tirsdag 29. juli 2014

Nå er ny ebok-tjeneste i Netflix-stil lansert!

Selv om Amazon-tjenesten foreløpig kun er tilgjengelig i USA ifølge Aftenposten (jeg har ikke fått testet mitt eget Amazon Prime medlemsskap ennå) - så nærmer vi oss noe veldig bra på e-bok fronten! Amazon har nemlig et gigantisk utvalg av ebøker - selv om de 5 største forlagene i USA foreløpig ikke er med på leken :o)


MEN IKKE GLEM

Norges egen strømmetjeneste fra:   EREADZ !!!


.

15 kommentarer:

 1. Ja, nå som jeg har oppdaget Ebøker og eBokBib så hadde dette vært midt i blinken, dette blir spennende. Det kan jo ikke bli feil å få enda flere bøker å velge mellom og siden jeg har fobi mot å låne bøker fysisk på biblioteket så er det noen bøker jeg går glipp av, Ikke det i går kjøpte jeg for første gang to brukte bøker gjennom Finn.no og det kaller jeg fremskritt. Håper du gir en lyd når du har fått testet dette.

  SvarSlett
  Svar
  1. Får dessverre ikke testet på en stund, ser det ut for. Jeg finner ingen bekreftelser noe sted på at tjenesten blir utvidet til å gjelde andre land i umiddelbar framtid. Men - jeg følger med, vær du sikker. Dette er noe JEG vil ha :o) Jeg er heller ikke fysisk på biblioteket og låner bøker, det blir for langt dit - og krever planlegging... eBokBib holder jeg meg borte fra, ikke fordi jeg ikke liker tjenesten, men fordi bøkene foreløpig krever egen app. Det er jeg allergisk mot... Det som ikke kan leses på Kindle av ebøker kommer ikke i hus. Jeg er enkel på enkelte områder, hehe... Finn.no for bøker? Den varianten har jeg faktisk ikke tenkt på! Humm... enda en måte å få bøker i hus...nå som vi endelig har kommet dit hen at flere fysiske eksemplarer forsvinner ut av huset enn det kommer inn. DET er et framskritt her i heimen!

   Slett
  2. Jeg liker jo egentlig ikke å lese i bøker( og blader,aviser) som andre har lest i før meg men jeg fikk endelig tak i Innbundet utgave av Emma av Jane Austen og ikke minst Tjenerinnens beretning av Margaret Atwood som jeg har vært på leting etter i en evighet. Nei, du kan vel ikke laste den appen ned på Kindle, eller dette er jeg jo helt grønn på... Hmm... flere forsvinner ut enn det som kommer inn i hus, ja, kanskje jeg skulle prøvd meg på den vrien, foreløpig vokser lese-køen og antall bøker her i hus.

   Slett
  3. Lesekøen vokser fremdeles... men jeg kjøper svært svært få fysiske bøker. Det er kun dem jeg ikke får fatt i på norsk eller engelsk i ebok-format, eller bøker forlag sender til tross for at jeg har takket nei til de aller fleste. Jeg syns imidlertid forlag er mye bedre nå, og følger med på hva vi skriver om. Jeg er blitt kontaktet av et par forlag som f.eks. har lest at jeg liker sci-fi og klassikere, og de tar jeg gjerne imot bøker fra. De er få, og de er gjennomtenkte før de kontakter meg. Derfor blir den fysiske haugen mindre, for jeg klarer faktisk å gi bort bøker nå. Det er også et fremskritt her i huset :o)

   Brukte bøker har jeg ikke noe imot. Jeg er "vokst opp" med ei bruktbu for bøker og blader kun to hus fra mine besteforeldre og er mer eller mindre flasket opp med dem. Der fant jeg faktisk - hehe - både The Handmaid's Tale OG Emma sist jeg var der inne (begynner å bli et år siden nå, men likevel - morsomt med tanke på hva du nettopp kjøpte :o)

   Slett
 2. Sitter nettopp og tvinner tomler angående storytel.no.
  Ser ut som om ordflyt har slått seg sammen med noe svensk og vips - netflix for lydbøker. Det eneste som stopper meg nå er at det ryktes at appen for android er dårlig, men straks jeg er mer ajour blant audible-bøkene mine skal jeg uansett prøve. 14 dager trial. Savner informasjon om hvordan de velger bøkene, om de har egne innlesere osv, men har dobbeltsjekket noen titler og de er indentiske med biblioteket.

  Problemet her er:
  Hvor mange abonnementstjenester skal man egentlig ha?
  Nå har jeg kvittet meg med viaplay, men sitter med netflix og tvnorge sin (discovery), + audible. HBO, er ønsket av andre familiemedlemmer og hvis amazon skal kjøre ubegrenset er det must-have. Funker storytel klarer man seg ikke uten.
  Argh, hva skjedde med de dager da alt var gratis og kun ei pirathavn unna.
  Plutselig har jeg begynt å bruke penger på bøker (og media) igjen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Måtte sjekke ut ereadz
   , men står dessverre (eller heldigvis) over.
   For restriktivt og jeg trenger ikke nok en tjeneste der jeg kun kan lese i app. Hadde jeg kunne sende til kindle ville det vært noe annet. Foreløpg ser det kn ut som bib.løsningen bortsett fra at du må betale.
   Lukter det litt panikk av at alle disse norske (nordiske) løsningen sprenglanseres?

   Slett
  2. Sorry for spamminga - men må bare spørre:
   Hvordan går det med Bjørneboe og germanerne?

   Slett
  3. Jeg er enig med deg i at nå kommer det mye her - både her og der, faktisk. Lydbøker styrer jeg foreløpig unna, kanskje heldigvis. Jeg får det rett og slett ikke til. Musikk inn ørene - bøker inn øynene, foreløpig. Da har jeg ett problem (lydbøker) mindre å forholde meg til. Når det gjelder TV så har vi ingen abonnementstjeneste foruten normale ViaPlay TV-stasjoner. Nokså utrolig spør du meg..
   Når det gjelder det å kun kunne lese i app så styrer jeg unna absolutt alle dem. Får jeg det ikke på Kindle så kan det heller være! Jeg har altfor mange bøker jeg har som jeg burde ha lest - eller har tilgang på via Kindle Store/de norske ebok-leverandørene som nå sender til Kindle - til at jeg gidder å bry meg med streame-tjenester i tillegg. Men - det er nå meg da. Panikk har du rett i! Det lanseres over en lav sko uten at det finnes en samlet, felles og GJENNOMTENKT stor norsk satsning. Når den kommer - med alle forlagene på banen - UTEN formatbegrensninger - DA skal vi snakkes. Ikke før. Jeg har ingen kvaler med å innrømme: Amazon - ingen over, ingen på siden, faktisk ingen i nærheten av å tilby meg internasjonal litteratur lett tilgjengelig. Så enkelt der det...
   Bjørneboe og germanerne virker riktig så festlig! Jeg er ikke kommet lenger enn 30 sider ut i Frihetens Øyeblikk (bok1 i trilogimursteinen), men det er ikke Bjørneboe sin feil. Varmen har tatt meg. I forgårs måtte jeg krype til korset og gjøre noe så heslig som husarbeid (neglisjert i ca 5 uker) og igår var et smellvarmt igjen. Idag derimot, må jeg jobbe. Men ikveld - da - blir det Bjørneboe. Sambo på biz-tur igjen til lørdag, så den godeste Jens blir nok ferdiglest ila morgendagen. Frihetens that is.

   Slett
 3. Dette er en interessant diskusjon i kommentarfeltet her, som Ingalill sier, det blir fort så mye! Jeg måtte se på storytel nå, men merker at det er de samme bøkene som alle andre steder. Så veldig lite spennende ut. Er det noen som har testet ereadz? Kjenner jeg er skeptisk til mange av disse løsningene og savner som du skriver Marianne en gjennomtenkt løsning.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har ikke testet ereadz ennå, men skal gjøre det ila uka. Det er ikke en løsning jeg kommer til å gå for, for den fungerer ikke på Kindle - men det kan være greit å kjenne til den. Noen av løsningene gjør at man får lesbare filer (EPUB) nedlastet til telefonen/nettbrettet. Disse filene kan man igjen konvertere til Kindle formatet. Det som imidlertid er dumt er at da "stjeler" man faktisk filene, for de forsvinner ikke igjen når boka er ferdig lest. Det liker jeg dårlig, så derfor har jeg ikke lagt slike triks på bloggen her. Jeg syns det skal være etisk riktig (selv om jeg ikke har skrupler med å fjerne DRM lås på EPUB filer jeg ærlig og redelig har kjøpt).
   Jeg liker godt eBokBib. Denne løsningen burde bibliotekene jobbe videre med slik at vi som har Kindle - og andre lesebrett som ikke er telefon/nettbrett - også kan benyttes oss av denne. eBokBib er genialt enkel - jeg vil bare at den skal dekke alle plattformer. Klarer vi det, så er mye gjort. Da tror jeg virkelig ebok-utlån vil ta av fra norske biblioteker, for man er ikke avhengig av å a) lese på en pitteliten telefonskjerm eller b) være avhengig av et bakgrunnsbelyst nettbrett. Storytel har jeg ikke testet...

   Slett
 4. 1. Eg betaler penger for Netflix og Audible (lydbøker), elles har eg klart å halde meg unna alt anna.
  2. Eg laster kun ned bøker frå Amazon til min Kindle, noko som har litt med latskap å gjere og litt med at eg har ein dings for dette og ein dings for hint.
  3. Eg er frykteleg glad i biblioteket og er normalt innom 1-2 gonger i veka (då kan det variera mellom bibliotek for eg kan fint reisa til nabokommunane og kikka). Eg trur det er noko av årsaken til at eg ikkje abonnerer på fleire strømmetjenester som HBO og liknande for etterkvart har biblioteka og ein anseleg samling dvd-serier (og eg har fått tildelt ein god dose tolmod på kun det punktet: eg klarer å vente til det kjem på dvd/biblioteket).
  4. Eg bruker ebokbib laust og fast. Foreløpig er eg flinkare til å reservere bøker og sjekke katalogen enn eg er til å faktisk få lest bøkene, med det har med at eg ikkje er komfortabel ennå med å lese på iPad. Eg bruker for eksempel ikkje Kindle sin iPad-app, då tar eg heller med Kindle'n i tillegg til iPad når eg er vekke.

  Om eg trenger fleire tenester ala eboketeneste i netflix-stil er eit spørsmål eg ikkje har tatt stilling til enda, men om det betyr at i disse Booker-tider så kan eg låna bøkene i staden for å kjøpe bøker eg kanskje ikkje ville brukt kroner på så kan det bli gullgjevt :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. En ting er sikkert - det begynner å bli mange muligheter for å få tak i det skrevne ord. Enten i papir eller digitalt format. Selv ser jeg så utrolig lite på TV at jeg klarer meg med vanlig ViaSat. Ingalill fikk meg hektet på Breaking Bad. Tror det er den eneste TV serien jeg har sett og fulgt med på hver episode av - i tillegg til The Game of Thrones, som er obligatorisk for enhver lesehest - medium til tross :o) Bare jeg får ha Kindle'n min med Amazon tilgang i fred så kan alt annet legges ned for min del - egentlig. Selv om jeg jo nå syns det har blitt kjekt å lese norske bøker også, faktisk. Jeg hadde et opphold på ihvertfall 10 år fra alt norsk. Låne booker-bøker er definitivt verd sin vekt i gull! Og at eBokBib kommer med en Kindle løsning. DET hadde vært STORT!

   Slett
  2. Eg og ser så lite på tv, eg venter heller til serier kjem på dvd eller netflix fordi eg klarer ikkje å fylgje med over lengre tid :-o

   Slett
 5. Så spennende! Jeg blir jo nødt til å skaffe meg lesebrett snart.

  SvarSlett
  Svar
  1. Om ikke annet, så er lesebrett genialt ifm ferier og lesing ute/på stranda i sol. Alltid like lett om du drar med deg 1 eller 20 bøker på ferie. Og leser du engelsk så er samtlige Amazon-bøker kun ett eneste klikk og 30 sekund away... Farlig kjekk mulighet! Det er snart jul! ;o)

   Slett

Legg gjerne igjen noen ord før du går :-)