tirsdag 31. januar 2012

En måned med lesemål - og status?

JANUAR - må si meg utrolig fornøyd!
  • Jeg skal lese minst 10 debutanter i år, og har allerede lest 3!
  • Jeg skal lese minst 5 norske forfattere, og har sålangt lest 1 (ja, det er bra for meg :-)
  • Jeg har ikke lest en eneste klassiker av minimum 3, men har ihvertfall bestemt meg for at Charles Dickens er på lista for februar! Bare det er et fremskritt!
  • Jeg har anmeldt alle leste bøker sålangt!
  • Jeg er mer aktiv på min engelske blogg, MEN her kunne jeg nok vært flinkere! Skjerpings!
  • Lese 1 novelle i uka.. vel, leser jeg en i løpet av dagen så har jeg nådd målet for januar! Så, idag blir det en novelle, og jeg har allerede en på lista for lesing.
  • Nei, jeg har ikke begynt å lese videre på "Historien om Norge" bind 1
  • MEN, jeg har lest 9 bøker av 100 for året, og er da foran skjema! :-)

Konklusjon: jeg syns jeg har vært veldig flink!

I tillegg har jeg skjerpet meg og lest flere kvinnelige forfattere enn tidligere. I januar har jeg lest 4 kvinner og 5 menn. Nærmere kommer jeg ikke likevekt når totalantall bøker er 9!



En fargerik "shop" i Las Vegas :-)


.

søndag 29. januar 2012

Streaming av video/tv fra Amazon til Kindle Fire i Norge fungerer!

DERSOM du har et amerikansk kredittkort vel å merke...!!!

Where there is a will er det alltid en way. Det står ihvertfall ikke på viljen :-) Jeg har nå fått til å streame video og tv-serier direkte fra Amazon til min Kindle Fire her i Norge. Vanskelig var det heller ikke etter jeg først fant programvaren som hjalp meg! Det vanskeligste var faktisk å finne IP adressen til Kindle Fire'n...

Igjen - dette fungerer KUN dersom man har et amerikansk kredittkort knyttet til Amazon account'en sin! (Jeg har ikke gitt opp å finne en løsning for dem som ikke har dette - det er ikke umulig, det umulige tar bare litt lenger tid :-)

Oppskrift for de litt fingernemme...

  • Logg inn på routeren du har hjemme og finn IP adressen til din Kindle Fire.

    Beste måten er å kople Fire'n fra det trådløse nettet, logge inn på routeren og gå til (hos meg) Advanced Settings. Der fikk jeg et valg der jeg kunne klikke for å se hvilke IP adresser som var koplet til min trådløse router. Jeg koplet Kindle Fire'n til det trådløse nettet, og vips ble listen oppdatert med en ny IP adresse. Denne tilhørte Kindle Fire.

Programvaren jeg brukte for å "fake" en amerikansk IP adresse heter UnblockUs.


  • Via PC - gå til www.unblock-us.com
  • I valget "Try it for one week" sett inn mailadressen din
  • Klikk "Start trial" og du får en uke å teste dette ut på
  • Du kommer nå til en side med mange fremgangsmåter - bruk den som følger under her 

  • Starte opp din Kindle Fire
  • Klikk på Wi-Fi valget øverst i hovedskjembildet på Kindle Fire'n og sørg for at Wi-Fi er On
  • Klikk på Advanced Settings
  • Gå inn på Static IP Settings
  • Sett DIN IP ADRESSE som du fant på routeren i valget for IP address
  • Sett Router til DIN ROUTER ADRESSE
  • Subnet Mask settes til 255.255.255.0
  • DNS1 settes til 208.122.23.22
  • DNS2 settes til 208.122.23.23
  • Gå tilbake til Home vinduet ditt
  • Skru Kindle Fire fysisk av og på igjen og sjekk at Wi-Fi er skrudd på
  • Gå via Kindle Fire inn på Web til siden: http://check.unblock-us.com/ for å verifisere konfigurasjonen din. Du får etter få sekunder beskjed om oppsettet ditt fungerer.

Nå kan du gå til Video valget på Kindle Fire og både streame og nedlaste videoer fra Amazon. Dette oppsettet fungerer nå også på alle andre websider hvor det kreves en amerikansk IP adresse, eks. Netflix!

PS! Du har nå en 7 dagers prøveversjon! Dersom du ønsker denne tjenesten permanent koster den noen få kroner i måneden. Gå til www.unblock-us.com for å abonnere på tjenesten!

Min første test av Kindle Fire "out-of-the-box" i Norge finner du HER!

Lykke til :-)






.

lørdag 28. januar 2012

Poesien i bildet

Jeg leser lite poesi og har etterhvert slått meg til ro med at jeg omgir meg med poesi likevel. Jeg er veldig glad i å ta bilder, og drar kamera med meg hvor enn vi reiser, så poesien i livet mitt kommer til uttrykk på annet vis. Som her, i solnedganger fra forskjellige verdenshjørner :-)


Klikk på bildene om du vil se dem større.


Las Vegas

Calgary

Ryfylke

Dominikanske Republikk

Botswana


Namibia





.

fredag 27. januar 2012

Hvor kjøpe norske lydbøker!

Etter å ha fått testet min Kindle Keyboard som lydbokavspiller ville jeg gjerne kjøpe meg et par "skikkelige" bøker å lytte til, ikke bare testbøker. Det beste norske utvalget har jeg foreløpig funnet hos:

Lydbokforlaget

Her er det en rekke lydbøker å velge i. Husk at dersom du skal avspille en lydbok fra Kindle'n din så må du kjøpe .MP3 utgaven av lydboka! For hvordan legge lydboka på Kindle Keyboard, se HER.

I tillegg til Lydbokforlaget lanserte tirsdag denne uken Cappelen Damm en app - Ordflyt - som skal gjøre det enklere å lytte til lydbøker på mobilen, enten iPhone eller Android. App'en fungerer ikke på Kindle lesebrett, MEN man kan jo bare laste ned app'en på PC og kjøpe lydbøkene ned på PC'en først før man legger dem over på Kindle! Where there is a will, osv :-)

Vil du lese mer om Ordflyt, les innlegget i Dagbladet HER.


Noen andre leverandører av lydbøker er:

Bokkilden  (direkte link til .mp3 lydbøker)
Bokklubben  (direkte link til .mp3 lydbøker)
Norli  (vær obs på at du velger MP3-LYDBOK og ikke LYD-CD)


Gratis engelske lydbøker til lovlig nedlasting

LibriVox


Foreløpig forholder jeg meg til Lydbokforlaget, som både var oversiktelig og grei. Kanskje jeg rett og slett skal kjøpe meg ei lydbok som jeg kan lytte til på flyet når jeg drar på vinterferie? En idé!



Ei lur lita humlebille fra ifjor vår


.

Cover til Kindle Fire/Kindle Keyboard

Snakker meg om flaks? Jeg oppdaget tidlig at jeg har et stort behov for et cover til Kindle Fire'n min. Skjermen blir typisk nok veldig kladdete (touch skjerm - hva ventet jeg...), men så er jeg også ganske redd for å få riper i glasset til den nye dingsen min. Hva bruke til jeg evt. har funnet og kjøpt meg ett eller annet å beskytte den med?

Det har seg slik at jeg i løpet av fjoråret kjøpte ikke mindre enn 2 stk Oberon cover til min Kindle Keyboard, for å ha noen å veksle mellom. For moro skyld sjekket jeg om jeg kunne bruke et av disse til min Kindle Fire. Og hva oppdager jeg? Jepp - det går jo strålende! :-) Kindle Fire er tykkere enn min Kindle Keyboard, men skinnstroppene som Oberon coveret kommer med er såpass kraftige og store nok at de holder Fire'n flott på plass. Littegranne "tight fit", men det går veldig så bra! Fire'n detter ihvertfall ikke utav coveret!

Så nå har min Kindle Fire det røde coveret... ikke akkurat en bombe, rødt = fire... Og min Kindle Keyboard bor i sitt flotte lilla paisley cover. Så får jeg se, om jeg egentlig trenger et nytt cover til Kindle Fire... Det hadde jo vært litt mer praktisk med et cover av denne sorten som jeg bare kan droppe tablet'en nedi, for det er unektelig litt enklere å leke med Fire'n uten noe cover rundt...




Dette coveret kan selvfølgelig også benyttes til Kindle Keyboard, siden de er like i size bortsett fra tykkelsen. Håndreima kan enkelt tas av, noe som jeg nok kommer til å gjøre dersom jeg kjøper denne.

Den blomstrete herligheten blir på Amazon'sk kalt: "Blue Swirl Flower Design Neoprene Padded Bubble Sleeve Case Cover with Accessory Pocket Removable Carrying Handle"   *Puuuuuust...* og kan kjøpes HER.

Og det var fredagens markedsføring! ;-)




Morsom vinkel på blomsten min i stua ...



.

Anmeldelse - "Lipstick and Knickers" av Rosen Trevithick

Mot målet én novelle i uka har jeg kommet til denne. En novelle jeg fikk gratis som Amazon Prime medlem (pga kjøp av Kindle Fire). Jeg kunne vært foruten.


Om novellen

Ross Turpin våkner opp til et overraskende syn. En ukjent, smaragdgrønn silketruse ligger på soveromsgulvet hans, og han kan overhode ikke huske hvordan den har havnet der. I bakrus fra gårsdagens fest bestemmer han seg for å finne historien bak silketrusa - og ikke minst, hvem eieren er?

Etter reviews på nettet trodde jeg dette skulle være en riktig så humoristisk novelle, men jeg fant den bare tåpelig og intetsigende. Den gav meg ingenting, rett og slett, og stod derfor til prisen på $0.00...

Mer er det ikke å si om den saken...


Rating

av 5 - og ble fullført kun fordi det var en novelle...



Format: Kindle Edition
File Size: 169 KB
Simultaneous Device Usage: Unlimited
Publisher: Kernow-Isca Publications; 1.0.1. edition (January 10, 2012)
Sold by: Amazon Digital Services
Language: English
ASIN: B006W8QQDY



Abstrakt...

torsdag 26. januar 2012

Lydbøker på Kindle e-reader!

Nå har jeg prøvd lydbok-valget fra min kjære Kindle e-reader, og det fungerte utmerket!

For de av dere som liker lydbok-alternativet, her kommer oppskriften på hvordan man kan benytte Kindle e-reader som .mp3 lydbok-avspiller.



Test av .mp3 lydbok på Kindle 3 (nå kalt Kindle Keyboard)

NB! Den helt nye Kindle (mini) som nå er tilgjengelig i Norge har IKKE mulighet for avspilling av lydbøker! Den nye Kindle Touch, som ennå ikke er tilgjengelig å kjøpe fra Norge, har imidlertid muligheten. Just as U know...

I oppskriften under finner du link til gratis, engelsk lydbok til testformål :-)

Du trenger: 
  • Kindle'n din og et sett øreplugger/headset som passer i lydinngangshullet på undersiden, ved siden av lader-inngangen

Legge lydboka inn på Kindle'n
  • Klikk HER for å få laste ned lovlige, gratis lydbøker i .mp3 format som du kan bruke å teste med (eksempel lydfilene er på engelsk)
  • Klikk på linje 1 "Aesop's Fables"
  • Klikk igjen på "Aesop's Fables Volume 1"
  • Bla ned til du finner overskriften ".mp3 and ogg files" 
  • Klikk deretter på teksten "mp3@64kbps - 5.3MB"
  • Velg "Lagre fil" og du laster nå ned introduksjonen til Aesop's Fables Volume 1 til PC'en din
  • Kople Kindle'n din til PC'en
  • Åpne Filbehandler og gå til c:\brukere\"din_bruker"\Nedlastinger
  • Kopier filen "fables_01_00_aesop_64kb" til Kindle'n din.
    NB! Kopier filen til din Kindle\music mappe!

Spille av lydboka

Dersom du nå har fått kopiert .mp3 lydboka "Aesop's Fabler" til Kindle\music mappa di, gjør følgende:
  • Kople Kindle'n din FRA PC'en
  • Plugg i headset'et/ørepluggene
  • Gå til HOME vinduet på Kindle'n din
  • Klikk MENU knappen
  • Bla ned til "Experimental" og velg denne
  • I valget Play MP3 står fremgangsmåten for å avspille, pause og gå videre til neste "sang". I dette tilfellet er "sangen" lydboka.
  • Velg "play music"
  • Dersom du ikke hører noe, husk at det er en volumknapp i bunn av Kindle'n. Klikk + for å få høyere lyd :-)
  • I skjembildet Experimental kan du klikke på "Pause Music" for å ta pause i lydboka

Norske lydbøker

Nedlastbare norske .mp3 lydbøker finner du f.eks. hos Lydbokforlaget, Norli, Bokklubben - se HER.


Engelske lydbøker fra Amazon

Amazon har en egen webside for kjøp av lydbøker. Sjekk ut: www.audible.com
Her må man laste ned en liten programvaresnutt og abonnere på tjenesten. Denne skal jeg kikke nærmere på ved en senere anledning.


Oppdatert: 26.01.2012



Jeg gjør ting jeg ikke kan... serviettbretting ;-)





onsdag 25. januar 2012

Anmeldelse - "Vinterstengt" av Jørn Lier Horst

Da har også jeg lest krimboka "Vinterstengt" som mottok Bokhandlerprisen 2011. For meg som i all hovedsak kun har lest norsk krim fra Jo Nesbø og Gunnar Staalesen så var jeg en smule spent på hvordan Horst ville bygge opp boka si. Jeg har alltid hatt et ambivalent forhold til norske krimbøker, jeg vil så gjerne like dem, men de faller som regel gjennom. Og så går det noen år til før jeg orker å prøve en ny.

(Gratisversjon av e-boka finner du HER ved nedlasting av app'en til Ark)


Først litt om boka

William Wisting jobber som politiførstebetjent og får et mord å hanskes med på ei hytte ute i skjærgården. Liket blir funnet i hytta til en profilert TV kjendis og det blir raskt klart at det ikke kun er et enkeltstående mord Wisting konfronteres med. Det kommer inn flere rapporter på innbrudd i andre hytter i området, og døde fugler begynner å falle fra himmelen!

Samme helg som liket dukker opp går Wisting's datter Line fra sin danske samboer. Hun føler ikke hun kan fortsette i forholdet og flytter derfor inn i familiens hytte i skjærgården mens Tommy får beskjed om å pakke sakene sine. Line jobber som journalist i VG, og blir trukket inn i mordetterforskningen  når hun tilfeldigvis kommer over enda en død mannsperson, liggende i en trebåt som flyter i fjæresteinene.

Saken får etterhvert forgreininger sørover både mot Danmark og Spania, samtidig som en gruppe menn fra Litauen, som er på tyveri-raid i Norge, trekkes inn i saken. Det som i utgangspuktet ser ut for å være et enkeltstående mord peker etterhvert mot narkotikamiljøet på østlandet. Og hva er det nå med denne Tommy, eks-samboeren til Line? For å unngå spoilers: den som leser får se :-)


Min evaluering

Dette var faktisk bra. Veldig bra! Og for å trekke en sammenlikning - fullstendig på høyde med Nesbø, and then some! En stor overraskelse, faktisk! Det var en bok jeg ikke klarte å legge fra meg, og det var ikke pga high speed action, intens spenning og skytescener. Dette er politiarbeid! Traust politiarbeid og møysommelig leting etter detaljer og koplinger som fører etterforskningsgruppa nærmere og nærmere løsningen på gåten. Kriminaletterforskningen virker så autentisk som det går an å være, og det er lett å se at forfatteren har jobbet i miljøet. Dette er ei krimbok med troverdighet så det holder.

Et annet, for meg, forløsende poeng med boka er den herlig avslappede William Wisting selv. Her får vi ikke nok en politietterforsker med egne issues som påvirker handlingen og storyen. Wisting er like traust som "gamle Norge" og lever et fullstendig normalt liv med ny kjæreste etter konen døde, og en datter som er voksen nok til å ta vare på seg selv. Wisting er nitidig og detaljstyrt, oppslukt i etterforskningen, men med tid til refleksjoner over eget liv. Han har et normalt forhold til sin nye kjæreste, og han og Line har et kjærlig, men ikke for intimt far-datter forhold. Dette er mennesker man får tiltro til. Og saken, ja den kunne like gjerne skjedd som beskrevet i boka.

Jeg har funnet meg en ny, norsk krimforfatter! Jeg har ennå ikke lest "Gjenferd" av Nesbø som ligger på nattbordet, og den blir nok liggende en stund til. Min neste krimbok blir nokså sikkert også Horst, etterfulgt av svenske Håkan Nesser som jeg også har fått sansen for.


Min rating

av 5
Ytterst sjelden det kommer en topp score på en norsk krimbok fra meg!



Gatelangs - på Malta

tirsdag 24. januar 2012

Min erfaring med Kindle Fire i Norge

Jeg har nå fått pakket ut min nye Kindle Fire som kom fra Houston idag. Her brettes armene opp for nå blir det testing. Under følger oversikt over det som fungerer på Kindle Fire i Norge, out of the box, uten noen triks i Ludo. Og så hva man får til med bare litt triksing :-)

(NB! Flere har mailet meg og spurt om hvor jeg bestilte Kindle Fire. Den ble kjøpt over disk på BestBuy kjeden i Houston av min samboer da han var over på jobb - jeg har ikke bestilt Kindle Fire via Amazon eller over nettet annet steds fra!)



Step 1 - "Out-of-the-box" erfaring!

I utgangspunktet har jeg altså kun en vanlig, norsk bruker-innlogging hos amazon.com og jeg benytter et helt vanlig norsk Visa kredittkort når jeg betaler. Ikke noe mer!


Innholdet i pakken var ganske så enkelt
  • 1 stk. Kindle Fire
  • 1 stk. lader med amerikansk støpsel
  • That's it

Oppstart
Oppstarten var helt smertefri. Kindle Fire kommer halvveis oppladet og under oppstarten hadde jeg ikke annet å gjøre enn å vente et lite minutt. Wi-Fi nettet blir funnet og automatisk listet. Det eneste jeg trenger å gjøre er å legge inn passordet mitt for å tilgang til egen Wi-Fi. Enklere kan det ikke gjøres. BRA!

Kopling mot Amazon
Deretter dukker det opp et skjermbilde som ber meg om å legge inn min Amazon account's bruker-id og passord. Vips så er jeg inne på min egen Amazon bruker på Kindle Fire og samtlige bøker som jeg allerede har kjøpt til min nå gamle Kindle Keyboard popper opp på hovedsiden. Kindle Fire'n er umiddelbart oppdatert med alle mine bøker uten at jeg løfter en finger! BRA!

Time&Date
Jeg blir også automatisk spurt om time zone og om jeg ønsker metriske mål eller ei. Ingen leting i mapper etter "Settings". BRA!


Kindle Fire's Silk Browser
Det første som slår meg er at Silk browser'en er kjapp! Jeg laster opp bildeweb'en min som er en av de tyngste sidene jeg bruker nokså daglig (www.offcoursephotos.com). Jeg er imponert! Ok, så har vi et rimelig kjapt Wi-Fi nett her hjemme, men likevel! BRA! Når det gjelder zoom og scroll på sidene er jeg ikke like imponert! Det er faktisk ikke alle websider jeg får bla meg frem og tilbake i, selv om jeg prøver både stående og liggende format! IKKE BRA!

Neste på listen er å gå igjennom alle tilgjengelige valg som ligger på Home-siden. Disse omhandler Newsstand - Books - Music - Video - Docs - Apps - Web

Newsstand
Når jeg klikker på dette valget er hylla mi tom. Ikke rart, for jeg har ikke abonnert på noen nyheter ennå. Jeg vet at jeg ikke har norske aviser tilgjengelig, så jeg går til "Store" for å se hva Amazon har å tilby. Her ligger en rekke aviser og magasiner. Men, ingen av dem kan abonneres på eller kjøpes! Her kreves amerikansk kredittkort. IKKE BRA!

Books
Steg nr 2, kjøp av e-bøker. Ikke fordi jeg kommer til å bruke denne som min nye e-reader, men det er greit å vite at Fire'n kan brukes i nøden også til kjøp av disse. Jeg går kjapt inn på Kindle Store og kjøper meg en novelle jeg har sett meg ut. Denne kan jeg kjøpe uten problem med One-Click buy og mitt norske kredittkort. BRA!

Music, Video, Apps
Kjøp og/eller nedlasting av alle disse tre valgene er ikke mulig å gjøre. De krever samtlige at jeg har et amerikansk kredittkort. Jeg har mulighet for å spille av film-trailers, men ikke verken å kjøpe eller streame musikk, film eller video. Apps'ene er heller ikke tilgjengelige. Ikke engang dem som er gratis! IKKE BRA!

Docs
Man får her (som man forsåvidt også får på Kindle Keyboard) en egen mailadresse hos Amazon - xxx@kindle.com - hvor man kan sende egne dokumenter, Word f.eks. Sendt via e-mail dukker vedleggene opp her i Docs for lesing. Fungerer helt utmerket på min Fire. Jobbdokumentene kan altså være med meg på tur - nå i farger, og det er BRA!

Det virtuelle tastaturet
I enkelte reviews av Kindle Fire har jeg lest at det virtuelle tastaturet ikke er bra, at brukerne trykker og trykker men ingenting skjer. Evt. at man må trykke veldig hardt for at en bokstav skal dukke opp. Kanskje er jeg veldig godt til å "sikte", men nå har jeg i utgangspunktet dårlig tålmodighet og liker ikke virtuelle tastatur på mobil, bla. Her fungerer imidlertid det virtuelle tasteturet helt upåklagelig! "Tastene" er såpass store, at her må man virkelig være klønete for å ha problemer (mener nå jeg, da ;-) BRA!

Skjermkvaliteten
Rett og slett TOPP! Nå er jeg rimelig kresen siden jeg tar en god del bilder selv, men her har jeg ikke noe å utsette. Bildene blir knivskarpe, med god fargemetning og kontrast. Man kan selv justere skjerminstillinger dersom standard oppsett ikke tilfredsstiller. BRA! For meg var skjermen perfekt - med ett unntak. Jeg kommer ikke til å lese e-bøker på Fire'n. Til det blir jeg for trøtt av å konsentrere blikket på en bakgrunnsbelyst skjerm. Min Kindle Keyboard er fremdeles det absolutte foretrukne lesebrettet! Som for meg er veldig bra :-)

Amazon Prime
Ved kjøp av en Fire får man en måneds gratis Amazon Prime medlemsskap. Medlemsskapet gir deg mulighet for å streame over 10.000 reklamefrie filmer og TV-show direkte fra Video biblioteket. Man får også låne og lese en gratis bok i måneden ut over første måneden, inkludert bestselgere, uten noen due date. I tillegg får man gratis 2-dagers shipping av alt som kan kjøpes på Amazon. All streaming kan kun foregå i USA og krever amerikansk kredittkort. Og 2-dagers shipping funger også kun i USA. Så for oss i Europa, IKKE BRA!


Erfaring med amerikansk kredittkort

Jeg kunne ikke dy meg og koplet vårt amerikanske kredittkort opp mot den norske Amazon accounten min. Og vips -  nesten alt som var IKKE BRA ble BRA! Har man amerikansk kredittkort så er mye tilgjengelig fra Norge. Jeg har testet og fått til å fungere:
  • Kjøp og abonnement på News og Magazines. BRA!
  • Kjøpt og lastet ned både musikk og apps. BRA!
  • MEN - streaming og kjøp av film fungerer dessverre ikke, selv med amerikansk kredittkort. Her blir nok IP-adressen min sjekket og funnet ... feil ... IKKE BRA!

    Jeg kan forsåvidt forstå det med film, for her er det rettigheter ute og går som Amazon kun har i det amerikanske markedet. Men likevel, jeg kunne såååå gjerne tenke meg å streame film fra nettet... Kanskje det finnes noen alvorlige triks i Ludo? Det vil videre testing vise!
Når det gjelder amerikansk kredittkort så er det ikke bare-bare å få fatt i! Vi driver firma i USA og har på denne måten blitt kredittverdige "over pytten", men dette er ikke bare å søke om for enkelt å få. Dessverre! Det kan imidlertid finnes løsninger rundt problemet, dette må jeg også kikke videre på.


Konklusjon av førsteinntrykket:

  • Dette er en solid og superkjapp tablet med veldig høy kvalitet
  • Den er noe tyngre enn jeg trodde, men overhode ikke noe problem
  • Skjermen er stor nok til mitt behov, men kan kanskje virke noe liten i forhold til dem som sammenlikner med iPad
  • For min egen del, som har kredittkort i USA, så fungerer det jeg trodde skulle fungere
  • Førsteinntrykket er BRA, men ikke optimalt!

Step 2 - Utvidet testing og erfaring

Neste steg er å teste "triks i Ludo". Her er det mye å finne på nettet. Jeg vil prøve å sortere ut det mest relevante. Oppdatering følger etterhvert!


NYHET - 29.01.2012 : Jeg har fått til å streame både tv og video fra Amazon! Klikk HER


Sist oppdatert: 31.01.2012











mandag 23. januar 2012

Word-dokumenter på Kindle!

Jeg har nå laget en oppskrift på hvordan man veldig enkelt kan sende Word-dokumenter, PDF-dokumenter og andre tekstdokumenter fra egen PC direkte til Kindle.

Kvaliteten blir upåklagelig, og det eneste man må gjøre er å installere en liten gratis programsnutt fra Amazon først.

Oppskriften ligger HER

Have fun! :-)


.


søndag 22. januar 2012

Anmeldelse - "Prince of Wolves" av Quinn Loftis

Sjanger: YA/Romance
2012 er virkelig året for å teste ut nye sjangere! Her er det varulver som er hovedingrediensen, siden jeg testet ut vampyrer ifjor høst. Intet skal være uprøvd!


Litt om boka

Jacque Pierce er 17 år og i ferd med å forberede seg til siste året på highschool i Coldspring, Texas. Et par uker før skolestart flytter en mystisk utvekslingsstudent fra Romania inn i nabohuset tvers over gaten. Fra det øyeblikket blir ikke de siste to ferieukene helt som planlagt for Jacque og hennes to venninner Sally og Jen.

Helt fra Jacque får øyenkontakt med Fane føler hun en sterk knytning til ham uten helt å forstå hvorfor. Når stemmen hans dukker opp inni hodet hennes blir hun fullstendig perpleks. De kan snakke til hverandre - sjel til sjel. Ikke forstår Jacque at Fane er en varulv og at hun tilfeldigvis er hans make. Problemet er at Fane ikke er den eneste varulven i Coldspring. Idet Fane og Jacque blir kjent dukker Lucas opp og krever Jacque som sin make. Fane må nå kjempe mot Lucas for å beholde Jacque. Vil kjærligheten Fane føler være nok til å vinne kampen? Og vil Jacque akseptere at hun er Fane's make og knytte seg til ham?


Min evaluering

Vanskelig! Jeg ville gjerne like boka, fordi jeg syntes faktisk at plottet hørtes interessant ut. Jeg er ikke en varulv-elsker i utgangspuktet, men tenkte å gi boka en sjanse. Det var, for meg, bortkastet tid. Starten var igrunnen god, men etter noen kapittel ble jeg mindre og mindre interessert i historien og mer og mer irritert over skrivestilen mer enn noe annet. Som leser ble jeg tvunget gjennom samme scenen om igjen og om igjen fra flere synspunkt. Varulven Fane fikk jeg ikke noe tiltro til, og måten Jacque og hennes venninner Sally og Jen kommuniserer på var gjennomgående utrolig irriterende! Poenget var nok at dialogene, som er uendelig uendelig mange, skulle være morsomme - men, de ble bare rett og slett flate og veldig tåpelige!

Jeg kan godt lese urealistiske bøker dersom man får tiltro til karakterene i boka. Det hele står og faller på hvor flink forfatteren er til å bygge opp et troverdig miljø rundt handlingen, og ikke minst et troverdig persongalleri. Her mangler begge deler. I tillegg mangler handlingen fullstendig realisme, og jeg kan overhode ikke kjøpe ideen at alle personene i boka aksepterer alt som skjer med og rundt dem uten en eneste innvending. For meg er personene en-dimensjonale, uinteressante og direkte tåpelige i sine uendelige dialoger. Dette er Quinn Loftis' debutbok, og første boka i "The Grey Wolves" serien. Jeg kommer ikke til å lese flere, for å si det sånn...


Min rating

av 5  (såvidt 2... jeg klarte tross alt å fullføre...)



Format: Kindle Edition
File Size: 334 KB
Print Length: 256 pages
Simultaneous Device Usage: Unlimited
Sold by: Amazon Digital Services
Language: English
ASIN: B005983WCQ
Text-to-Speech: Enabled
Lending: Enabled



Jeg føler jeg går fra slakt til slakt for tiden, som denne gribben i Botswana...


.

Interessant novelleprosjekt hos Josh Martin på Plot Hinge

Plot Hinge er et serienovelle-prosjekt hvor resultatet av virkelige hendelser i vår vide verden bestemmer hvordan de ukentlige kapitlene i novellen utfolder seg. I slutten av hvert kapittel blir historien avsluttet med en "cliff hanger" som gir novellen muligheten for å gå i et par forskjellige retninger.

Selv om dette er en oppdiktet historie så styrer likevel disse virkelige hendelsene novellen utenfor vår kontroll. Novelleprosjektet er nystartet, og det er kun prologen som nå foreløpig er lagt ut. Her kan man altså være med fra starten av. Prologen til historien er nå "live" med utfallet av Groundhog Day som kommer til å bestemme hvordan kapittel 1 kommer til å utfolde seg.

Dette minner meg om en grøsser-serie som min kjære sønn leste da han var yngre. Nederst på flere av sidene stod det "gå til side 47 om du vil at Kåre skal gå ned i den mørke kjelleren, eller gå til side 91 dersom du ikke tør". Man kunne selv bestemme utfallet av historien man leste. Her er det faktiske begivenheter som styrer novellen.

Dersom du er interessert i prosjektet finner du mer informasjon på Plot Hinge, eller sjekk ut videosnutten til Josh nedenfor:




Book Blogs

Vil ellers minne om websiden Book Blogs. Dette er en samleside for bokbloggere over hele verden innenfor en rekke sjangere. Dersom man legger seg til interessegrupper som appellerer til egne leseinteresser så kommer det innimellom veldig interessant informasjon dumpende ned i innboksen.

Det har forøvrig vært en veldig stille helg. Sambo på jobbtur til Houston og begge ungene bortreist på skitur for hele helgen. Av og til kan det være utroooolig deilig! Kun hunden, katten og jeg :-) 


Jepp - idag så vi SOLA !!!


.

lørdag 21. januar 2012

Utlån av e-bøker fra Ryfylkebiblioteket!

Ryfylke er allerede satt på verdenskartet med storslåtte Preikestolen. I litt mindre målestokk blir nå Ryfylkebiblioteket satt på norgeskartet når det gjelder e-bøker. Dvs. utlån av e-bøker! Med unntak av et prosjekt i regi av Buskerud fylkesbibliotek er Ryfylkebiblioteket de første i Norge som kan tilby e-bøker til lånerene sine.

Gjett om jeg har ventet på dette da! Men jeg må smøre meg litt til med det jeg ikke er kjent for å ha for mye av...



Sakset fra lokalavisen om tjenesten 

"Ryfylkebiblioteket: Åshild Hus, kulturleiar i Forsand kommune, signerte tysdag 18. oktober kontrakt om overgang til nytt felles biblioteksystem og ny portal for lån av e-bøker i Ryfylke. Det er kommunane Forsand, Strand, Hjelmeland. Finnøy, Suldal og Sauda som sidan 2009 har arbeidd med å oppretta Ryfylkebiblioteket. 
Ryfylkebiblioteket har valt det nyutvikla Micromarc3 og BS Weblån frå Bibliotekenes IT-senter AS.
Felles biblioteksystem vert satt i drift før jul, medan dei som ønskjer å låne e-bøker, må venta til 1. mars neste år (2012). I dag har dei seks biblioteka individuelle løysingar frå tre forskjellige leverandørar. For biblioteka er overgang til ei felles løysing ei svært lønnsam investering, og ein føresetnad for å få e-bøker integrert i biblioteka sine katalogar slik dei ønskjer.

Lånarar som i dag bruker biblioteka sine tenester på internett, vil etter omlegginga møte nye skjermbilete, men funksjonane vil stort sett vera dei same. For dei tilsette på biblioteka betyr overgang til felles biblioteksystem ekstra arbeid, men det er verdt innsatsen, meiner dei. Felles katalog og fagmiljø betyr mykje.

Den store gevinsten for lånarane kjem 1. mars neste år. Då kan Ryfylkebiblioteket endeleg tilby brukarane lån av e-bøker. Med unnatak av eit prosjekt i regi av Buskerud fylkesbibliotek er Ryfylkebiblioteket dei første i Noreg som kan tilby e-bøker til lånarane sine.

At det har tatt såpass lang tid å få dette tilbodet på plass, skuldast den norske bokbransjen sin skepsis til utlån av e-bøker frå bibliotek.

Ryfylkebiblioteket er blitt til gjennom tett samarbeid om prosjektet mellom biblioteka i Ryfylke. Prosjektet har fått støtte frå Nasjonalbiblioteket, Rogaland fylkeskommune, Ryfylkefondet og Biblioteksentralen."

Bloggeren Greylady med bloggen Tankespeil hadde 15. januar et innlegg på bloggen sin som går på e-bøker og utlån. Les hennes tanker og frustrasjon rundt emnet HER. Fylkesbiblioteket i Buskerud er kommet noe lenger i e-bok utlånet enn Ryfylkebiblioteket har her på vestlandet og er allerede kommet igang. Likevel...  
"Drammens-biblioteket har 60 forskjellige titler til utlån. Mens det er et stort utvalg av e-bøker internasjonalt, er Norge blitt en e-boksinke, hevder Lohne Mohn".
 Les hele innlegget i Drammens Tidene HER.

Man kan si mangt og mye om innkjøpsordningen og Norsk Kulturråd, men enige kan vi vel være i at utlån av e-bøker er et stort steg i rett retning. Det er ihvertfall ikke ett øyeblikk for tidlig!!! Så får vi håpe at både Norsk Kulturråd og bokbransjen forstår det enkle faktum at man ikke kan behandle elektroniske ebok-filer på samme måte som papirbøker...

En ting er sikkert - 1. mars har jeg a) lagt meg i elektronisk soveposekø for å komme inn på Ryfylkebiblioteket og b) er klar for å teste om biblioteksbøkene kan leses på en Kindle :-)  

OPPDATERT 5. MARS, 2012 - KLIKK HER


Morgenen gryr over Ryfylke



.

torsdag 19. januar 2012

Kindle Fire på vei til Norge - og meg!

Må man så må man.. Jeg har nå bestilt meg en Kindle Fire som kommer rekende på ei fjøl neste uke. Sambo'en er på jobb i Houston igjen, og jeg klarte ikke stå imot. BestBuy kjeden selger Kindle Fire over disk, og etter gårsdagens innlegg har jeg fått så mange e-mail ang. hva som virker og ikke virker på Fire'n fra Norge at jeg bare "måtte" få meg en selv ;-)

Gleder meg igrunnen til å teste dingsen skikkelig! Hadde som sagt mine klamme fingre rundt en Kindle Fire før jul, men fikk ikke testet veldig mye. Det var ikke min, og det er grenser for hva man kan endre på og rekonfigurere på andres utstyr...

Nå skal imidlertid Kindle Fire prøvekjøres fra alle vinkler og alle hold for å se med egne øyne - UTEN noen triks i Ludo - hva  man får og ikke får for pengene. Utførlig "rapport" vil følge etterpå. Jeg er spesielt nysgjerrig på følgende:

  • Fungerer kjøp av e-bøker og applikasjoner til Fire med norsk Amazon account og betaling med norsk Visa kort? Jeg har norsk/norsk og norsk IP adresse. Sambo'en har imidlertid både amerikansk Amazon account, Visa og IP adresse, så det vil være mulig å teste begge.
  • Virker iCloud funksjonaliteten, mao. Amazon's "backup-løsning"?
  • Kan man virkelig streame film, tv-programmer og musikk til Norge? Hvis ikke alt, hvor ligger begrensningene?
  • Hva med Prime-medlemsskap?
  • Hvor kjapp og god er egentlig Silk-browseren?

Lista er lang, så jeg må forberede hva jeg ønsker å teste. Det klør i fingrene! Nå når jeg vet den er på vei så kan jeg nesten ikke vente! :-)



Gleder meg til sommeren og makro-fotografering igjen!


.

onsdag 18. januar 2012

Novelleanmeldelse - "Purity" av Douglas Clegg

Dette er min første horror-novelle, og bare det er interessant nok. Jeg utvider horisonten, som var et av lesemålene for 2012, og jeg ble ikke skuffet! Douglas Clegg kjente jeg overhode ikke fra før, men med litt aktiv jobbing på Amazon så leste jeg nok reviews til å konkludere med at jeg måtte forsøke meg på denne forfatteren. Et snev av Dean R. Koontz, kanskje? Man har jo lov å håpe!


Handlingen i novellen

Owen er tenåringssønnen til gartneren som steller hagene for de rike på Outerbridge Island. Han bor sammen med faren og moren i en liten gartnerbolig som tilhører familien Montgomery. Owen er hodestups forelsket i den jevnaldrende rikmannsdatteren i hovedhuset, Jenna, som kommer hver sommer for å tilbringe flere ferieuker på øya. Owen blir knust da hun sommeren de blir 18 år har med seg en kjæreste, Jimmy, til øya.

Owen bestemmer seg for å vinne henne tilbake ved å forføre Jenna's seksuelt småforvirrede kjæreste. Owen er en utrolig kompleks person rent mentalt, og har en mor som etterhvert frykter ondskapen som han oftere viser utad. Han har nemlig en hemmelighet gjemt i fiskedammen i hagen, og denne finner hans mor. Owen innser, at dersom han ikke kan konkurrere mot Jimmy for å få Jenna, så må sterkere midler til. Selv om det betyr mord..



Min evaluering

Jeg ønsker ikke å skrive mer om innholdet, for da spolerer jeg hele novellen og "the grand finale" :-) Det Douglas Clegg har fått til her er imidlertid å gi leserne en veldig dyptgående kjennskap til Owen's psyke, og dette preger hele historien. Vanligvis i noveller så synes jeg persongalleriet blir noe grunt beskrevet pga novellens generelle korthet, men her føles det ikke slik. Man blir dratt inn i Owen's verden og tenker ikke på at dette er en kort historie. Avslutningen er en overraskelse, og alt i alt er dette en godt skrevet novelle.

Det eneste som jeg reagerer på er at denne er markedsført som en "horror story". Det synes jeg ikke den er, selv om psyken til Owen ikke nødvendigvis er A4. Ja, han tilber en stygg fiskeliknende statue han kaller Dagon, og Dagon var som kjent fiskeguden til filisterne - et folk som i Midtøstens jernalder bodde ved Middelhavet - men statuen griper ikke nok inn i historien. Dette er mer en ulykksalig trekanthistorie med litt mørke undertoner, et godt persongalleri og en overraskende slutt enn noe annet. Ikke en must-read, men en god novelle. Jeg kommer nok til å sjekke ut Clegg's bøker neste gang. De virker mer Koontz-horroraktige i forhold til denne novellen.


Min rating

 av 5



Hadcover: 120 pages
Publisher: Cemetery Dance Publications; 1st edition (June 2000)
Language: English
ISBN-10: 1881475719
ISBNR-13: 978-1881475712



Fra sommertur i fjæresteinene :-)



tirsdag 17. januar 2012

En stor ulempe med Kindle Fire i Norge!

I det siste har det dukket opp flere Kindle Fire tilsalgs, også på finn.no. Det er tydelig at flere har vært i USA og kjøpt med seg produktet som ikke er tilgjengelig for salg til Europa - ennå.

Gjør imidlertid ikke tabben å bli fristet til å kjøpe en av disse før du har sjekket ulempene! Det er nemlig en grunn til at Kindle Fire ikke er tilgjengelig her hjemme!

Ryktene sier nemlig:
  • Du kan ikke kjøpe noe som helst innhold til Kindle Fire hos Amazon fra Norge uten at du har et kredittkort fra USA eller en bankkonto der! IP adressen blir også sjekket, så storebror ser deg - og stopper deg
  • Du kan heller ikke streame video eller musikk fra Amazon.com til Kindle Fire'n
  • iCloud løsningen deres kan overhode ikke nås, og det betyr at man ikke får tilgang til å benytte den gratis 5GB online lagringskapasiteten = Amazon's backupløsning ikke tilgjengelig
  • Det er imidlertid mulig å skaffe seg en Prime-konto på Amazon.co.uk for oss som bor i Norge, men vi får selvfølgelig ikke dra nytte av fraktfordelene. Et måneds prøvemedlemsskap gir deg imidlertid tilgang til mange gratis e-bøker til din vanlige Kindle :-) Streaming av video eller musikk er heller ikke mulig for dem som bor i UK, bare så det er sagt.
  • Det er mulig å hacke seg rundt problemet med US kredittkort. Ikke direkte enkelt, og absolutt ikke noe jeg ville gått inn på.

Det er også mange forskjellige kommentarer og tilbakemeldinger fra andre deler av verden av brukere som har erfart dette. Disse er motstridende, alt etter hvor i verden de befinner seg - men kommentarene er som følger - og det er gjennomgående problemer og utfordringer:

Dette er litt av det jeg har funnet sålangt. Så er det opp til hver enkelt å se om det er verd bryet... Jeg vil holde meg oppdatert. Det kan være greit å kjenne detaljene i saken, for dette antar jeg vil bli et tilbakevendende spørsmål.





Men som  Johnny også sier i kommentaren under her. Dersom det er enkel nettsurfer man er på jakt etter så fungerer jo Kindle Fire til akkurat det bruket! Man bør bare vite hva man IKKE får får pengene :-)

OPPDATERING: Se mitt NYE INNLEGG der jeg tester egen Kindle Fire

.

Bokanmeldelse - "Scarecrow Returns" av Matthew Reilly

Det føles som jeg er blitt påkjørt av ekspresstoget, kastet opp i lufta og landet i en berg&dalbane mens kulene suser rundt ørene og med en blåøyd og muskuløs James Bond like utenfor rekkevidde, men likevel iferd med å redde meg. Adrenalinet pumper og jeg tenker - WOW! Jeg kjenner jeg er i live!

Neida, jeg har ikke sett film - jeg har bare lest Matthew Reilly's nye thriller/action bok! På en dag. Igår. Og hjertet banker litt ekstra ennå!


Litt om boka

Langt inne i Arktis skjuler en gammel og glemt sovjetisk militærbase et våpen med utenkelige destruktive krefter, et dommedagsvåpen fra den kalde krigen med kraft nok til å utslette hele planeten.

Når en mystisk og langt over gjennomsnittet brutal terroristgruppe kjent som "The Army of Thieves" tar kontroll over militærbasen og truer med å bruke våpenet mot menneskeheten så er det kun ett team nær nok som har mulighet for å sabotere planen. Det er en underlig samling av US Marines og sivile, ledet av Shane Shofield, kallenavn Scarecrow, som er i Arktis for å teste ut nytt campingutstyr, noen få håndvåpen og en mini-robot for militæret i det usedvanlig kalde og utfordrende klimaet.

De er få, har nesten ingen våpen og ekstremt liten tid til rådighet for å prøve å overmanne terroristgruppen og redde menneskeheten fra den sikre undergang. Og dette er oppskriften på nok en høyoktan bok fra Reilly.


Min evaluering

Og han gjør det igjen! Ingen skriver hard-core action thrillere som Reilly! Her går det i ett med eksplosjoner rundt ørene, en aldri så liten dose konspirasjon og et snev av romantikk. Boka burde selges med en advarsel på coveret - ikke for dem med svakt hjerte! Det finnes ikke et eneste dødpunkt i hele boka. Se for deg den mest heseblesende action filmen du har sett og den blir saktegående sammenliknet med den eksplosive farten denne boka går i. Jeg klarte ikke å legge den fra meg, så den ble startet og avsluttet igår. Og jeg vil ha mer! Mye mer!!!

Det er ingen, og jeg mener - ingen - forfatter som klarer å skru opp adrenalinet i kroppen min som Reilly med Scarecrow-helten sin. Nå er jeg veldig svak for James Bond-, Mission Impossible- og Die Hard filmene for å velge noen. Er du i samme gata som meg og elsker action så må du ikke gå glipp av disse perlene til Reilly!


Min rating

av 5!
Ingen over, ingen på siden når det gjelder action thrillere!


Andre bøker i Scarecrow-serien er

Ice Station (1998)
Area 7 (2001)
Scarecrow (2003)
Hell Island (2006)

I tillegg har Reilly skrevet tre bøker om Jack West Junior. Disse går ikke av veien for Dan Brown! Her er det konspirasjonsteorier på høyt plan kombinert med action, selvfølgelig. Disse bøkene var også utrooolig bra: 

The Seven Ancient Wonders (2005)
The Six Sacred Stones (2007)
The Five Greatest Warriors (2009)




Scarecrow Returns:

Format: Kindle Edition
File Size: 1229 KB
Print Length: 370 pages
Page Numbers Source ISBN: 1416577599
Publisher: Simon & Schuster (January 3, 2012)
Sold by: Simon and Schuster Digital Sales Inc
Language: English
ASIN: B004T4KWYM



En blomst til Reilly for nok en utrolig fartsfyllt og høyoktan actionbok !!!


.

mandag 16. januar 2012

Bokanmeldelse - "Box of Rocks" av Karla Telega

Dette er ei av bøkene jeg har fått fra en av de rykende ferske forfatterne på Amazon som publiserer og markedfører bøkene sine på egen hånd. Denne var morsom :-)

Litt om boka

Maggie og Cher har begge passert 50 år med litt margin og prøver  å finne noe å fylle dagene sine med. Maggie plages av nervøse sammenbrudd og har derfor ingen jobb. Cher er også uten jobb, men med masse penger etter en skilsmisse og har nettopp fullført et journalist studium. De bestemmer seg for å begynne å samle lokale steiner som hobby, og kanskje finne gull?

En arkeologistudent har tilsynelatende funnet spor etter tidligere bosetting av en urfolk-stamme i en av de amerikanske National State Parks, og dette kan være tiårets funn både for studenten og fakultetet som han tilhører.

Bear har også gjort et funn, og det vokter han med nebb og klør. Dette funnet kan være billetten til et rikere liv. Problemet er at det han bedriver ikke er lovlig, og derfor benytter han alle midler for å forhindre at noen finner ut hva han holder på med.

Disse tre historiene veves sammen, med Maggie og Cher som hovedpersonene i boka. De havner midt i en mordetterforskning, og siden Cher har vært knyttet til en av personene i saken så blir de involvert - kanskje mer enn de ønsker.


Min evaluering

Dette er ei morsom bok! Jeg tar meg ikke i å le hysterisk, men jeg må si jeg humrer en smule underveis. Vinklingen er fra Maggie og Cher's side, og humoren spinner rundt det å passere middagshøyden rent aldersmessig. Samtidig ønsker de gjerne å gjøre noe spektakulært eller fornuftig med livene sine, og dette preger hele historien. Her blandes inkontinens med en liten dose nervøst sammenbrudd og mordetterforskning på en humoristisk måte.

Boka er veldig lettlest, og det er ikke en særlig intrikat mordetterforskning man får være med på. Likevel var det en bok verd å lese. Som flere andre nyklekkede forfattere jeg har lest i det siste så går ikke Telega i samme fellen og utbroderer detaljer i det kjedsommelige. Her er det spot-on dialog og ikke noe vissvas. Det betyr at man ikke får særlig karakteroppbygning og tyngde bak storyen. Men trenger man det for å like ei bok? Jeg synes denne var god! Lett, men god!


Min rating

med en pluss bak!



Format: Kindle Edition
File Size: 309 KB
Print Length: 290 pages
Page Numbers Source ISBN: 0615497977
Publisher: Adoro Books; 1 edition (July 20, 2011)
Sold by: Amazon Digital Services
Language: English
ASIN: B005DOZZS0


Røldalsvannet en stille vinterdag


.

søndag 15. januar 2012

Nook e-Reader fra Barnes&Nobles på vei ut?

Mye kan tyde på at dette stemmer, og overrasket blir jeg da! Dette er e-readeren som er den nærmeste konkurrenten til Kindle, men det ser ut for at kostnaden med å beholde gjeldende posisjon blir for høy for Barnes & Nobles. De har nemlig nylig annonsert at det er av interresse for dem å skille ut Nook'en og tilhørende aktiviteter fra bokhandlerkjeden.

Årsaken skal visstnok være at de har tapt mye penger på investeringene i det siste, spesielt gjelder dette Nook Simple Touch som helt har feilet å møte salget som var forventet.

Så hva betyr dette for oss brukere i forhold til Amazon? Er dette utelukkende positivt? Vi får håpe at det kommer noen og plukker opp Nook-satsningen og fører den videre. Det er ikke tvil om at i dette markedet så er det sunt for Amazon - og da selvfølgelig oss Kindle brukere - med konkurranse. Hadde det ikke vært for konkurransen ville nok verken Barnes & Nobles eller Amazon vært der de er idag så raskt hardware-messig.

Etterspørselen etter e-lesere er i kraftig vekst. Dette betyr nok at det er interessante potensielle oppkjøpere der ute som nå sikkert lusker i korridorene. Resultatet kan være at man kanskje får se en europeisk versjon av produktet!

Hva om Google plukker opp der Barnes & Nobles gir seg? Kunne vært spennende! Det er ikke så veldig mange firma utenom Apple som både har media og hardware ekspertisen som skal til for å holde tritt med Amazon's Kindle.

Det er spennende tider i e-leser bransjen!



Abstract...

fredag 13. januar 2012

Jeg er blitt forsidepike! Yeyyhh!

Igår morges fikk jeg en hyggelig overraskelse i form av en e-mail fra bloggers.com! "Congratulation! You have been featured on BLOGGERS as one of the Bloggers of the day." Og jammen, der var jeg på forsiden sammen med to andre bloggere, som "Editor's Picks of the Day"!!

Ikke for at det betyr all verden, men det var litt festlig å se seg selv presentert med den engelske bloggen min som jammen ikke har vært i live så veldig mange månedene. Og her er jeg!




Dette var så utrolig morsomt, og fullstendig uforventet! :-)

Ellers idag har vi gjort noe helt uvanlig - restaurantbesøk og kino, på en torsdag. Ikke vanlig kost her i familien. Hverdagene er normalt veldig travle. Og filmen - "The Girl with the Dragon Tattoo", amerikansk versjon. Kjempebra!!! Den stod ikke på noen måte tilbake i forhold til den svenske utgaven, heller tvert om! Og bøkene, ja de har jeg også lest. Enda bedre :-))

Filmtrailer til "The Girl with the Dragon Tattoo"





.