lørdag 30. april 2011

Ebok-format FRUSTRASJON !!!

Jeg eier en Kindle, og jeg skulle så gjerne også kunne fått kjøpt meg norske e-bøker til å lese på Kindle'n min. Men jeg finner ingen måte å konvertere disse filene på! Jeg har ingen problemer med å nedlaste ei bok fra Norli og lese den på laptop'en min, men jeg skulle jo selvfølgelig gjerne fått den over på Kindle!

Jeg har lastet ned Calibre konverterings-sw, men denne klarer ikke å lese fila, som er DRM beskyttet. Det er så utroooolig frustrerende! Det burde være mulig, når man ærlig har kjøpt og betalt en bok, å få konvertert denne til et annet format!!! Er man skyldig i piratkopiering til det motsatte er bevist? Arghhh...!!!

Det ryktes at forfatteren Tom Egeland m/flere hos Aschehoug vil endre kopibeskyttelsen på sine e-bøker fra teknisk DRM til vannmerking, noe som gjør at du som leser vil få mye større kontroll over eboka/filen man har kjøpt. Da kan denne leses på flere lesebrett/andre dingser, også Kindle! Det gjør selvfølgelig filen piratkopierbar, men åpner opp for et mye større marked enn idag.

La oss nå håpe at bokbransjen ikke lider samme skjebne som musikkbransjen, der det viktigste er å piratkopiere alt... Med tanke på hvem som leser bøker, i forhold til hvem som i hovedsak laster ned musikk, bør det være langt færre som utnytter systemet.

Hurra for Aschehoug som lar forfatterne bestemme selv, la oss håpe at Gyldendal og de andre kommer etter. Vi er mange her ute som faktisk er villige til å betale for bøkene vi vil lese bare vi selv får bestemme hvilken dings de skal leses på!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen noen ord før du går :-)