lørdag 13. april 2013

Nyklekket syklist med hjul mellom beina!

Etter 13 års intens påvirkning fra en pedal-trigga samboer ble jeg omsider overbevist om å innrulleres i den norske sykkelmafiaens rekker. 4. april 2013 fikk denne to-hjulingen et nytt hjem, og rumpa mi har ikke vært den samme siden...

Man må ha skikkelig utstyr, må vite - og det vet en sykkelkåt samboer alt om. Det var derfor intet mindre enn en Merida Big Nine Carbon Comp-D som jeg hadde mellom beina da jeg etter å ha vurdert alt i Sport1's sykkelutvalg utslitt tråkka inn i hagen etter 9 km på asfaltert vei midt i ettermiddagsrushet på ny sykkel iført dongeribukse(!), tennissko og en altfor stor fleecejakke for å toppe det hele. Hjelm? Hvem er det? Ikke akkurat jomfru-turen sin... men hjem kom vi, begge to.


 Jeg er nå inne i andre uka som sykkeleier og mosjonist, og må jo innrømme - dette er faktisk riktig så gøy! Ikke har jeg nevneverdig kondisjon, teknikken er det så som så med, jeg bommer på gira og er fremdeles ei pingle i nedoverbakker. MEN - jeg triller, og kan i løpet av den første drøye uka skryte på meg 86,8 km på sykkelsetet. Det er ca. 86,8 km lenger enn jeg trodde jeg kom til å sykle for kun 1 mnd siden, så ingen skal komme her og si at det er dårlig med progresjonen!

Hadde jeg visst hvor mye MER jeg måtte forholde meg til i tillegg til sykkelen så hadde jeg kanskje ikke vært så våryr i butikken, men sier man A osv... Sykkelen kom ihvertfall i hus, og mitt nye liv som Carbon-sykler er startet.

For å sparke meg selv i rumpa har jeg tatt tipset til Moshonista/Ingalill - hvorfor ikke lage en treningsblogg? Som sagt så gjort. Ingenting trigger meg mer til å prestere enn offentliggjøring av galskapen det er å gi en bedagelig bokorm ett stk. fartsvidunder med hjul å bryne seg på. Carbonella er født!

Drivers beware !!!
15 kommentarer:

 1. Haha, jeg hadde nok rett når jeg syntes den protestering var vel høylytt, she protests too much, eller noe sånt. Jeg skal stappe deg inn i høyremargen med øyeblikkelig virkning.
  Gleder meg til å følge med!
  ,

  SvarSlett
  Svar
  1. Flink til å rope høyt, og snike meg til i bakgrunnen. Det VAR jo en god idé! Jeg måtte bare tenke meg om litt først - MENS jeg protesterte ;o)

   Slett
 2. Utrolig kult Marianne! Sykkel er kjekt og ekstra kjekt er det med Merida :)
  Du har helt sikkert sett den før, men jeg håper ikke du blir slik som han i denne videoen (som jeg synes er urkomisk): http://www.youtube.com/watch?v=K12a3p-_dgM

  Ha en riktig god helg!
  Grattis med ny blogg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Haha - herlig fyr :o) Den har jeg ikke sett før! Nå driver jeg og surfer på nettet etter sykkelinfo, men jeg har jo ikke rotet meg inn på youtube ennå. Det skal jeg definitivt gjøre idag!
   Ja, sykkel er faktisk kjekt. Jeg har aldri vært noe giret på å begynne å trø. Har drevet med litt spinning dann og vann, men det var noe helt annet å få seg en skikkelig sykkel, med skikkelige dekk og noen gir som faktisk gjorde det som de egentlig skal. Jeg har ikke noe forhold til merke, det er det mer sambo'en som har kontrollen på, men Merida-sykkelen jeg har nå er intet mindre enn super! Høres nesten ut som du har Merida selv?

   Slett
  2. Har en MTB Merida som jeg ikke bruker alt for ofte. Men det er en veldig god sykkel da. Jeg er så dårlig på selvdisiplin og trenger å ha noen som drar meg opp av sofaen. Mannen min er "sykkelidiot" og det hender jeg får bli med når han har sånne "restitusjonsøkter" eller hva man skal kalle det. Ellers er jeg bare i veien og sykler for treigt ;-)
   Skal begynne å sykle til jobben da, om ikke annet.

   Slett
  3. Sambo'en min VAR en sykkelidiot, men det var før han traff meg og lot seg forfalle... HAHA... Og heldigvis! For nå er vi nokså på samme nivå, selv om jeg ser, kun etter et par uker, at han kommer seg fortere i sykkelteknikk-angrip-bratte-bakker-form enn meg. Han er heldigvis livredd for å skremme meg bort fra hele sykkel-aktiviteten (han har som sagt prøvd å lokke meg med helt siden han traff meg), så han kommer nok aldri til å klage på tempoet mitt eller sykle fra meg på tur. "Enten er du solidarisk, eller så kaster jeg sykkelen" - han har fått klar beskjed, hehe... Jeg er heldigvis den som er best på selvdisiplin, så selv om det er han som er sykkelidioten av oss to så er deg jeg som sparker oss ut dørene :o) Sykling til jobben høres genialt ut - da MÅ du liksom komme deg avgårde. Vi driver eget firma og jobber i 1.etg i heimen, så jeg kan ikke akkurat skryte på meg at jeg sykler til jobben... Eller, kanskje jeg rett og slett kan gjøre det? haha... 6 meters gang, og vips - framme! :D

   Slett
 3. Stilig, velkommen til sykkel-livet! Jeg kjøpte meg en Merida i fjor og er veldig fornøyd. Logger turene på endomondo :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk takk! Kjekt å se at det er flere bokormer på hjul :o) Endomondo kjente jeg ikke, så mang en takk for tipset!!! Jeg logger turene mine manuelt foreløpig. Skal imidlertid se nærmere på denne app'en, for jeg har Android telefon - og den skal visstnok være kompatibel.
   Sitter og kjenner på en sliten kropp idag. Heldigvis så blåser det stikker og strå på vestlandet idag, så jeg kan parkere sykkelen i garasjen med god samvittighet. Viktig med hviledager kjenner jeg. Rumpa er ikke akkurat vant med den medfarten den får for tiden, hoi hoi... hehe :D

   Slett
  2. Appen funker supert på min androide så det går nok bra. Jeg synes den er grei å bruke, liker å følge med på hvor mye jeg har syklet. Skjønt, årets sykkelsesong har ikke startet helt ennå for min del, det har vært en lang vinter! Kjenner det kribler nå, og jeg regner med at det blir en del vondt i rumpen når jeg endelig får startet opp :)

   Slett
  3. hehe... ja den stussen min har kjent bedre dager, det skal være visst.. Var ikke klar over at jeg skulle få problemer DER, trodde mer det var låra.. Men nå har jeg ikke syklet noe særlig siden jeg var 16-18, så det begynner jo å bli litt tid siden (for å si det pent :) Sambo'en har allslags dingser, og nå vil han lure på meg en Garmin(?) sykkelcomputer i gave. Den gjør alt bortsett fra å tråkke for meg... Vet ikke helt om jeg er der ennå, men vi får se. Jeg har lastet ned app'en og den ser flott ut! Skal teste den neste gang jeg er på sykkelen! Takk for flott tips!

   Slett
  4. Sykkelcomputer har jeg ikke skaffet meg enda, er ikke helt sikker på om jeg skal heller. Men endomondoen synes jeg er veldig morsom :)

   Slett
  5. Jeg har en temmelig avslappet holdning til slike dingser (bortsett fra Kindle'n min da - DEN er hellig ;o) Sambo'en er imidlertid en slik fyr som graver seg ned i slike detaljer som sykkelcomputeren gir og syns det ville være strålende om vi begge to hadde. Jeg kan godt sykle med pulsmåler på meg, den er grei. Resten får imidlertid han ta seg av... Jeg syns som deg at Endomondoen så morsom ut! Først må det imidlertid slutte å regne oppover...og vinden avta... Det får være grenser for hvor sprek jeg plutselig skal se ut som jeg er :o)

   Slett
  6. Ja, hehe, det regnet kan stoppe en hver motivasjon til utendørs aktivitet! Likevel har jeg trosset været og startet sykkelsesongen denne uken: frem og tilbake til jobben, men i morgen må jeg ha en hviledag. Og det er ikke rumpen (den er beskyttet med en sånn pute i buksen), men det er altså lårene...

   Slett
 4. Sprekingen! Det var et imponerende antall kilometer, Marianne. Du er flink som har kastet deg ut i det. Skal du gjøre løpssyklist ut av deg kanskje?

  Jeg har også en sykkelgal samboer, så nå puster jeg lettet ut her siden jeg ser jeg kan vente med å hive meg på sirkuset til barna har blitt store. Her i huset har det endelig blitt tatt en avgjørelse om ny sykkel etter månedsvis med tenking og vurderinger. Birken i år kommer sikkert til å gå av seg selv hehe.

  Jeg har ganske ny sykkel selv, Merida det også, men ikke carbon. Vel, ny og ny var kanskje å ta litt i, den er to-tre år gammel, men den er god som ny HAHA ;) Derimot har jeg lagt min elsk på spinningsykkelen vi fikk i hus i vinter, passer perfekt for meg, spesielt det å kunne trene litt inne når pollensesongen nå har begynt.

  Grattis med ny, fin sykkelblogg forresten :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Sprek og sprek, fru Blom... Jeg har ihvertfall fått meg sykkel og syns det er kjekt! Bare det er jo et fremskritt! Hadde jeg svart deg tidligere idag så ville jeg sagt at - nei, jeg skal ikke gjøre løpssyklist av meg! Men - nå har det seg sånn at jeg er svak for utfordringer...så jeg meldte meg like så gjerne opp til et sykkelritt som går av stabelen 4.mai. I ÅR! Jada, her er vi optimister, gitt... Kanskje jeg har hatt sykkelen i ca 1 mnd til da? HAHA... Riktignok har jeg kun meldt meg opp i trimgruppa, men dog! Et ritt er et ritt!
   Ny sykkel er et must ifølge sambo'en, så det fikk jeg. Merkelig nok tråkker den ikke av seg selv, men det er vel også det eneste den ikke gjør... Lykke til med sambo og Birken! DET begir jeg meg nok ikke ut på!
   Sykkelbloggen blir nok en litt sånn der side-aktivitet. Mest for min egen skyld å se tilbake på. Tiden strekker ikke til effektiv sykkelblogging også :o)

   Slett

Legg gjerne igjen noen ord før du går :-)