fredag 15. april 2016

Ny Kindle Oasis - for dem med romslig lommebok!!


Da har Amazon kommet ut med flaggskipet sitt av et lesebrett, noe ryktene har mumlet om et stykke tid. Til den nette sum av NOK 2.400,-

Og akkurat der stoppet entusiasmen min...

For hva i all verden får man i tillegg på nye Kindle Oasis sammenliknet med det beste lesebrettet Amazon har produsert - Kindle Paperwhite - som kan være verd NOK 1.500,-?? (Differansen mellom disse to).

Oasis er pittelitt tynnere, det har fått tilbake de fysiske bla fram/tilbake knappene som jeg har savnet på de siste modellene, og Oasis har et ekstra batteri - noe som gir måneder med lese-/standby-tid til forskjell fra 3-4 uker. (Noen her som går lenger enn 3-4 uker før dere finner en kontakt i veggen?)

 • Ekstra minnekort? Niks...
 • Endelig vanntett? Niks...
 • Mulighet for lydbøker? Niks...

Det eneste - ENESTE - jeg muligens kan trigge på er bla frem/tilbake knappene. Sa jeg at jeg har savnet dem? JA! Kjøper jeg Kindle Oasis for NOK 2.400,- av den grunn? Neppe... (ok, skal ikke si aldri - for jeg er noe over gjennomsnittet glad i Kindle lesebrett ... men herregud da mann!).


Min anbefaling står fjellstøtt som før

 • Har du ingen av Amazon sine lesebrett, men ønsker et? Kjøp Kindle Paperwhite NOK 995,-
 • Har du Kindle Paperwhite? Ikke invester i verken Voyage (min omtale HER) eller Oasis
  • Min sammenlikning av Kindle Voyage og Paperwhite HER
 • Har du allerede Kindle Voyage? Vær fornøyd med det!

Jeg ser ingen grunn til å betale 2.400,- for et lesebrett som kun gir deg muligheten for å ... lese bøker, nemlig!

Bruk heller de ekstra kronene på en hel haug med e-bøker istedenfor! :-)

Vil du vite hva de største gadget-magasinene mener om Amazon's sitt nye Oasis tilskudd?
Sjekk The Verge - Engadget - Wired

Kindle Oasis slippes i USA: 27. april, 2016
Når det blir tilgjengelig internasjonalt (og for Norge) er ennå usikkert.

Link til Amazon sin egen Kindle Oasis side HER.

Skulle du likevel investere i en Kindle Oasis - gi meg gjerne tilbakemelding!!! :-)


Paperwhite, hvit sandstrand og jei

5 kommentarer:

 1. Tack för ett tydligt och bra inlägg! Jag ska tipsa mina Kindle-älskande vänner. :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det Bokskorpionen. Og dersom noen av dem kjøper en Oasis er jeg svært interessert i å høre hva de synes om modellen :-)

   Slett
  2. Om det blir så, ska jag berätta för dig! :-) Jag har skrivit om ditt inlägg på min blogg, för själv har jag inte särskilt stor erfarenhet av Kindle. Jag tycker att mina läsare kan få väldigt fin information här hos dig, om de överväger att skaffa en Kindle av någon sort. :-)

   Slett
 2. Interessant Marianne. Jeg har som du vet hatt flere Kindles og bruker mest Voyage. Men har også Paperwhite, og den er jo helt fantastisk hva gjelder bakgrunn. Sønnen min bruker den nå faktisk. De pengene man bruker på en Kindle tjener man fort inn igjen hvis man leser mange bøker. Men ser absolutt ikke poenget med å bruke ytterligere for å oppgradere til Oasis ... men så var det de frem og tilbake knappene da. Det fungerer ganske bra på Voyage, men jeg elsker frem og tilbake knappene fra de tidligste modellene.
  Tror konklusjonen for meg får bli å vente til jeg har slitt ut Voyage og så heller eventuelt oppgradere da..

  SvarSlett
  Svar
  1. Det vil "alltid" komme nye versjoner med nye muligheter, men det viktigste er og blir det viktigste. Lesegleden. Og de der knappene... de øker lesegleden (dessverre). Jeg er så veldig enig med deg i at disse savnes! Jeg tror rett og slett det må ha vært taktisk fra Amazon sin side. Jeg forventet dem tilbake på Voyage, men fikk dem ikke da. Kun light-varianten av en knapp... Nå er de omsider tilbake, men til hvilken pris? Jeg har forsåvidt bestemt meg for å kjøpe Oasis, siden jeg nå skriver om disse dippeduttene. Jeg får alltid solgt Voyage, men selger den ikke dyrerer enn en Paperwhite. For jeg syns ikke den er bedre. Heldigvis har de ikke gjort web-browsing bedre, eller koplet seg mot sosiale medier (bortsett fra GoodReads da, men det er vel strengt tatt ikke helt det samme). Et lesebrett skal være et LESEbrett. Alle disse beslutningene... Kindle er det beste lesebrettet på markedet ennå, uansett modell. Så man går jo ikke akkurat feil med noen av modellene. Kjekt å høre at sønnen din leser på Paperwhite. Mine to håpefulle liker ikke å lese bøker.. Har du hørt?!?

   Slett

Legg gjerne igjen noen ord før du går :-)