Lesemål 2023

Lesesirkel: Elidas 1001

 1. Januar: Cat's Cradle av Kurt Vonnegut
 2. Februar: Woman at Point Zero av Nawal el Saadawi

Totalt antall bøker 2023

Målsetningen er å lese i gjennomsnitt ca. to bøker i uka = totalt 100 bøker. Følges opp på GoodReads.


Booker prisen / Den internasjonale Booker prisen

Målsetningen her er litt vagere. Jeg skal lese bøker fra begge lang-/kortlistene, men vil ikke binde meg opp til antall og hvilke bøker. De blir uansett ikke tilgjengeliggjort 


OTS

Målsetningen er å lese 12 bøker fra egne hyller - bøker ankommet før 2023 starter :-)

 1. A.J. Kazinski - Den siste gode mann
 2. A.J. Kazinski - Søvnen og døden
 3. Ørjan N. Karlsson - Det siste stykket hjem
 4. Jeanette Winterson - Sexing the cherry
 5. Nina Lykke - Nei og atter nei
 6. Jane Austen - Sense and Sensibility
 7. Tore Renberg - Assalamu Alaikum
 8. Michael Crichton - Sphere


Nye norske forfattere

Som alle andre år forut - 10 nye (for meg)
 1. Aasne Linnestå

 
 Bokkjøp og Biblioteket

 • Logge bokkjøp - kanskje første året med kontroll?
  •    
 • Logge bibliotekbøker. Målet er låneantall opp/kjøpsantall ned.

10 kommentarer:

 1. Hva med Bokhylla.no?

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er ikke veldig glad i bokhylla.no Den gir meg ikke mulighet for å laste boka ned på PC'en engang, og jeg foretrekker å lese på lesebrettet mitt - ikke dra med meg PC og være avhengig av internett. Ref. bokhylla.no sin egen retningslinje: "Boka kan ikke i noen form eller sammenheng lastes ned til egen maskin, kopieres eller gjenbrukes".

   Slett
 2. Lykke til :)
  Skal også snart ha kikka litt på lesemålene for 2013.

  Blir nok noe mere i stil med og lese flere av Ebøker, flere bøker fra bokhylla og kanskje lytte til flere lydbøker :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Lesemålene mine skal være utfordrende, men ikke uoverkommelige. Jeg har justert dem i løpet av desember, men kl. 24.00 idag setter jeg strek. Da blir det som det blir. Lesemål gjør at jeg må være bevisst på hva jeg velger å lese. For 2012 så må jeg si at det resulterte i mange nye spennende forfatter-bekjentskap som jeg ikke hadde fått om jeg ikke satte krav. Jeg har også lest mye mer variert enn tidligere, og det har gjort at leselysten virkelig har tatt seg opp. Lykke til med målene for 2013, MoonStar! Ha en flott nyttårsfeiring!

   Slett
 3. Greit nok å ha noen mål for lesing, kall det gjerne en rekognosering. men derfra til å måtte lese seg gjennom den oppsatte lista blir litt for mye skolebenk for meg. Hvor ofte opplever man ikke at en bok er fullstendig uinteressant i januar for så å være "beste jeg har lest" neste høst? Rigide lesemål kan derfor fort ødelegge og blokkere for store leseopplevelser.
  Men for all del, det er morsomt med lister.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg leser meg da ikke gjennom noen oppsatt liste? Bokvalgene blir til etterhvert, jeg har bare satt meg noen mål om å lese litt forskjellig når det gjelder sjangere, prøve ut noen nye (for meg) norske forfattere og debutanter. Hvilke forfattere og bøker jeg ender opp med er helt opp til vær og føreforhold. Bøkene i lista over her er bøker jeg HAR lest, ikke bøker jeg skal lese :o)

   Slett
 4. Ålreit. Jeg er ny her - veldig glad for at jeg fant siden din forresten - og skumma over mye. Tok lista di som et treningsopplegg som skulle følges nesten blindt, sorry! :-)

  Venter på mitt første lesebrett Kindle Paperwhite og google brakte meg til dette interessante nettstedet. Har ventet i tre-fire år på å ta spranget til e-bok.

  Tilfeldigvis leser også jeg "Gone Girl" akkurat nå, og jeg tror jeg må ha den på e-bok for å få med meg finessene i språket. gleder meg til dictionaryen som ligger innebygd og gleder meg til lyset.

  Har dessverre ikke ork til å være annet enn anonym nå, men det ordner seg sikkert til en eventuell neste gang :-)

  svein

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er VELDIG dårlig til å følge treningsopplegg, så rigide lister over bøker ville nok ikke fungert for meg heller gitt :-)
   Spennende med Kindle da! Et godt valg når det gjelder lesebrett. Jeg har ikke angret et øyeblikk. Utrolig praktisk, for nå har jeg bøker med meg overalt uten at de veier mer enn noen få hundre gram.
   Gone Girl skal jeg akkurat igang med. Bøker skrevet på engelsk prøver jeg også i all hovedsak å lese på engelsk. Etterhvert er det blitt en vane, og så er det jo et så utrolig godt utvalg engelske e-bøker! Dictionary'en på Kindle er veldig god. Et klikk og du får en full forklaring av ordet direkte i et lite vindu i boka. Genialt! ...og anonym er det helt greit å være her inne ;o) Kjekt du likte bloggen min da.

   Slett
 5. Det var en ambisiøs liste.....

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, den er ambisiøs, men jeg er snart i mål. Har bare ikke oppdatert kaoslista for 2019 :-) Jeg liker å ha litt annerledes mål, "bare fordi". Mitt standardønske er å klare å lese 100 bøker i året. Ikke pga antallet, men da vet jeg at jeg har fått lest og lært mye. Blir inspirert av målsetninger innimellom, så derfor listene mine :-)

   Slett

Legg gjerne igjen noen ord før du går :-)