tirsdag 4. mars 2014

Status (manglende) lesemål for februar...

Fantastisk! Jeg har nettopp gjennomlevd den desidert dårligste lesemåneden siden jeg begynte å lese bøker uten bilder som seksåring i 1971! Bare det i seg selv er en prestasjon! Kan det være mulig? Jepp! Trøsten får være, at det umulig kan bli særlig mye verre!!!(?) Jeg leste nemlig kun 2 - TO - bøker i hele februar... og det til tross for at jeg hadde 3 ukers ferie. Februar måned bestod imidlertid kun av leselyspunkt! Ikke verst faktisk, med tanke på de skarve to bøkene...

Først ut var "The Talented Mr. Ripley" av Patricia Highsmith, ei bok som i seg selv dekket flere lesemål alene. 1001-kryss, bok på engelsk, kvinnelig forfatter OG lesesirkelbok hos Line! Den godeste Mr. Ripley har imidlertid ikke fått noen omtale, men boka var god nok den - uten at jeg er helt enig i at den fortjener en plass på 1001-lista. Den sympatiske psykopaten Ripley var imidlertid ganske så interessant, og Highsmith's impresjonistiske stil gjorde at man fikk komme tett inn på Ripley's beregnende og kalkulerende tankesett samtidig som man ble blendet av hans milde opptreden og tilsynelatende kjærlige og omtenksomme vesen. Overgangen mellom på den ene siden å være en tillitsvekkende ung mann til å opptre som kaldblodig morder fløt uanstrengt og faktisk troverdig, og Ripley's aktiviteter blir utrolig nok oppfattet av leseren som både akseptable og lite sjokkerende. Underlig! Og kanskje det er her bokas suksess ligger? Lesingen ble imidlertid forstyrret av flashback fra filmen med Matt Damon og Jude Law i hovedrollene. I dette tilfellet var imidlertid boka mye bedre enn filmen!

Andre og sisteboka i februar var Fugl av Lisa Aisato, omtale her. Fugl er kandidat til bokbloggerprisen 2014, og flere omtaler av denne vakre billedboka finnes her.

Ellers er det lite å melde om på lesemålsfronten gitt. Det kan kun bli bedre, og mars har ihvertfall startet godt med ei bok om innføring i lyrikk. Ikke så galt at det ikke er godt for noe :-)

.9 kommentarer:

 1. Gode bøker dette i alle fall.:) Jeg likte også Mr.Ripley veldig godt::)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ripley var interessant, ikke så mye språket i boka - men psyken hans. Og måten Highsmith fikk ham til å virke både troverdig, snill, hyggelig og grei - samtidig som han var en utspekulert og grotesk son of a b...

   Slett
 2. (Hehe, det var da voldsomt til digre bilder, muligens er det bare pc/internettet mitt som utfører magiske operasjoner.)

  2 bøker er godkjent på ferie. I hele fjor leste du jo trippelt av alle andre, så det er jo litt å gå på. Jeg regner med at du underviser oss andre i lyrikkens hemmeligheter når boka er ferdiglest?

  SvarSlett
  Svar
  1. Digre? Ikke større enn vanlig! Någet er feil med nettleseren din - eller, kanskje det er fordi jeg har måttet slite meg gjennom din mikroskopiske font på min laptop... ? -)
   To bøker er ikke godkjent på en 3 ukers ferie! Jeg gremmes... Da er det ikke ferie! Da er det jobb - og organisering... Har tatt gode jafs av pensumbøker og kompendier, og lest en skokk med noveller - men det er liksom ikke helt det samme. Nei, jeg må slutte å syte... Jeg jobber med Obama og Thoring. Festlig trekløver de danner med Cameron og Michelle-his-belle på sidelinjen. Aktuell oppgave i selvfremstilling, medias rolle i samfunnet og retoriske virkemiddel...

   Slett
 3. To bøker er bedre enn ingen bøker :D
  Sånn er det bare av og til, livet er hektisk i perioder - selv om en har ferie. Ripley-boken hoppet jeg over nettopp fordi det ble for mye annet som skulle leses :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Du har helt rett. Jeg skal slutte å syte. Jeg har tross alt pløyd meg gjennom en god del pensumlitteratur og noveller. Har ikke akkurat vært tørke på lesefronten. Jeg har bare ikke fått lese det jeg egentlig vil... Ripley kan du se på film - Jude Law er ikke feil å hvile øynene på, sammen med Matt Damon som Ripley :-)

   Slett
  2. Pensumet må komme i første rekke for å nå gjennom alt, men det er jo andre ting vi har lyst til å lese :)
   Ripley tenker jeg at jeg skal se på film, selv om du sier at boken er bedre. Kanskje jeg leser den en gang.

   Slett
 4. Så deilig at jeg ikke er alene! Men jeg må jo si at jeg gleder meg til du legger ut flere bokanmeldelser ;-) Lykke til med pensumlesing, nå er du snart ferdig!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jaaa! Gleder meg til det, men fortsetter nok m flere fag. Dog ikke 6 pr år... Trenger pause nå, men det er fryktelig kjekt :-) Ser fram til bedre tid til lystlesing nå ja... :-)

   Slett

Legg gjerne igjen noen ord før du går :-)