fredag 30. mai 2014

Påminnelse: Enda enklere å få norske ebøker til Kindle !!!

Det er på høy tid å igjen minne om våre flotte, norske ebok-leverandører som gjør det enklere for oss Kindle-frelste å få de aller fleste norske ebøker over på det amazon'ske lesebrettet.

DIGITALBOK.NO
Først ut er favoritten min Digitalbok.no - favoritt fordi de (foreløpig) er den første norske lesebrett- og ebok-leverandøren som har direktelink fra lesebrettet til egen nettbutikk. Med ett-klikks-kjøp, som hos Amazon. Veldig bra! Nuvel - det var over på Kindle vi skulle... Dersom du ønsker å kjøpe en norsk ebok fra www.digitalbok.no og få den enkelt ned på din Kindle så søker du først fram boka. Deretter sjekker du følgende - at boka faktisk kan sendes direkte til Kindle. Det står skrevet i klartekst på hver ei bok du finner hos Digitalbok. Her er eksempel fra en Chris Tvedt bok:


Dersom du finner Kan sendes til Kindle, så er denne eboka enkel å få over. Hvordan? Klikk på ordet Kindle - linken tar deg til en enkel how-to-do!

EBOK.NO
Ebok.no har allerede gjort filtreringen for deg, så du finner alle Kindle-vennlige bøker HER. Hvordan du får denne nettbutikkens ebøker over til Kindle kan du lese om HER.

Er ikke dette enkelt da? Jepp!

Når dette er sagt så er det ikke nettbutikkene som bestemmer hvilke bøker som enkelt kan overføres. Dette er det forlag og forfattere som i utgangspunktet har bestemt. Du finner ikke ei bok ett sted tilgjengelig for Kindle, og samme boka hos en annen ebok-leverandør IKKE tilgjengelig. Det er likt over hele fjøla. Jeg har ikke gått gjennom alle ebok-leverandørene på nett, og jeg vet det er flere enn disse to som leverer løsninger til Kindle. Dette er imidlertid to av leverandørene som har spesialisert seg på norske ebøker.

I teorien er alle ebøker som kun er vannmerket - mao. ikke har teknisk DRM (fysisk kopibeskyttelse) - mulige å lese på Kindle. Dersom du kommer over norske ebøker som har fysisk kopibeskyttelse, så kan du alltids benytte denne muligheten. Da står og faller imidlertid etikk og moral på deg :-)

Spørsmål ifm norske ebøker til Kindle? Kontakt meg gjerne på mykindlejoy@gmail.com

.5 kommentarer:

 1. Min e-bok-guru!
  Jeg bokmerker, og kommer til å tenke på deg den dagen jeg leser min første norske e-bok. Det har ennå ikke skjedd.

  SvarSlett
  Svar
  1. Guruen har talt! Nå får de med teknologiskrekk komme på banen - eller ut av skapet! Det er ingen grunn til ikke å lese eboknorsk på Kindle! Må jeg rett og slett sende deg en ferdigtygget norsk ebok for å få deg igang? -)

   Slett
  2. Ja, Marianne, det tror jeg rett og slett du må gjøre -))

   Slett
 2. Takk for oppfriskningen! :) Ønsker deg en riktig god helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Bare hyggelig :) Og likeså! Sola skinner, da er det bare en ting å gjøre. Terrasse og bok!

   Slett

Legg gjerne igjen noen ord før du går :-)