mandag 2. april 2018

Det var kvartalet sitt

En fjerdedel av året er over, vi er kommet tilbake til gamlelandet, jeg ble grundig lurt igjen 1.april (datter denne gang) OG det går mot vår!!! Påsken har vært på asfalt og i the final leg av flytteprosessen, ingen bøker lest (!!) men desto hyggeligere besøk her på landet og middager med venner. Det er dags å oppsummere kvartalet, OG ta en kjapp omtale av de bøkene som ikke har fått noen ord fra meg i mars. Neimen? Alle var jo omtalt! Hah.. Noen forsetter holder :-)

Totaler for kvartalet
 • Antall: 33 bøker lest, tilsvarer 8087 sider
 • Medium: 10 papir, 16 ebøker, 7 lydbøker
 • Språkfordeling: 16 norske, 13 engelske, 4 nynorsk
 • Kjønn: 17 menn, 15 kvinner
 • Sjanger: Roman 9, Sak 7, Krim 4, Act/Thr 4, SciFi 2, Diktsamling 4, Novellesamling 3

Siste delen av mars ble veldig preget av den internasjonale Booker langlisten. Jeg holder fremdeles på med denne. Har så langt lest 5 bøker, og håper å få med meg noen flere før kortlisten 12. april. Så langt har Han Kang med The White Book toppet listen over dem jeg har lest. Fantastisk flott bok som jeg gav en 5'er på GoodReads, og dem er jeg kjip på for tiden.

Et ett års flytteprosjekt er endelig over, kontrakt på salg av gamlehuset skrives imorgen. Over ett år på markedet er ikke unormalt i denne fjordarmen, men jammen er det godt å være i mål. Ennå minusgrader om morgenen, men deilig i sol-/lesekroken min. Det nærmer seg strikke-ute-med-lydbok-tid, og jeg gleder meg!

Jeg ligger 9 bøker foran skjema til en rundetid på 100 bøker lest for 2018.  Klok av skade oppjusterer jeg ikke målet, for det skal studeres til høsten, men så langt så ser det ut for at 2018 blir et mye bedre år enn 2017.


Vår i hagen fra i fjor, satser på like flott blomstring i år :-)

9 kommentarer:

 1. Gratulerer med salg av hus!Godt å få det ut av verden tenker jeg. Når det gjelder MBI så har jeg kun lest 2 og skal begynne på den tredje en av dagene, jeg rekker nok sikkert ikke mer enn 2 til før den 12. Jeg bestilte The white book men etter fire dager ble pengene returnert på konto og en mail som sa at de ikke hadde boken likeve, så da får jeg bestille den på nytt et annet sted, bokklubben frister med 25% ut dagen og da hiver jeg meg på der, må bare finne en bok til slik at jeg slipper porto...liker ikke å betale porto på bøker jeg bestiller av en eller annen merkelig grunn... hehe...

  Det er jo veldig bra å ligge foran skjema da og ikke nødvendig å justere opp antallet av den grunn, godt å ha litt å gå på. Jeg klarte å lese 21 bøker i mars og er litt usikker på om det er ny rekord, ikke ofte jeg kommer bort i slike tall.

  Lykke til med lesingen i april og vi satser på at det våres ute etter hvert!
  Fin plass dere bor på,det er bare å nyte finværet når det kommer, skjønt her er det sol og fint men kaldt!
  Hehe... litt artig å bli lurt da,jeg ble ikke lurt for datteren er utleid til Stavanger for tiden og det er hun som står for den slags her i huset.

  Studier ja,det er noe jeg kunne tenkt meg, tror jeg må undersøke hvilke muligheter jeg har for det. Hva skal du studere?

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk mtp huset. Endelig!
   21 bøker på en mnd? Jøsses og bevares! Det har jeg ikke klart siden jeg var (veldig) mye yngre :D Jeg er fornøyd sålangt med både lesegnist og variasjon. Trives best blant mange forskjellige sjangre.
   Jeg har søkt meg inn på Engelsk språk og litteratur på Høyskolen i Sør-Norge. Det er et nettbasert studium denne gang, siden jeg reiser litt for mye til å kunne stille på Universitetet i Stavanger på det jevne. Krysser fingrene for at jeg kommer inn. Det er flere om beinet, vil jeg tro. Og selv om det er nettstudium så er det begrenset med plasser.
   Jeg er igang med mer Booker, biobok ligger klar og flere spennende thrillere er "stablet opp" på Kindle. Ikke problemer med å finne noe å lese :-)

   Slett
 2. Gratulera med salg av huset, kan tenka meg at det er deilig å få ut av hodet! Gler meg til litt varmere dager i sola, men hopper av glede over at eg har vore på biblioteket i dag på ein ellers lukka dag :-D

  SvarSlett
  Svar
  1. Knuste du ruta på baksiden og krøyp inn? HAHA.. Eller hadde de rett og slett åpent på en andre påskedag? Det må jo være himmelsk! Her var det stengt så det holdt på biblioteket. Var faktisk forbi for noen timer siden.
   Takk mtp huset. Det har vært ei mare. Spesielt hus, men rett ved en hovedvei som blir enda travlere når tunnellen fra Stavanger til Tau kommer. Ett år er lenge, men NUH kan vi feire! Eller, etter kl. 15:00 imorgen. Da signeres kontrakt!!! ayyyyhhh

   Slett
  2. Klepp bibliotek har blitt meråpent, og sjølvsagt har eg skrevet kontrakt så eg kjem inn :-)

   Skal juble litt ekstra etter kl 15 i morgon :-)

   Slett
 3. Godtå få hussalget ut av verden, tenker jeg. Grattis!
  (så fint blomsterbilde utafor huset)
  Det blir godt med vår og verandalesing igjen..)
  Jeg har også lest mye mer enn prognostert så langt i år. 39 av 100, måtte summere sidene også, og det ble 8949. Ikke værst, selv om det ble under middels i mars. Regner ikke med å lese like mye i snitt resten av året som i januar og februar. Time will show!

  Ønsker deg en flott april Marianne.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! (og takk!) Idag våknet jeg til snøvær, så jeg tror vi drøyer våren litt ... til...
   Som meg med lesing i år, ser jeg. Med litt labrere mars. Men april tar seg opp. Været gjør jo at jeg forblir inne med bøkene. Ikke så galt, osv :D

   Slett
 4. Grattis med huset. (og takk for teknooppskrifta)
  Har nå såvidt gløttet på bookeromtalene dine. Såvidt. Prøve å holde openmind men dras stadig mot svensken og vilkårlig valgte lydbøker. Tilfeldighetene råder til juni. Da skal det krysses. 33 er strålende. Vi ligger nesten likt. Har 40 pr.idag og har lesemessig (spesielt lydmessig) hadde en meget produktiv vinter. Blogg er en annen sak. Det kommer nok. Hva synes du om Kubica forresten? Hørte henne Good Girl (år siden) og ble ikke imponert. Er det forbedring?

  SvarSlett
  Svar
  1. Kubica er usannsynlig treeeeig og omstendelig. Det er en grunn for at jeg ikke kommer i mål, men har bare 2 timer igjen så jeg skal fullføre... Det skjer lite og ingenting. Mye lite og ingenting. Du trenger ikke anstrenge deg for denne...
   Imorgen kommer Booker-kortlista, så jeg har Booker littegranne på vent. Det passer fint i flytteprosess del 17... Ikveld blir det tvangslesing, Salvador Dali og biosirkel! Hva syns du?
   Og så er du Flink Pike - ny teknodronning på østlandet. Storveis! :D

   Slett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...