Status lesemål i mai - jøss, jeg er ajour'ish...

Hvem skulle trodd... Etter en heller mager lesevinter og -vår er jeg omsider i rute, både med ... blogging! Ihvertfall er skolebøker pakket bort og lesesirkelbøker og Kindle børstet støv av igjen.  Etter sju magre kommer sju skikkelig feite! Optimismen kan ihvertfall ingen ta fra meg! Til tross for at mai har vært fyllt med hyggelige og mindre festlige hendelser så har jeg faktisk fått med meg følgende bøker: • Victoria av Hamsun var god. Og mye bedre enn filmen, synes jeg. Begynner å få sansen for Hamsun og ser ikke bort fra at flere av bøkene hans kommer i hus. Jeg har rett og slett begynt å få øynene opp for våre gamle og ærverdige norske!
 • En av de litt yngre norske er Carl Frode Tiller med Innsirkling. Kjærlighet ved første blikk. Har nettopp lastet ned Innsirkling 2, for 3'ern er rett rundt august-hjørnet.
 • En annen god og temmelig så ny norsk forfatter er Ruth Lillegraven. Jeg ferdigleste Urd i mai, så da kommer den med her (også). Det blir ingen omtale, men boka var nydelig skrevet. Og enda bedre mot slutten. Var, nydelig og skjør på en og samme tid.
 • Det samme kan ikke sies om Tom Egelands Bjørn Beltø i Den 13. Disippel. Han er ikke mye var og nydelig. Skjør kan imidlertid diskuteres, om man snakker om nervene hans... Jeg er like begeistret ennå for albinoen. 
 • Retorikk i vår tid av Kjeldsen er ei sakprosabok. Og for ei bok! Burde nesten vært pensum for bokbloggere. Her kan man lære mye, spesielt på den retoriske arenaen vi befinner oss - i mediesamfunnet.. 
 • Måneden ble avsluttet med årets tyngste tema, Moskva-prosessene i Mørke midt på dagen av Arthur Koestler. Rystende og provoserende lesing. Koestler har fått altfor liten oppmerksomhet! Han skriver veldig godt og er utrolig kunnskapsrik.

Tallenes tale sier følgende
 • 1 kvinne og 5 menn...
 • 6/6 er norske bøker! Jøss! Den var ny! Need to do something about that!
 • Det betyr også at det er en stor overvekt av nordmenn på lista. Kun Arthur Koestler representerer verden utenfor navlen, nemlig Ungarn.

Årets utfordringer ved nesten halvgått løp sier at jeg kan drøye de fleste klappene på skulderen. Jeg har nemlig lest
 • 4/12 Lesesirkel/1001 bøker
 • 1/5 Debutanter
 • 11/10 For meg nye norske forfattere !!! *meget stor klapp på skulder*
 • Jeg er fullstendig ajour med lesing av bøker til bokbloggerprisen!
 • 5/10 bøker av forfattere fra land utenfor Skandinavia og England/USA
 • 5/4 sakprosabøker (!) *stor klapp på skulder*
 • 28/85 bøker i 2014. Her ligger jeg faktisk kun 6 bak skjema. Rundetiden må ned, men det skal gå!

For å si som en av mine favoritt biroller Spike - "Not baaad!" Kryss i margen dersom du kjenner filmen! Så nå er det bare å skyfle på videre. Jeg har ladet Kindle'n med 8 nye bøker til 3 ferieuker som starter imorgen, mandag. Blant dem er ihvertfall én lesesirkelbok, Tiller, 2 x Jussi, Atwood, Austen og noen andre goodies representert. Jeg gleder meg stort! Det har nemlig vært sol og "varm"ish her på berget. Klok av (vann)skade så vet vi vel alle at det ikke varer, derfor ferie i juni. Noe har alderen lært meg :o)


.


Kommentarer

 1. Really not bad! Mye bra , og midt oppe i eksamen gitt.. Ser frem til å lese Innsirkling, Tvilsomt om det blir før juli, fordi juni er full av lesesirkler og samlesinger, litt for mye tvangslesing kanskje, men jeg har jo valgt det selv. Skal lese Odinsbarn, Jane Austen, Biografi-crossover-sirkel, pluss en livelesesirkelbok.. Jaja, sånn går no dagan. Ha en fin uke Marianne og kos deg med lystlesinga.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Litt mye sirkling nå ja - jeg har glemt bio-sirkelen. Får kjappe meg og finne ei bok jeg skal lese før 15.6 - ellers blir vel Ingalill arg :-) Nå skal det bli nydelig å lese hva som helst når som helst. Har begynt på Glassblåseren. Utrolig kjekk historikk innblandet for meg som liker Murano-glass! Så takk igjen for tipset. Den ble nesten utlest på flyet over den store pytten igår.

   Slett
 2. .. and she is back...
  , og jeg vil applaudert hadde det ikke vært for at det overhode ikke nevnes noe crossoverbok på sommerkindlen, glemte du bare å nevne det?

  Godt og ha deg tilbake i godt bloggdriv også, både når det gjelder innlegg og spreing av leselyst og godt humør i kommentarfelt. Men, jeg må vifte litt med pekefingeren her - kun leselyst gjør ingen sommer, her må det tvang til.
  Hva med Stridsberg?

  (tips om retorikkbok er behørig notert, akkurat hva jeg trenger.)

  SvarSlett
  Svar
  1. Oh yes I am. Finally! Og det er herlig! Nå skal det leses på travelt i et par tre måneder. OG - jeg skal selvfølgelig få med meg en crossoverbok! Det er jo det som er så herlig med Kindle, at man kan kjøpe og laste ned wherever! Jeg glemte selvfølgelig bare å nevne at jeg SKULLE få meg en crossover også. Tør ikke annet nå.. -)
   Men du! Stridsberg? Hvem - hva - hvor - og ikke minst, hvilken? Jeg datt av lasset. Ha meg unnskyldt her, men hvem Stridsberg? Sara? Har jeg gått glipp av noe? (sannsynligvis)...

   Slett
  2. Sara, selvfølgelig. Drømmefakultetet om dama som skjøt Warhol. Perfekt crossoverbok. Ikke for det dette er vel så langt den kategorien som bugner av litterære perler. Ingen grunn til å velge dårlige bøker denne gangen.

   Pass deg for bjørnene!

   Slett
 3. Bra lest, Marianne! Helt klart i rute-ish. Imponerende hvor mye norsk du har fått lest. Jeg kunne tenke meg å lese mørke midt på dagen etter din omtale!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tung bok, flott forfatter. Anbefaler den på engelsk. Jeg leste den på norsk, grei oversettelse, men jeg leste Arrival and Departure fra samme forfatter på engelsk, og der fløt språket enda bedre. Jeg er i rute'ish ja, så nå er det bare å lese på. Har ferie og masse lesetid. Det skal bli herrrrlig!

   Slett
 4. Bra oppsummering. Av de bøkene du har lest har jeg lest Den 13 disippel. Ble ikke helt tatt av spenning, men ga den en solid firer:) Ha en fin dag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Der er jeg helt enig! Man blir ikke tatt av spenning. Jeg ble imidlertid tatt av historien - eller, rettere sagt hvor elegant Egeland fletter fakta og fiksjon og skaper en fullstendig plausibel forklaring på sin 13. og ikke minst kvinnelige disippel. Snart kommer vel boka der han kan dokumentere at Gud var kvinne. That'll be the day :o)

   Slett
 5. Så bra! :-) Jeg hadde håpt jeg skulle klare å få med meg Innsirklings-bøkene. Ikke minst kunne jeg tenke meg å lese mer norsk :-)
  Jeg klarte ikke motstå hele Austens samling til 0.99 så den endte ned på Kindelen min og. Jeg får nok ikke lest alle, men det var en billig pris for dem jeg ville ha :-D Ønsker deg en fin sommerdag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Austen-samlingen var jo helt super! Kjekt du fikk med deg den. Slike tilbud er bare så kjekke å komme over :-) Ja det er blitt en god del norsk på meg i det siste. Jeg som "alltid" leste mest engelsk, ihvertfall de siste 10-15 årene. Liker imidlertid best å lese norske forfattere på norsk, og unngå oversatte bøker. Men - det er jo enkelt å lese norsk da... Jeg kan bare anbefale Innsirkling bøkene. Ihvertfall nr. 1 som jeg har lest sålangt. Spesiell!

   Slett

Legg inn en kommentar