onsdag 10. juli 2013

Lesing, sykling og mental ferie...

Gudene vet hva som har skjedd med leselysten, men den har vært laber i det siste! Kanskje det kommer av at jeg ennå sliter med Politi på øret som jeg ikke klarer å høre ferdig? Eller muligens det er ei bok jeg lovte å lese og blogge om som jeg finner ... ehemm... någet tung? Eller er det rett og slett vårslappheten som har slått til noe seint og angriper meg nå sommerstid? Ja si det... De eneste hjulene som går rundt er dem på sykkelen, men de går til gjengjeld rundt - selv om sykkelbloggen min nok kommer til å avgå med sin stille død. Det trilles i oppover- og nedoverbakker og bortover sletter. Fortsetter det slik så kommer jeg muligens til å bli ... sprekere? Men ikke spesielt mer belest...

Sålangt i juli så har jeg ferdiglest hele 0 - NULL - bøker. Har imidlertid påbegynt ei røys, og deri ligger kanskje noe av problemet også.. Det er kun en ting å gjøre - være mer målbevisst og jobbe meg gjennom lesetørken - og lesehaugen. Men først...fakturering...livets lodd og irriterende detalj...


Fargerike Malta...

12 kommentarer:

 1. Har du ikke lagt fra deg Politi enda? Skrekk og gru- skal aldri ta i den med en ildtang engang...
  Hiv den i peisen en kald sommerkveld du, så skal du se leslysten tar av..kanskje.
  Om det kan være en trøst så har ikke jeg lest noe ferdig heller- med unntak av Patti Smiths Sanka Ull i går kveld, men det er en liten bok, 137 sider poetisk skriverier, delt på to, siden jeg leser kun de norske sidene. Og denne boka startet jeg på i juni. Det samme med den korte lydboka til Karin Fossum.- Den onde viljen. To korte påbegyn ti juni ferdiglest/hørt nå i juli- det har jeg å skryte av. Men så driver jeg med utflytting av leilighet da..og prøver å være litt sosial innimellom.

  SvarSlett
  Svar
  1. Politi bør jeg stappe fortere enn svint i øret igjen.. Jeg MÅ høre den ferdig. Har lovet å skrive omtale om lydboka... Godt å høre at jeg er godt selskap når det gjelder ferdigstilling av bøker i juli. Jammen godt jeg har lest over planen til nå i år.. Jeg selv har flyttet ut av pendlerbolig og pusset den opp for videre utleie fra 1.august. Det ligger mye godt arbeid der. Omlegging av hage, beising, sparkling og maling osv.. MEN - nuh er det ferdig og leietakere i boks for en 3+1 års kontrakt. HERLIG! Tid til meg selv igjen :o)

   Slett
  2. Ja, det er mye arbeid i slikt ja..
   Ser nesten frem til å begynne på jobb igjen, så jeg kan lese etter arbeidstid, haha...

   Slett
  3. haha.. nå flirer jeg her - leste nemlig "...så jeg kan lese i arbeidstida"... :D

   Slett
  4. Haha!!!! (har gjort det, i gammeljobben.-- dvs jeg kunne lytte til bok når jeg kjørte på hjemmebesøk i grisgrendte strøk, eller tok tog/båt etc... )

   Slett
 2. Du er ikkje den einaste som sliter med leselysten - min går også opp og ner i store bølgedaler. Eg har vore ein svipptur i Haugesund, og sidan eg ikkje var sjåfør har eg glatta ut leselista med eit par 1001-bøker i lydbokformat. Ellers går det relativt dårlig med sommerlektyre, men handlingen av bøker er det ingenting feil med;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe... godt noe er konstant! Handling av bøker that is ;o) Sjelden jeg har jobbet med bøkene som nå. Jeg tror jeg må gå over til lystlesing for en måneds tid og ikke lese det jeg syns jeg bør.. Har omsider avsluttet ei av bøkene mine nå i ettermiddag. Min første bok lest på Kindle for mobil. Jepp Samsung S4 som "lesebrett". Jeg bare MÅTTE prøve. Du har 2 års Kindle-jubileum nå, jeg hadde i mai. Ingen over, ingen på siden - ingen dings overhode i nærheten! Heller ikke min Samsung, selv om det var et festlig prøveprosjekt!

   Slett
  2. Då eg fekk iPad'en i hus lasta eg ner leseapper (Bokklubben, ARK o.l.), men det fungerte ikkje i det heile og nå er alle sletta. Ingen dings kjem i nærheten av Kindle'n til lesing!

   Nokon dager må eg tvinga meg sjølv til å opne ei bok, så eg håper den delen går over i nær framtid:-)

   Slett
  3. Husker jeg også var ganske så kjapp på labben å laste ned både Kindle for PC og Android. Likte ingen av dem, men bestemte meg for å fullføre ihvertfall ei bok som et prøveprosjekt. Done! :) Tvangslesing er ikke kjekt. Jeg kom igang igjen igår med en psykothriller av Cain. Idag ble det rett over på vår kjære venn Poirot og Barneselskapet (Halloween Party). Ei bok jeg kjøpte på Gardum i vinter. Kjenner lysten er tilbake og håper at det løsner hos deg også!

   Slett
 3. Hmmm ... Blir ikke mye lesing på meg heller for tiden, men det skyldes alt annet enn lesesperre. Med huset fullt av sommergjester blir det ikke anledning til lesing, og jeg fortviles!!!!!

  Fantastisk båtbilde!

  SvarSlett
  Svar
  1. Den evige prioriteringen - sosialisering eller alenetid med boka. Forstår at det ikke engang er prioriteringsvalg på sommerstid. Hele slekta mi reiser imidlertid FRA vestlandet når ferien kommer, så det er sjelden det er full rulle her i huset. Vi har derimot svigerfar i St.Tropez. Stakkars mann. Der er det fullt hus på det jevne, hehe.. Men, vi ordner og fikser og lager mat og vasker, så det er ikke mye arbeid på ham. Men at han ligger til lading i minst 1 mnd etter alle har reist hjem, ja det tror jeg virkelig :o)
   Båtbildet er fra Malta hvor bror til sambo'en bodde og jobbet et par år. Flott sted, og utrolig mange flotte og fargerike båter.

   Slett
 4. hehe kjenner til denne :P

  lykke til.. håper en av bøkene sluker deg snart:P

  SvarSlett

Legg gjerne igjen noen ord før du går :-)