bok i fødselspermisjonene mine. Kindle'n er like god til høsten :-) Kos deg med småtroll. Det er en herlig periode!

   Slett
 4. Takk for all supergod info om lesebrett! Jeg kjøpte først et digitalbok touch, som jeg var misfornøyd med, og angret kjøpet på. Så bestilte jeg meg en Kindle Paperwhite, og den er jeg veldig fornøyd med. Har brukt den hver dag siden jeg fikk den, og lest masse allerede ;) Konvertering har gått som en drøm. Lastet ned de programmene du har tipset om, bortsett fra det siste som skal overføre til Kindle - for den funksjonen ligger i Calibre. Så det er ikke mange tastetrykk før jeg har bøkene fra norsk bokhandel, på lesebrettet mitt. Hurra! Det eneste jeg ikke har funnet ut av enda er hvordan jeg kan låne e-bøker på biblioteket. DET hadde vært noe det.

  Takk for en super blogg!!! Kate

  SvarSlett
 5. Du kan låne ebøker på Drammensbiblioteket. De har ikke lagt inn nye bøker i det siste året, men det ligger mange bra bøker der.
  Du må bare gå fysisk til dem og få et lånekort der.

  Se utvalget her: http://elaan.digitalbok.no/drammensbiblioteket

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt å høre at man fremdeles kan låne der også!
   Ryfylkebiblioteket.no legger ennå ut nyheter på ebøker man kan låne. Sist innlagte såvidt jeg kunne se var fra 27.7.2013. Ulempen er at man må fysisk på plass for å få lånekort, og ihvertfall i Ryfylkebiblioteket så må man også være bosatt i kommunen/en av ryfylkekommunene for å få lånekort. Man kan altså ikke troppe opp fra Stavanger med en adresse "på feil side av pytten" og forvente å få lånekort. Ebok-utlånsordningen fungerer imidlertid flott for oss "innsatte" :)

   Slett

Legg gjerne igjen noen ord før du går :-)