torsdag 3. november 2011

Aldri si aldri...

Det var en befrielse! Jeg har gjort noe jeg sjelden gjør, og det er å lese ei bok om igjen - når det ligger haugevis med nye, uleste bøker og venter. Jeg var nemlig så "deprimert" etter å ha lest den (nest) nyeste Clive Cussler boka (tidligere favorittforfatter) at jeg tok fram en av de gode gamle, bare for å sjekke at jeg ikke husket feil. Det gjorde jeg ikke! Cusslers bøker om Dirk Pitt topper fremdeles det han har skrevet, og sånn er det bare. 

Kort om boka

Presidentens "hemmelige tjenester" har utviklet et nytt forsvarsvåpen som krever et veldig spesielt og sjeldent radioaktivt element. Det er Dirk Pitt's oppgave å følge sporet etter byzanium'et fra gruveganger i arktiske strøk via blindspor og omveier til hvor verdens eneste kjente forekomst av elementet befinner seg. Med været, sovjetiske spioner og klokka mot seg begynner Pitt's største oppgave, nemlig å heve historiens mest kjente skipsvrak fra sin våte grav...

Her får vi alt som skal være med i en spennings-/action bok. Ikke hysterisk heseblesende som Matthew Reilly, men med et drivende tempo og stadig uforventede nye element til historien. Historien begynner, som med de fleste Pitt bøkene, tilbake i tid. I denne boka de siste timene før Titanic synker. Historien veves genialt inn i nåtidens jakt på det verdifulle byzaniumet, og logikken som ligger bak gåten - som definitivt ikke ender som man forventer - er klokkeklar i etterpåklokskapens lys. Fantastisk bra skrevet, og en utrolig god bok dersom man liker denne sjangeren.

Som action/thriller - definitivt en 5'er! Og jeg har minnet meg selv om at dersom jeg trenger avbrekk etter å ha lest bøker jeg ikke har vært like heldige med valget av, ja da kan jeg ta meg en av de gamle Cussler bøkene og få liv i lesegnisten min igjen. Ikke så galt at det ikke er godt for noe :-)

Mitt fravær fra bokbloggen skyldes i all hovedsak at jeg har hatt en jobbtur til Jakarta og Perth. Jeg har fått lese desto mer, så flere bokanmeldelser ligger og venter. Dette var et flott sted å lese på - Cottesloe Beach, like utenfor Perth:


.