Oppturer og nedturer, lesemål og bilder fra 2018

Da nærmer slutten av året seg, og absurd nok så sitter jeg her lynklar på å skrible ned lesemålene for 2019. Jeg bare MÅ ha lister, men løse sådanne. De er vel mer retningsgivende ønsker, så alle kan overgås, undergås, endres og vurderes underveis i prosessen. Det kalles visstnok fleksible målsetninger, og DET er målet også for 2019. Kjapt hvordan det gikk med 2018 følger:

 • Totalt antall bøker etter GoodReads reading Challenge
  • 92/92!
 • Sider lest 
  • 25904
 • Medium (her er jeg svært fornøyd): 
  • Papirbok 22
  • Ebok 43
  • Lydbok 25
 • Kjønn
  • 55 Menn
  • 37 Kvinner
 • Sjanger overrasket meg også. Jeg har nemlig klart å lese 
  • 31 romaner
  • 10 sakprosa(!)
  • 23 krim
  • 6 action/thrillers
  • 5 sci-fi
  • 9(!) diktsamlinger!
  • 7 novellesamlinger
 • Utfordringene mine gikk det slik med
  • 32/35 bøker fra kaosutfordringen
  • 11/10 for meg nye norske forfattere
  • 11/10 bøker fra andre land enn Skandinavia, England og USA
  • 2/3 bøker i biografi-sirkelen (nødvendigvis ikke omtalt)
  •  5/6 bøker i dikt-sirkelen (heller ikke nødvendigvis omtalt)
  • 3/3 litteraturfagbøker

Med andre ord er jeg jo igrunnen superfornøyd! Det som imidlertid laget cm-dype riper i mållakken var da jeg leste hele NULL - 0 - bøker i mai. Er det virkelig mulig? Jepp! Til og med for meg...

Året ellers?

Mange oppturer med beina på snowboardet, i båten, på fotturer i fjellheimen, i kano og på terrassen.
Fantastisk trivelig Kapittel 18 og bokbloggertreff i Stavanger!
Nydelig og svært fredelig jul med begge ungene hjemme og god mat.

Nedtur med heftig kneoperasjon... - fake kne stod imidlertid godt i stil med livets første fake juletre, så alt i alt har vel 2018 vært en stor opptur for egen del. Humpene i veien husker man jo ikke nå :-)

Never again 2018 ...


Nå er jeg mer enn klar for 2019!!


.

Kommentarer

 1. 92 bøker er da slettes ikke værst og mange dikt også:) Velkommen til å delta videre i 2019. (Med kommentarer i kommentarfeltet om hva du har lest, idet minste;) Det hadde vært veldig hyggelig. Et par ord. Ikke storforlangende her altså.)

  Håper at året 2019 blir mye bedre med bedre kne, og at vi ses igjen i Stavanger neste Kapittel.

  Min oppsummering for 2018 kommer 1.januar. Holder på å lage den nå. Har telt 120 bøker lest. 27 av dem er dikt.

  Ønsker deg et godt nytt år Marianne.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Neida, ikke dårlig med 92. Det har bare føltes slik, for jeg har vært så dårlig til å skrive omtaler. Det får bedre seg i 2019! 60 innlegg på bloggen er bedre enn både 2017 og 2014, så jeg er ihvertfall på oppadgående :-) Og ja, skal skjerpe meg og skrive mer på diktlesningen min. Jeg HAR imidlertid lest flere diktsamlinger i 2018 enn noengang, så det stiger ihvertfall.
   Kneet føles bare så mye bedre nå etter jeg fikk lov å bevege meg noe mer enn tøy og bøy fra stol... Er superoptimist og skal på snowboard i ... ehhh... januar, tenkte jeg...
   Liker godt å lese oppsummeringer fra året som er gått, og få tips om interessante lesemål for kommende år. Jeg suger til meg ideer og klorer det ned på lista mi. Diktsirkelen er med, biosirkelen hangler også med, nytt av året blir 1001-sirkelen til Elida. Jeg leser 1001-bøker i utgangspunktet, så den bør ikke bli for vanskelig å legge til. Kan jo bare være ooooptimist! :-)
   Godt nytt år til deg også Anita, og sees nok på Kapittel 19!

   Slett
 2. Svar
  1. Takk for det Bjørn, og godt nyttår til deg også. Jeg følger med :-)

   Slett
 3. 92 er slett ikkje verst, og med slike humper i vegen så skal du juble :-)

  Ser fram til å følge deg i 2019, Marianne!

  SvarSlett
  Svar
  1. Likeså Elida! Humper er overvinnelige med gode dekk og pågangsmot. Det skal ikke mangle i 2019 heller :-)

   Slett
  2. Pågangsmot har slike staute rogalendinger som oss :-)

   Slett
 4. Gratulerer med fantastisk bra gjennomført leseår, ser deg for meg, løpe over målstreken med armene i været, vind i håret til stor jubel fra publikum :)
  Det er godt med løse rammer rundt lesemålene, og det ser ut som det fungerer godt for deg. Gleder meg til å følge deg og bloggen din i 2019, riktig godt nyttår Marianne!

  SvarSlett
  Svar
  1. Likeså Tine, og godt nyttår til deg også. Når deg ikke til knes på antall leste bøker, men det går stadig fremover her lenger sør. Vind i håret får jeg også snart, eller - vindsus rundt hjelmen. Ingenting er umulig, det umulige tar bare littegranne lenger tid!

   Slett
 5. Jeg er så imponert over dere som har full oversikt over bøkene dere har lest,kjønn, sjanger,format... kanskje jeg må tenke på det til neste år.....

  92 bøker er kjempebra og du har all grunn til å klappe deg selv på skulderen.

  Fake juletre har jeg hatt i 3 år nå og angrer ikke i det hele tatt. Det eneste jeg lurer på er å skaffe meg et pittelite ekte tre å ha i biblioteket jeg skal lage meg i løpet av neste år.

  Ønsker deg en fin feiring i kveld og et riktig godt nytt år,Marianne! :-) Ser frem til å følge deg i 2019.

  SvarSlett
  Svar
  1. Excel regneark gjør susen når det gjelder lesedetaljer. Fikk du ikke en kopi av meg ifjor tro? Eller - tiiidlig i år? Hvis du vil ha, gi lyd! :-)

   Godt nyttår til deg også Beathe, vi følges inn i 2019 og lite juletre til bibliotekte? SEFF :D

   Slett
  2. Joo, det stemmer det! Har ikke fått brukt det for pcen min tok kvelden like etter og jeg måtte ty til en lånepc(som jeg har ennå,godt poden har "et par" :-D) Men jeg skal se om jeg kan få liv i den gamle slik at jeg kan få hentet ut skjema for det hadde vært moro med litt mer statistikk etter hvert.

   Slett
 6. Lister er supre! Og dine er flotte, mener å ha sett på goodreads at du også har fått med deg Atwood :))

  SvarSlett
  Svar
  1. Lister er et must! ...og Atwood, er alltid med! Reiser til Atwood-country og blir over tre måneder nå i vinter. Reiser førstkommende mandag, og mitt lokale bibliotek renner over med forfatteren. Heaven :-) Ha et godt nytt år, Birthe!

   Slett
 7. 92 er da veldig bra! :-) Jeg har veldig sansen for fleksible målsetninger. Spesielt siden jeg har innrømt å være en impulsiv ekornleser som er håpløs i å fullføre leseutfordringer. Det er bare å bite i det sure eplet og slutte med alt som heter "må lese"! Men jeg skal likevel prøve meg på Elidas 1001 lesesirkel. Kategoriene hennes er så løse at det burde gå. Det er her fleksible målsetninger kommer inn. Jeg sier ikke jeg klarer det, men jeg skal gi det et forsøk :-D
  Ønsker deg et godt nytt år!

  SvarSlett
  Svar
  1. (hva vi lover oss selv er det ingen andre enn vi som vet, vi må bare være flinkere på å IKKE skrive det ned, hehehe...)
   Godt Nyttår til deg også Astrid Terese! Håper vi får til et treff i 2019 også :-)
   Og, så skal jeg være med i Elida¨s sirkel. Den er fleksibel nok for dette ekornet også!

   Slett
  2. Vi må treffes snart, det står på skal listen :-) Men du er vel landflyktning en stund fremover?

   Slett
  3. Jeg emigrerer mandag 7 og kommer hjem til påske, men etter påske er jeg all yours. Da er det jo blitt vår og varmt (kremt) også, så det må jo bare bli bra! Jeg gir lyd når jeg ankommer gamlelandet igjen, så finner vi på noe like over påske. Hadde vært kooos! Ha en god start på 2019 Astrid Terese.

   Slett
 8. Så flott statistikk Marianne - jeg beundrer alle som lager så ryddige og strukturerte blogg-poster - har noe å lære der. Og du har jo fått lest en masse også - Tror det blir rundt 80-90 for meg også med smått og stort. Sier meg fornøyd med det. To bøker i uken er greit. Dessuten er noen av bøkene jeg har lest temmelig omfangsrike hva sidetall angår - K. Bjørnstad for eksempel. Godt LeseÅr 2019 til deg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har et ryddegen i hodet arvet etter min mor. Lister er tingen. Da glemmes ikke det som skal huskes, og det fine? Å krysse av etterhvert som ting er gjort, bøker er lest, varer er handlet og beskjeder er gitt. Det betyr imidlertid at hodet blir mindre brukt... men det blir mer orden rundt meg har jeg erfart. Marianne uten lister er et vandrende hukommelseshull... To bøker i uka er målet mitt for 2019, ihvertfall sån ca. Og selvfølgelig, leser man (som jeg nå) sjømannsbøkene til Michelet hvor alle er på ca +- 900 sider, så tar det jo sin tid... Får putte inn noen diktsamlinger underveis i 2019 tenker jeg. Det er også ett av målene, så vi får se. Fortsatt fiin helg til deg Randi.

   Slett

Legg inn en kommentar