søndag 15. januar 2017

Første OTS av året - Bokhyllelesing #1

Å lese uleste bøker fra hyllene er alltid en utfordring, for er bøkene først kommet i hus så har jeg erfart at nyere bøker alltid frister mer. Det er nå ca 180 uleste bøker i hyllene, og 2017 er året der det virkelig skal "ryddes". Jeg er med i Boktanker's lesesirkel Bokhyllelesing - 12 bøker i år, samtidig som jeg har satt hele 36 bøker på lista her som skal leses. SKAL leses! Såpass ivrig er jeg at jeg har båret med meg 11 av dem på utflukten vår til Canada. Ingen skal komme og si at jeg ikke prøver...

I januar skulle vi plukke ei bok med blått cover fra hylla. Ikke noe problem, siden jeg allerede hadde lagt fram Agatha Christie's Stylesmysteriet. Dette er førsteboka hun skrev med Hercule Poirot i hovedrollen og også første boka Agatha Christie fikk utgitt. The Mysterious Affair at Styles ble skrevet så langt tilbake som 1916 og  utgitt etter første verdenskrig, i 1920.

Selv om jeg har lest mange bøker med Poirot i hovedrollen så har jeg ikke lest denne første historien. Vi møter Poirot som belgisk flykning under første verdenskrig der han har slått seg ned i landsbyen Styles St. Mary. Hans venn Hastings er på besøk på herregården Styles like i nærheten, og når Hastings opplever at herregårdens husfrue, Emily Inglethorp, sannsynligvis blir drept med giften stryknin, så kontakter han sin gode venn Poirot for å få hjelp til å løse mysteriet.

Dette er en typisk Poirot-historie. Klimaks og løsning kommer som vanlig helt på slutten av historien, og som alltid etter at hele, halve karakterlisten er vurdert av leseren som potensiell morder. Det dukker selvfølgelig opp flere mistenkte, og kun etter Poirot's metodiske eliminering av suspekte individer så sitter leseren - og Poirot - igjen med den virkelige morderen. Boka er svært underholdende, og til tross for at de aller fleste Agatha Christie historiene ikke er lange i sideantall, så er de komprimerte og detaljrike. Det ble noen underholdende timer på flyet mellom Amsterdam og Vancouver, og boka anbefales til alle som liker krim av "det lukkede roms mysterie"-typen.


Kilde: Egen bok - Sider: 218 - Språk: Norsk - Utfordring: GoodReads, Bokhyllelesing 2017


Perfekt start på Canada-turen.
Nydelig føre og få mennesker i bakkene :-)


.

6 kommentarer:

 1. Agatha Christies bøker var de aller første jeg leste på engelsk, og husker jeg pløyde meg gjennom veldig mange av dem da jeg var 13-14. Trodde jeg hadde lest alle om Poirot, men da tok jeg tydeligvis feil for denne har jeg ikke lest. Men er litt usikker på om jeg er klar for å begynne på Agatha Christie igjen nå.

  SvarSlett
  Svar
  1. Da er vi to. Jeg trodde også nemlig jeg hadde lest denne, men så viste det seg (da jeg begynte å gå gjennom uleste-hyllene..) at jeg nok hadde tenkt litt da jeg kjøpte boka på loppis. Jeg syns fremdeles det er kjekt å lese Agatha Christie innimellom. Ingen er helt som henne, men jeg må ha lange opphold mellom hver. Har lest litt vel mange jeg også, i hine hårde dager. Det ligger flere AC-bøker på Storytel, med en fantastisk proper engelsk innleser. Snakker meg om å bli hensatt tilbake i tid. Perfekt på øret!

   Slett
 2. Ingen er som henne, sier du? Kanskje jeg virkelig burde få lest de to krimromanene av henne jeg har stående, faktisk har jeg to biografier om henne også. Sånn i tilfelle jeg skulle være Agatha fan #1, så var det jo kjekt å ha ;) Gratulerer med første OTS i 2017! Jeg håper dere har en flott tur :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ingen er som henne når det gjelder det-lukkede-roms mysterier, syns jeg. Har aldri peiling på hvem som er morderen før man får det presentert. Litt gammelmodig krim etterhvert selvfølgelig, men er en must å ha i erfaringshylla ;) To biografier? Uten å ha lest henne? Hehe... det er dedikering! Muligens ei av dem kan skli inn i biografisirkelen under Mett av dage? Hun ble tross alt over 85 synes jeg å huske.

   Slett
  2. (og turen sålangt er super :D

   Slett
  3. Det er hoarder genet mitt som har slått inn ;) Kanskje jeg bare burde raide bokhyllene, og se om jeg har noe som kan krysses av i hver kategori. Skal ikke se bort i fra at jeg har en og annen biografi her. Du har helt rett, Agatha ble 85 år. Men oh the dillema, hvis jeg skal lese om en eldre dame har jeg også en annen biografi her. Det er om seterjenta Gjendine, hun ble 100 år.

   Godt å høre at turen er topp!

   Slett

Legg gjerne igjen noen ord før du går :-)