fredag 10. desember 2021

Rykter...

 ...om min død er sterkt overdrevet. Men selv jeg kjente for å gi et livstegn nå, så godt i gang med lesing og skriving (!) som jeg er :-)

Som flere av dere vet så sliter jeg med å sitte. Ryggen trøbler, operasjon er påkrevd. Ingen krisetilstand, men det må gjøres. Ventetiden er lang. Jeg vurderer å gå privat. Nok om det.

Samtidig så vet også flere av dere at jeg har begynt å skolere meg i retning av å forfatte en bok/novellesamling/noe annet, og det opptar det meste av den sittende tiden jeg har til rådighet. Det er spennende, engasjerende og krevende. Så hva gjør jeg?

Starter dagen med morning pages, deltar på Skriv ditt liv-kurset i regi av Forfatterskolen og har meldt meg opp på romankurs til våren - fordi.. canadaturen vinter 2022 e gått rett i dass, for å si det på godt stavangersk. De av dere som kjenner meg vet at det er årets nedtur. Større enn ryggen ;-) Nuvel, da får man forfatte noe i stedenfor. Optimismen er det ihvertfall ikke noe å si på.

Kiropraktor med kraftige never og stålkontroll på knekk og brekk har klart å få meg på beina og i noenlunde oppegående form nå, så jeg blir nok mer synlig igjen ila helgen/neste uke. Until then my friends - have ein goe førjulstid. Kommer snart til et kommentarfelt near you ;-)

Kos dere i snøen!


11 kommentarer:

 1. Det er godt at du greier å roe ned trafikken på din vei :) Savner deg alltid når du blir stille, og kommer med et yuhu når du viser livstegn. Lykke til med rygg og skriving, shitt med Canada da, føler med deg på den (og)
  Riktig god helg Marianne, vi har et kjempeutbrudd med korona på jobb, så selv om jeg og avdelingen min er frisk, så får jeg holde meg ved teltet denne helgen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Haha, ja jeg er glad i Tommy og Tigern :-)
   Koronautbrudd må være kjedelig. Det kommer jo nærmere og nærmere uansett hva man gjør, syns jeg. Hold deg ved teltet du. Tryggest. For oss med nesa i bøker så er jo ikke teltlivet akkurat noen krisetilstand. Her er det mer: juhuuu, frem med te og ei bok. Alternativt varm sjokolade med krem. Det har jeg på gang nå her. Mannen er nettopp kommet inn etter å ha hatt en fisketur etter småhai. Ja han fikk flere. Ikke spør. Noen er mer fiskegale enn andre. Det var kaldt ute. Dronningsjokolade og krem i fartaaa. God helg! Hold korona på avstand så lenge du kan. Og SÅ skal vi få den milde varianten, som kun gjør oss immun mot alle andre varianter. Man kan jo håpe :-)

   Slett
 2. Kjære Marianne! Det er godt at ryktene om din død er sterkt overdrevet - det hadde blitt eit tap for mange.

  Lykke til med ryggen og skrivingen - eg er alltid tilgjengelig for testlesing :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det Elida. Se ikke bort fra at jeg kanskje benytter deg som leser. Du har jo lest "et par" slektsbøker tidligere ;-)

   Slett
 3. Gøy at du viser livstegn på bloggen også:) Lykke til med alt og håper du slipper å vente så lenge på operasjon.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja nå er jeg litt mer i sving her. Ikke så mange bøker å skrive om akkurat nå, for det går kun i enkel krim på øret. Men, det lyttes ihvertfall. Og nå har GoodReads kåret de beste bøkene for 2021, så da er det nytt å ta av der også.
   Fikk du værsjokk da du kom hjem? Må være spesielt å komme fra sol og varme, til kaldt og korona...

   Slett
  2. Ang GR så er jeg innom bare sporadisk, men skal ta en titt på årets beste bøker, det er alltid gøy å lese slike lister synes jeg. Ser at avisene også har kommet med sine lister, men har ikke lest alle, de kom på ferien.
   Værsjokk? Litt.. aller mest inne i leiligheten, for den var og er iskald. Radiatoren virker ikke, har reklamert for snart to mnd siden, og purret. Rørleggeren ringte med mens jeg var på GranCa- så nå må jeg ta en ny runde med dem over helga. Har en liten vifteovn, men den bråker for mye.. Skal ut å se om jeg finner en liten varmeovn uten vifte, men har lite golvplass, så den må være liten..
   Korona, ja.. Følte meg trygg på GC, selv om det økte der også, men de hadde strengere regler enn her og dessuten var man jo ute for det meste, alt var godt og luftig.
   Kvier meg til å dra på butikker nå, midt i førjulsstria-- utsetter, men må straks dra likevel.
   Tok hjemmest i dag, vi fikk utlevert på Værnes i går, alle som kommer fra utlandet må teste seg. Det gikk greit, negativ, ventet heller ikke annet.. Håper det ikke kommer noe i etterkant pga flyreisen, en hostende person ved siden av meg =;(
   Sikkert ok, men man vet aldri.

   Slett
 4. Dritt med rygg og Canadatur. Moro med skriving. Heier på deg! Jeg skrev også morningpages en stund. En effektiv igangsetter. Håper du koser deg med skrivingen.

  Og takk - jeg koser meg masse i snøen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja nå har jeg startet på morning pages. En grei måte å starte på. Jeg får se hvor lenge jeg klarer det, men ser at det kan hjelpe på å komme igang. Jeg spinner litt nå i starten. Hvordan angripe hva og organisering av all informasjon som tyter inn fra alle kanter. Planlegger møter og hva jeg vil ha ut av dem. Research er faktisk ganske kjekt. Får bare håpe at jeg ikke ender opp med å gjøre det istedenfor å skrive... Men, dette er jo ikke et prosjekt som skal ta en mnd, så jeg har jo haaaaugen på tid :)
   Her er kaldt nå. Ganske deilig, men litt skummelt å gå tur på for dette halvskakke skroget. Jepp. Dritt med rygg, men jeg skriver jo. Det er vel igrunnen det viktigste ;)

   Slett
 5. Så spennende at du skriver, hvilken sjanger? Lykke til med ryggen og tur blir det nok seinere. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg skriver dels selvbiografisk, dels familiehistorisk. Tanken er at dette skal bli en bok for de få (les: familie og venner). Er helt på startstadiet, og ser for meg at det blir en slags blanding av en logg 1965-2025 og en selvbiografi. Et tidsbilde som rommer 60 år med meg selv satt inn i lokalsamfunnshistorisk perspektiv, men da veldig personlig. Forhåpentligvis noe kjekt for barn og potensielle barnebarn/olderbarn å lese. Sånn var livet - verden, Stavanger og Madla gjennom egen barndom, ungdom og voksen alder. Samtidig så leker jeg meg parallelt med kortprosa. Men det er et litt lengre lerret å bleke. Først må jeg se om det å skrive faktisk er noe for meg :)
   Rygg og tur går seg til. Trøster meg med at i disse spikey tider (mao koronatider) ikke er så veldig spennende å reise i uansett.

   Slett

Legg gjerne igjen noen ord før du går :-)