søndag 4. desember 2011

Ryktene om min død er sterkt overdrevet!

...selv om jeg har vært fraværende fra bloggosfæren i over en mnd. Mye av dette pga jobb. November ble den nye desember, med masse reising og lite lesing, mye jobbing og lite tid til fritidssprell og avslappende timer i sofaen. Desember ser imidlertid mye bedre ut, og jeg har snart ferdigpløyet mursteinen "The Neutronium Alchemist" av Peter F. Hamilton. Review kommer senere - det er en fantastisk bra bok!!! (...på 1300 sider, eller deromkring...).

Korte reviews av 2 nykommer-bøker jeg har (prøvd å fått) lest...


"Shades of Luz" av John Gorman

Drop-out eleven fra videregående, Benny Fluke, går fra å være selger av utstoppede dyr til barn via å være tommel-bryter og apekatt-trener til vinsnobb og strippeklubb kjenner. Ut og inn av livet hans kommer og går Luz, en dame heit som få samt nydelig og ambisiøs. Benny er forelsket, Luz er av og til oppnåelig. Og sånn går historien.. (og daga'n..)..

En historie for meg helt uten mål og mening, forvirrende hopp i Benny's liv og med intetsigende karakterer hist og her. Boka var en lidelse å lese, og hvor mye jeg enn absolutt ønsker å finne positive trekk ved boka å presentere denne nye forfatteren så klarer jeg det ikke. Jeg klarer heller ikke fullføre boka. Den gir meg ingenting. Av 7 reviews på Amazon har 6 personer gitt boka en 5'er. Av meg:

Rating

... én stjerne... Finn noe annet å lese...


"Instrument of Evil" av Lori A. Lowthert

Dette er ei bok om Rebekah. Jeg vil kalle den "Dagboken til Rebekah". En mye mer beskrivende tittel enn boktittelen, spør dere meg. Tittelen gir meg assosiasjoner til Rebekah's mørke sider, brukt av djevelen, det onde eller noe deromkring. Boka er en dagbok. Hvor Rebekah skriver om seg selv, og hva hun gjør på skolen, og på fritiden, og 250 sider uti boka lurer jeg fremdeles på hvor djevelen, det onde eller deromkring befinner seg - for det befinner seg ikke i boka. Og hva er da poenget? Sånn henimot 2/3 uti boka skjer det et mord, og ett til. Uten plan, mål og mening - og definitivt  fullstendig løsrevet fra boka. Hvor kommer motivasjonen til mordet fra? Til hvilken hensikt? Og hva har alle sex-aktivitetene til Rebekah å gjøre i en "Instrument of Evil" betitlet bok?? Bevares! 

Jeg fullførte boka, for jeg trodde det ville komme et poeng til slutt. Niks! Nok en utrolig langtekkelig og mer eller mindre innholdsløs bok dersom man forholder seg til tittelen på boka. Historien var bedre skrevet enn den forrige boka over her, og jeg klarte tross alt å lese den ferdig, og for det skal den ha en ekstra stjerne. Og for dem som liker intetsigende dagbøker med et par fullstendig malplasserte mord henimot slutten av boka, så er denne historien for dem. Av 7 reviews på Amazon gav fem personer boka 5 stjerner. Jeg fatter det ikke! Har jeg helt mistet grepet???

Rating

... det er kun min gode vilje som strekker denne til to hele stjerner...


Ikke uten grunn at jeg gav meg i kast med Peter F. Hamilton's fantastiske sci-fi story etter disse to bøkene. Jeg måtte avreagare litt. Og nå er jeg omsider tilbake - både på egen pult, og med masse arbeid levert arbeidsgiver. Desember kan komme :-)


Håpet er lysegrønt... :-)






.

1 kommentar:

  1. Velkommen hjem :) Synd bøken ikke fenget mer, men nå er jeg spent på den "lille" mursteinen du har lest!

    SvarSlett

Legg gjerne igjen noen ord før du går :-)